PIRATFEBER: "I ukendt farvand" tjener 2 mia. kr. på en uge

Nyheder
Piraterne er kommet for at blive. Pirates of the Caribbean: I Ukendt Farvand er den hidtil mest succesfulde af Disney's Pirates-film. Siden premieren i torsdags har kaptajn Jack Sparrow allerede plyndret over to milliarder kroner fra glade biografgængere. Og sat en ny verdensrekord.
Piraterne er kommet for at blive. Pirates of the Caribbean: I Ukendt Farvand er den hidtil mest succesfulde af Disney's Pirates-film. Siden premieren i torsdags har kaptajn Jack Sparrow allerede plyndret over to milliarder kroner fra glade biografgængere. Og sat en ny verdensrekord.


2.000.000.000 kroner er et svimlende stort beløb, selv i Hollywood. Så det har da også vakt en del opsigt, at den fjerde installation af Walt Disney Pictures' Pirates-saga på rekordtid har indtjent 390 mio. dollars i biografer verden over. Det svarer til 2,090 mia. danske kroner.

575 mio. kroner af disse blev tjent i USA, mens 1,515 mio. kroner kom fra resten af verden. Og det er ny rekord i biografindustrien udenfor USA. Den tidligere indehaver af titlen som den bedst indtjenende film på åbningsugen tilhørte Harry Potter og Halvblodsprinsen. Og Pirates of the Caribbean: I Ukendt Farvand har også haft en bedre start end nogen af de tre tidligere Pirates-film.

Herhjemme i Danmark indløste over 150.000 danskere billet til Johnny Depp-filmen i løbet af den første weekend i biograferne.

"I Ukendt Farvand" er indtil videre nummer 22 på listen over Disney's mest indbringende film til dato, hvor "Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest" stadig holder sin førsteplads med i alt 1,066 milliarder dollars på samvittigheden.
Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disneys biografindtægter

Walt Disneys filmstudier har genereret milliarder af dollars siden 'Snehvide og De Syv Små Dværge' fik premiere i 1937. Her kan du se en liste over, hvor meget Disneys film tjener i biograferne verden over.

Jack Sparrow er en pengemaskine

Det fjerde pirateventyr med Johnny Depp i spidsen, 'Pirates of the Caribbean: I ukendt farvand', har nu indtjent 1 milliard dollars på verdensplan.

Pirat-legetøj skovler penge ind til Disney

"Pirates of the Caribbean"-filmene tjener ikke kun penge i biografer og på DVD'er. Siden den første film så dagens lys i 2003 har Disney's pirat-univers været en sand guldmine. Salg af "Pirates"-merchandise har nu rundet 8,6 milliarder kroner.

Disney-boss scorer 31 millioner kroner i lønforhøjelse

Bog Iger er direktør for verdens største underholdningsvirksomhed og chef for over 175.000 mennesker over hele kloden. Og når virksomheden så tilmed tjener flere penge end nogensinde før, udløser en lønstigning der kan få de fleste almindelige lønmodtagere til at blegne. Se her hvor meget Disney's topchef tjente i alt i 2010.

2.000.000.000 kr. til "To på Flugt"

Disney-versionen af eventyret om Rapunzel har overrasket anmeldere og biografgængere positivt, og det sætter nu sine tydelig spor i pengekassen. "To på Flugt" har netop rundet 2 milliarder kroner i indtægter.

Rapunzel sætter Thanksgiving-rekord

"To på Flugt" satte ny indtjeningsrekord i USA i går, da den havde premiere i de amerikanske biografer.