'De Gamle Stemmer'

Oprettet af Sommer den 24. april 2013 kl 22:17

Sommer

24. april 2013
Kl. 22:17
1
Oh ak oh ve, hvor jeg dog krymper mig når jeg hører de nye Disney stemmer, som i fx Peter Pan. Det er som om at Disney har fjernet enhver magi i de gamle film, og det siger jeg ikke bare fordi at det er mine barndomsminder der er fløjet ud af vinduet, men jeg synes oprigtigt at de 'yngre' Disney generationer også ville være bedre stillede med de 'gamle' stemmer også selvom disse (sjovt nok) er mere gammeldags i deres facon. De gamle stemmer passer til de gamle film. Jeg gider ikke høre 'moderne dansk' i en 50 år gammel film, og jeg synes det er en skamplet på Disney at de har tilladt genindspilninger! Nå, men hvorom alting er, så kan jeg forstå at det er svært at skaffe de gamle film med de rigtige stemmer (jeg har dem på VHS, men det er godt nok lang tid siden jeg har haft en video i mit hjem), så jeg tænkte på om der er nogen herinde som 1) ved om det overhovedet er muligt at skaffe de omtalte film med de rigtige stemmer på dvd og 2) hvis ikke, er der så nogen som har haft held med at overspille VHS til dvd?
Sommer

Camelot

1. maj 2013
Kl. 22:56
2
Jeg ved ikke noget om at overspille fra VHS til dvd. Jeg mener Peter Pan, Alice i Eventyrland kan fås på VHS med de gamle stemmer. Men Aristocats og lady og vagabonden er vist ikke udgivet med de gamle stemmer. Og så er der jo de helt gamle indspilninger fra Snehvide (38) og Pinocchio (50) De er desværre nok gået tabt for altid.
Don't let it be forgot, that once there was a spot. For one brief shining moment that was known as Camelot.

denmarkstars

2. maj 2013
Kl. 22:21
3
Man kan ikke overspille direkte fra VHS til DVD når det er et originalt Disney bånd... De blev kodet, så de ikke kunne kopieres. Den kode overføres med optagelsen på DVD optageren, og enten vil den ikke optage eller også bliver billedet grønt eller rullende... Har prøvet med 3 DVD optageren og 4 forskellige videoafspillere... Har dog haft udmærket held med a indspille dem til computeren vha. en analog video converter. De kan fåes for små 150 kroner (kvaliteten varierer dog), og sættes direkte i usb indgangen og optager til et medfølgende program... Det hele bliver digitaliseret og kan brændes direkte ud på en DVD... Håber det av lidt svar:-)

Camelot

4. maj 2013
Kl. 16:27
4
Tak for svar. Lyder lidt besværligt men kan jo blive eneste løsning hvis man vil bevare de gamle stemmer. Men hvilke videoer har de gamle stemmer? Ved Peter pan og Alice i eventyrland er på video med gamle stemmer. Er Lady og vagabonden? Med ung Ghita Nørby som Lady. Og Aristocats med Preben Neergaard som O' Malley? Og findes Pinocchio på video med Daimi som Pinocchio?
Don't let it be forgot, that once there was a spot. For one brief shining moment that was known as Camelot.

blaizze

8. marts 2014
Kl. 14:27
5
Hej, jeg ved at det er en ret gammel tråd at prøve at genoplive, men jeg bliver nødt til at høre om det lykkedes at få digitaliseret Aristocats med det originale lydspor. Jeg har ledt overalt efter den, men det er næsten umuligt at skaffe den, det ville være en lifesaver hvis i havde den :-)

Filurkat

8. marts 2014
Kl. 16:53
6
Hej jeg har fået Alice i Eventyrland og Peter Pan overspillet til dvd med stor succes fik det lavet hos en butik som spiller film over på dvd det var lidt dyrt men er rigtig glad for at jeg fik det gjort og har skal også have Lady og vagabonden spillet over med tiden. Aristocats findes ikke på video med de gamle stemmer den blev indtalt på ny i 1990 da den kom på video: du kan finde den på cd med de gamle stemmer elsker den gamle Toulouse stemme taler ligesom Stampe( men Pinocchio gør tror bare den er rigtig svær at finde. Håber at dette kunne hjælpe.
Paris

stepher83

9. marts 2014
Kl. 10:21
7
Jeg vidste ikke engang, at man genindspillede de danske stemmer, da jeg aldrig ser film med andet end de originale stemmer, men bliver de så også genindspillet????

mbbb@sol.dk

26. september 2016
Kl. 14:04
8
Ej jeg kunne godt tænke mig Peter Pan og Lady og Vagabonden med de gamle stemmer. Hvilken VHS version skal man købe?

mbbb@sol.dk

30. september 2016
Kl. 13:53
9
Har du Lady og Vagabonden med med de gamle stemmer? Hvilken version skal man købe på VHS?

larsne

29. januar 2018
Kl. 00:33
10
Genopliver denne gamle tråd da jeg er på jagt efter Aristocats på vhs med de originale danske stemmer, men det er umuligt hvis jeg forstår jer ret? den cd der omtales, er det kun sangene eller hele soundtracket fra filmen?

PokeChristian

29. januar 2018
Kl. 15:55
11
Jeg har prøvet på at finde Peter Pan med de gamle stemmer på VHS, men den udgave jeg fik bestilt hjem har åbenbart et mærkat med ordene: "Med nye danske stemmer". Den havde jeg ikke set komme. Sådan som jeg er på kultur-jagt, vil jeg også finde de gamle stemmer til Snehvide for at udfylde nogle huller i den u-komplette rolleliste. Kan de findes på cd, eller på grammofonplade?
"I love the nostalgic, myself. I Hope we never lose some of the Things of the past." -Walt Disney

Netzach

12. maj 2019
Kl. 16:15
12
Jeg vil også lige prøve at genoplive denne tråd, da jeg kan se at dette stadig er et tema. Sidste år gik det op for mig, at Snehvide første gang blev indtalt på dansk i 1938, og at vi er opvokset med en genindtalning fra 1982 grundet en repremiere af filmen det år. Jeg vidste selvfølgelig godt, at Snehvide var Disneys første tegnespillefilm helt tilbage fra 1937, men jeg havde aldrig tænkt så langt, at den allerede dengang var blevet "fordansket". Det var tankevækkende, og jeg begyndte at undersøge hvor mange gamle danske lydspor egentlig er blevet kasseret. Jeg kom frem til, at det er Snehvide, Pinocchio (delvist), Alice i eventyrland, Peter Pan, Lady og Vagabonden og Aristocats. Grunden var, at lydsporene ikke var blevet opbevaret ordentligt, hvilket førte til noget ødelæggelse af båndende, med den følge, at nogle af replikkerne ikke kunne reddes. Askepot og Tornerose har f.eks. de gamle lydspor, da de simpelthen var blevet bedre opbevaret. Snehvides oprindelige danske lydspor fra 1938 er på mirakuløs vis dukket op og Cinemateket fremviste den for første gang siden 70'erne sidste måned. Alice i eventyrland, Peter Pan og Lady og Vagabonden blev udgivet med deres oprindelige lydspor på den allerførste VHS-udgave. Aristocats blev udgivet på en LP. Hvis man altså vil høre disse udgaver, skal man finde VHS-afspilleren frem. Forresten kan jeg anbefale bloggen MED DANSK TALE, med podcasts om dansk dubbinghistorie. De arbejder også på at fremskaffe da gamle danske Disney-versioner.

PokeChristian

14. maj 2019
Kl. 15:55
13
Jeg ville blive glad for at se Snehvide og Alice i deres gammeldanske lydspor, da de to film er bare mine favoritter. Jeg fik da hørt lidt af den der podcast, mest afsnit 3 hvor jeg fik hørt lidt mere af Ilselil Larsens stemme som Alice, og hørt Prinsens sang lidt mere tydeligt, "En dag han komme vil."
"I love the nostalgic, myself. I Hope we never lose some of the Things of the past." -Walt Disney

jiby

13. november 2019
Kl. 18:15
14
Hej Det er jo nok lidt sent at skrive et spørgsmål til dig - mere end 6 år efter din kommentar:-) - men jeg er gået lidt død i min jagt på gamle disney-stemmer til Peter Pan og Alice i eventyrland. Jeg fik indhentet tilladelse fra videodistributørerne til at måtte overspille til privat brug fra gamle VHS-kassetter. Jeg har endda også gode erfaringer med et firma, der overspiller fra VHS til DVD. Og jeg fik indkøbt filmene brugt på VHS - blot for at opdage, at det var for "nye" indspilninger. Hvis du ligger inde med de gamle VHS-kassetter (gammel er i min optik dem med Ole Sprogøe som Kaptajn Klo - den generation film) og ikke har fået løst dit problem med overspilning, ville jeg være meget interesseret i et samarbejde om det her. Er du stadig derude et sted?

Nostalgix

22. december 2019
Kl. 18:30
15
Her er en lille julegave. Jeg har lavet en udgave af Peter Pan med de originale danske stemmer: Video: HEVC, x265, 10-bit YUV, 1080p Audio 1: Originale engelske stemmer, HE-AAC 5.1 Surround Audio 2: Originale danske stemmer, HE-AAC 2.0 Stereo Audio 3: Nye danske stemmer, HE-AAC 5.1 Surround Tilgængeligt kun i en begrænset periode på dette link (Download kun hvis du ejer en købsudgave af filmen): https://mega.nz/#!IUwVwYQZ!chXSbU5vm7Ad7FYIX4Zlp1_Tkyz1Zz1qF3nPVoecdqs Formålet er kun at holde de originale stemmer i live, da disse ikke bliver udbudt af Disney/Egmont – og dette skal ses som en slags ekstramateriale til dit originale eksemplar. Har du ikke købt et eksemplar af filmen endnu, pga. de manglende originale stemmer, så har du nu en god grund. Så får du jo også resten af ekstramaterialet ; ) Mine næste (og eneste) projekter bliver Lady og Vagabonden samt Alice i Eventyrland, som er de eneste jeg med rimelig sandsynlighed kan skaffe lydspor fra. Men giv mig tid. Problemer med at afspille? Brug f.eks. VLC media player: http://www.videolan.org/

Heinrikus

23. februar 2020
Kl. 18:02
16
Hej nostalgix Faldt lige over denne tråd. Ligesom andre håber jeg på at der stadig findes de gamle vhs-udgaver af Alice, lady, aristocats og Peter pan. Du må meget gerne skrive, hvis det lykkedes at lave lignende mulighed med de andre film som med Peter pan. Jeg har selv filmene på vhs

Filurkat

15. april 2020
Kl. 14:37
17
Cden med aistocats er med uddrag fra filmen så der er både sange og dialog :) Lady og Vagabonden og alice i Eventyrland har røde æsker, de er vidst de eneste som har den originale dansk tale, håber det var en lille hjælp selv om det er år siden der blev spurgt,
Paris

christianbastian

1. maj 2020
Kl. 08:32
18
hej disney-fans ved i om man kan optage vhs til usb da jeg lige har fået alice i eventyrland lady og vagabonden og peter pan med originale stemmer på vhs og det ville være noget være møg hvis nogle af dem gik i bånd salat please svar
If you can dream it, you can do it - Walt Disney

christianbastian

1. maj 2020
Kl. 10:25
19
hej disney-fans ved i om man kan optage vhs til usb da jeg lige har fået alice i eventyrland lady og vagabonden og peter pan med originale stemmer på vhs og det ville være noget være møg hvis nogle af dem gik i bånd salat please svar
If you can dream it, you can do it - Walt Disney

Nostalgix

5. maj 2020
Kl. 05:41
20
Peter Pan behøver du ikke overspille, den kan du hente via mit tidligere indlæg lidt længere oppe i denne tråd. Derudover: Her er en vejledning og links til nogle USB-PC-videograbbere ("optagere"); https://guide.dba.dk/tech/gem-vhs-bandene-pa-computeren https://www.avxperten.dk/usb-videograbber/ https://www.coolpriser.dk/shop/easier-cap-usb-37982p.html

Nostalgix

5. maj 2020
Kl. 06:03
21

christianbastian

5. maj 2020
Kl. 07:42
22
tak nostalgix :) det er jo vigtigt ikke at smide folks barndomsminder ud, der for er det også vigtigt at få digitalesiret VHS båndene inden man snart ikke kan afspille dem længere. Men hvad er jeres favorit gammle dub (min er Alice i eventyrland da jeg synes at Ilselil passede utroligt meget mere til rollen end Amalie Dollerup)
If you can dream it, you can do it - Walt Disney

PokeChristian

5. maj 2020
Kl. 15:47
23
Efter at have hørt lidt af podcasten Med Dansk Tale, vil jeg også mene Alice i Eventyrland er min favorit, selvom jeg var vokset op med Amalie Dollerups stemme. Jeg synes Alice lyder mere yngre med Ilselils stemme. Det kan jeg lide ved hendes stemme.
"I love the nostalgic, myself. I Hope we never lose some of the Things of the past." -Walt Disney

christianbastian

8. maj 2020
Kl. 13:36
24
altså jeg håber virklig at cinemateket må vise pinocchio og snehvide med de originale stemmer igen, jeg ringede fornyeligt til Brian iskov (ham der laver podcasten "med dansk tale") og han sagde at disney ikke vil have at de viser de gamle versioner, dog håber jeg at de skifter mening. Jeg prøver at samle så meget viden om punktet som overhovedet muligt
If you can dream it, you can do it - Walt Disney

Nostalgix

9. maj 2020
Kl. 19:51
25
Uanset hvad Disney har produceret af vidunderlige ting, så er primus-motor profit. Og Egmont (varetager af Disney Danmark) vurderer hårdnakket at profitten ligger i de rene nye stemmer, fremfor de støvede gamle stemmer, der kræver en anelse digitalt arbejde for at kunne genopstå (trods minimal investering). Nostalgi er ikke en option hos Egmont. Det Danske Filmmuseum (under DFI/Cinemateket) ligger inde med adskillige af de originale 35mm biograf kopier med originale danske stemmer, men er underlagt rettighedshavernes vilje. Om vi så samler 10.000 stemmer, vil det ikke ændre deres synspunkt : (

christianbastian

10. maj 2020
Kl. 12:09
26
Ja det er noget være møg, men jeg graver meget dybt ned i det her og vil have de fleste dubbings når jeg er færdig med gamle dubs, de eneste jeg er i tvivl om jeg kan få er pinocchio og aristocats
If you can dream it, you can do it - Walt Disney

Heinrikus

12. maj 2020
Kl. 15:25
27
Jeg har selv de lady og Alice i eventyrland på vhs med de nye stemmer - men kigger efter de gamle stemmer Nogen her der ved, om det er så okay at få kopieret andres digitale udgaver med gamle stemmer? Vil naturligvis kun at overveje det, hvis det er inden for love

christianbastian

12. maj 2020
Kl. 16:04
28
Hvis du får lov til den person at kopiere hans (eller hendes) version og at du kun har den til eget forbrug er det helt lovligt. Og hvis du vil have vhs båndet med den gamle version så har den et rødt cover og nede i bunden står der dansk tale i en lille rød rektangel, og alice sider i en rød stol med haren og hattemageren i hver sin side på forsiden af båndet
If you can dream it, you can do it - Walt Disney

PokeChristian

15. maj 2020
Kl. 14:24
29
Jeg kan pretty much forestille hvordan sådan en kassette ser ud, selvom jeg blev lidt forvirret over det med rødt cover og rød rektangel. Sådan en slags VHS-æske har jeg aldrig set før i mit sene 90'er-liv, da min frie fantasi forstod på det der rødt cover for at være en rød VHS-æske.
"I love the nostalgic, myself. I Hope we never lose some of the Things of the past." -Walt Disney

christianbastian

15. maj 2020
Kl. 20:42
30
If you can dream it, you can do it - Walt Disney

christianbastian

5. juni 2020
Kl. 22:40
31
Nogle der har Aristocats med gamle stemmer?
If you can dream it, you can do it - Walt Disney

PokeChristian

8. juni 2020
Kl. 15:45
32
Så vidt jeg kan forstå, er at AristoCats allerede fik indtalt deres nye stemmer til deres første VHS-debut. Ellers har jeg ikke hørt noget om der skulle findes en kopi af den danske biografudgave fra 1970 (med bortset fra det juleklip man kan høre på Disneys Juleshow)
"I love the nostalgic, myself. I Hope we never lose some of the Things of the past." -Walt Disney

christianbastian

15. juni 2020
Kl. 08:49
33
var der ikke nogle LP'er med dialog og sange (ved det ikke helt) men jeg prøver og samle alle de gamle dubbinger jeg er tæt på at få Pinocchio den med Ingeborg Brams og John Price
If you can dream it, you can do it - Walt Disney

christianbastian

28. juni 2020
Kl. 15:26
34
Er der nogen der har Pinocchio med Daimi Gentles dubbing??
If you can dream it, you can do it - Walt Disney

Heinrikus

1. juli 2020
Kl. 13:06
35
Der er en lp med aristocats med sangene fra den gamle indspilning, hvor Ove sprogø vist nok er fortæller. Den har en gul baggrund. Det lyder helt fantastisk med den helt gamle indspilning af pinocchio. Jeg troede at den var gået tabt. Kan man på nogen måde dele dubben offentligt, for dem som har filmen i forvejen? Sådan som jeg forstår reglerne, så er det ikke ulovligts hvis du allerede har købt filmen.

christianbastian

6. juli 2020
Kl. 11:22
36
Altså, man kunne jo lægge dem på MEGA, Google drev eller noget og sende et link over e-mail så folk privat kan downloade filmen
If you can dream it, you can do it - Walt Disney

Heinrikus

14. juli 2020
Kl. 14:54
37
Det kunne være super. Vil virkelig gerne høre det gamle lydspor. Nogen der kan hjælpe med, om det er indenfor loven

christianbastian

4. august 2020
Kl. 09:53
38
Puuhaaa, jeg er ikke helt sikker, der er mange der siger man må og mange der siger modsat, men der er mange der gør det alligevel, sååå måske ja måske nej, men bare man ikke går rundt og reklamere med det tror jeg nok det går
If you can dream it, you can do it - Walt Disney

Malibo

25. oktober 2020
Kl. 21:10
39
Hej nostalgix, Tusind tak for Peter Pan med de gode gamle stemmer, det gjorde mig så lykkelig. Er det lykkedes dig at gøre noget lignende med de andre film Pinocchio, Lady og Vagabonden eller Alice i Eventyrland?

tz66tz

21. november 2020
Kl. 22:34
40
Hej Nostalgix. Du er simpelthen genial... Utroligt du du har lykkedes med Peter pan og faa lagt det gamle lydspor ind paa en bluray udgave... De stoerste komplimenter herfra... Noget jeg har funderet paa hvordan man kunne det.. WOW siger jeg bare... du har reddet min gamle barndom. Meget taknemmelig Angaaende Aristocats: det siges at den originale lyd er paa alle de gamle 35 mm ruller, der laa ude hos biograferne, saa der er sikkert nogle som stadig har de filmruller og dermed den gamle lyd.. og ikke kun Cinemateket. Problemet er hvordan vi faar fat i bare een af dem.... vil gerne vaere med til at starte en efterforskning... det maa vaere muligt..... og saa vil jeg foreslaa at du skal staa i spidsen for at konvertere den gamle lyd fra disse ruller...

mbbb@sol.dk

28. januar 2021
Kl. 10:47
41
Hej Christian. Kunne man ikke gå sammen om at få en professionel til at overspille dem?

mbbb@sol.dk

28. januar 2021
Kl. 10:48
42
Åh kan du ikke genoplive linket? Jeg har både vhs med de originale stemmer og de nye stemmer på dvd. Men jeg havde ikke set dit link i tide.

christianbastian

2. februar 2021
Kl. 16:43
43
Jeg ville rigtig gerne overspille dem! Men hvis jeg prøver med en professionel får jeg altid det samme at vide "det er desværre ikke lovligt at overspille Disney bånd". Det kunne ellers være fedt da jeg har Lady og vagabonden, Peter pan, Alice i eventyrland og Den lille havfrue med gamle stemmer på vhs...
If you can dream it, you can do it - Walt Disney

mbbb@sol.dk

2. februar 2021
Kl. 20:53
44
Det er godt nok en skam.

martinjuhl

21. marts 2021
Kl. 09:31
45
Den ultimative løsning må da være at rippe lydsporet fra de gamle VHS'er, også tilpasse dem som ekstra lydspor til de nye dvd/bluray udgaver.. Jeg har fremskaffet den oprindelige Peter Plys på VHS og vil prøve at se hvordan det bliver :)

mbbb@sol.dk

21. marts 2021
Kl. 23:05
46
Det ville jeg aldrig kunne finde ud af. Jeg håber jeg kan finde en professionel som vil overspille min Peter Pan til dvd.

mbbb@sol.dk

23. marts 2021
Kl. 15:36
47
Hvordan ser kassetten til Pinocchio ud hvis man vil lede efter den med de gamle danske stemmer?

mbbb@sol.dk

24. marts 2021
Kl. 15:32
48
Jeg tror nok at jeg har fundet Lady og Vagabonden. Jeg har en VHS/DVD optager, men den ved jeg at jeg ikke kan bruge til Disney film. Kan man virkelig godt bruge sådan en her: https://www.av-cables.dk/composite-converter/usb-2-0-video-lyd-easycap-v-2redigerings-kabel.html?utm_source=google&utm_medium=organicshopping&utm_campaign=googleshoppingorganic&gclid=Cj0KCQjwo-aCBhC-ARIsAAkNQitL9aTRaEdfWQB9Vq18WfLMyqfirhCUKAWHrPNe8RiNsWejY_LkopwaAgEDEALw_wcB Eller kommer man i samme problemer som på en VHS/DVD optager?

Niller

28. marts 2021
Kl. 01:16
49
@Nostalgix Jeg har Lady og Vagabonden på vhs med originale stemmer. Jeg vil gerne mødes med henblik på en løsning, som den du har lavet med Peter Pan.

cNASHfan

3. april 2021
Kl. 11:34
50
Ja, man kan egentlig undre sig at Egmont vurderer dette. Jeg er ret sikker på, at det er for at de kan få en profit. Det danske filmmuseum er et godt sted :) Jeg tror du har meget ret, det ændre ikke der holdning, for det er jo lige som dem der skal ahve penge for at varetage dette.