Disneyfilm på iTunes

Nyheder
Over en halv million Disney-film er nu blevet solgt gennem musik-butikken iTunes.
[206,200] Efter Disney's opkøb af Pixar (tidligere ejet af Apple), og Steve Jobbs (øverste chef for Apple) entre i Disneys hovedbestyrelse, har samarbejdet mellem Apple og Disney været et varmt og hjerteligt forhold. For godt 2½ måned siden begyndte Apples online-musikbutik iTunes at sælge film fra Disney's bagkatalog. Og det har vist sig at gå over al forventning. På 8 uger har iTunes solgt over 500.000 Disney-film, hvilket er omkring 9.000 om dagen. Det har indbragt Disney godt 24 millioner kroner. Disney regner med at deres fortjeneste på salg af film over iTunes vil lægge på ca. 295 mio. kr. i løbet af et år. Der er indtil videre kun lagt 75 af Disney's film til salg, men med denne heftige succes kan man vel godt regne med at flere vil følge efter. En film koster omkring 65 kr og kan indtil videre kun købes, hvis du er indehaver af et kreditkort hvortil indehaverens adresse er registreret som en amerikansk bopæl. Der er ingen planer om at den danske iTunes skal sælge film i den nærmeste fremtid.

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Hollywood lagt ned af Pixar-legetøj

Toy Story 3 har efterhånden haft sit sejrsindtog over hele verden. Og på mandag vil tredje akt i fortællingen om Anders' legetøj have sat en række imponerende filmhistoriske rekorder.

Buzz Lightyear klar til 'Toy Story 4'

Folkene bag den kommende Toy Story 3 forsikrer, at det bliver den sidste film med det levende legetøj. Alligevel har skuespilleren Tim Allen, som ligger stemme til Buzz Lightyear, underskrevet en mystisk kontrakt på en fjerde Toy Story-film.

Tarantino-filmselskab skrottes af Disney

Film med vold, sex og stoffer, som fx Håndlangerne, Pulp Fiction og Kill Bill, går ikke så godt i spænd med navnet "Disney". Derfor købte Disney for år tilbage filmselskabet Miramax Films til at lave den slags for sig. Nu har Disney valgt at sælge Miramax.

Alice optages i The Billion Dollar Club

Med Tim Burtons nyeste filmkreation kan Disney nu bryste sig af en ekstremt indbringende rekord i Hollywood. Alice i Eventyrland er nemlig en ud af kun seks film i verden der har indtjent over 1.000.000.000 dollars.

Fuld adgang til Disney-skatkammeret for 150 kr.

Fremover ville Apple sælge et abonnement der giver ubegrænset adgang til alle Disney's film, musik og tv-serier på enten dit tv, din bærbar eller din iPhone.

Disney vil udleje film på iTunes

Apple har stor succes med salg af film via iTunes. Nu vil de også til at udleje film online. Og naturligvis er Disney et af de første selskaber til at støtte idéen.