Disney vil tjene penge på bin Ladens drabsmænd

Nyheder
To dage efter drabet på Osama bin Laden sendte Disney en særlig patentansøgning af sted.
To dage efter drabet på Osama bin Laden sendte Disney en særlig patentansøgning af sted.


Disney-koncernen var ikke sen til at reagere, da amerikanske elitesoldater den 2. maj slog Al Qaida-lederen Osama bin Laden ihjel.

Under 48 timer senere sendte koncernen en række ansøgninger af sted, som skal sikre den rettighederne til at bruge de succesrige marinesoldaters navn ”Seal Team 6”, skriver flere medier.

Kommercialiseringen af de amerikanske elitestyrker ændrer ikke på, hvordan enheden optræder i fremtiden, men det betyder, at man snart kan se ”Seal Team 6”-produkter i underholdningsindustrien og i amerikanske legetøjsbutikker.

Offentlig ansøgning

Det er offentligt tilgængelige dokumenter fra det amerikanske patentkontor, U. S. Patent and Trademark Office, som viser, at Disney-koncernen allerede den 3. maj - kun to dage efter aktionen – sendte tre ansøgninger om patent af sted.

Den ene ansøgning vedrører indslag i underholdnings- og undervisningsmateriale. Den anden handler om markedsføring af tøj, sko og hovedbeklædning. Og den tredje handler om rettigheder til legetøj, sportsprodukter, elektroniske spil og sågar julepynt.

Disney ønsker endnu ikke at kommentere koncernens planer. Og det er fortsat uvist, hvornår de første produkter ser dagens lys.
 

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Hvad laver Darth Vader, når han besøger Disneyland?

I en ny reklamefilm for Disney-forlystelsen Star Tours besøger Darth Vader Disneyland sammen med to af hans soldater. Men da Star Tours er lukket, må den mørke hersker finde på anden underholdning. Her kan du se, hvad han vælger at bruge tiden på.

Disney-pirater på LEGO-togt

Når kaptajn Jack Sparrow sætter sejl mod nye eventyr i Disney's "Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides" kunne han meget vel gøre det i en Lego-udgave af sit sejlskib. En hel række af nye LEGO-produkter i "Pirates"-tema har set dagens lys. Her kan du få et nærmere kig på alle modellerne.

FOTO: Se virkelighedens 'Op'-hus stige til vejrs

National Geographic Channel og et hold af forskere, ingeniører og to balloneksperter fik for nylig sendt et til lejligheden bygget hus tre kilometer op i luften ved at bruge 300 to meter brede balloner inspireret af Pixar's animerede film 'Op'.

Endelig skal Anders And og Andersine giftes

De har kærestet siden 1940, men på torsdag finder Anders ringen frem og frier til Andersine.

Anders And-forfatter: Når vi mister respekten for figurerne, er det slut

Maya Åstrup har skrevet bryllupsplaner ind i Anders' liv, og det er helt okay, mener hun. Så længe det går galt.

Pirat-legetøj skovler penge ind til Disney

"Pirates of the Caribbean"-filmene tjener ikke kun penge i biografer og på DVD'er. Siden den første film så dagens lys i 2003 har Disney's pirat-univers været en sand guldmine. Salg af "Pirates"-merchandise har nu rundet 8,6 milliarder kroner.