Song of the South

Oprettet af PokeChristian den 3. maj 2016 kl 16:31

PokeChristian

3. maj 2016
Kl. 16:31
1
Er der nogen der ved lidt mere om denne 'glemte' Disney Klassiker og dens historie her i Danmark?
"I love the nostalgic, myself. I Hope we never lose some of the Things of the past." -Walt Disney

Camelot

6. maj 2016
Kl. 22:42
2
Jeg tror ikke at "Song of the South" nogensinde har været vist i biograferne i Danmark. Allerede da den kom frem i USA blev den kritiseret for at være alt for sødladen og falsk i sin fremstilling af afroamerikanerne og deres liv på plantagerne i det gamle syden. Med årene er denne kritik kun blevet stærkere og i dag er det tvivlsomt om filmen nogensinde vil komme op igen.
Don't let it be forgot, that once there was a spot. For one brief shining moment that was known as Camelot.

PokeChristian

7. maj 2016
Kl. 10:11
3
Vil bare høre om dens tv-premiere på TV3 i årene 1992/93 (ifølge Denmarkstars) ikke er den eneste fremvisning af "Sydens Sang" her i landet. De små tegnefilm med Bror Kanin, Bror Ræv og Bror Bjørn der optræder i filmen, har de så været udgivet på VHS her i Danmark?
"I love the nostalgic, myself. I Hope we never lose some of the Things of the past." -Walt Disney

denmarkstars

7. maj 2016
Kl. 20:07
4
Disney studierne har på et tidspunkt udtalt at den aldrig vil blive udgivet igen pga kraftig racisme og et meget stereotypt billede af afro amerikanerne i filmen. Den er udgivet tidl. på VHS og Laserdisc (mener kun laserdisken blev udgivet i Japan) så den er næsten umulig at opdrive. Som tidl. nævnt blev den vist på TV3 i starten af 90'erne (kan ikke huske om det var 91/92/93) men har haft den optaget dengang. Det bånd er desværre gået tabt. Tegnefilmsklippene med bror Bjørn, bror Kanin og bror Ræv mener jeg har været på én af de laserdiscs Disney udgav i slut 80'erne/først 90'erne sammen med andre korte tegnefilm. Har selv én af dem på smalfilm fra 70'erne... Sangene (mest kendt er "zippy dee doo daa") er til gengæld udgivet et par gange på CD...