Pixars "Biler" bliver til "Fly" i 2013

Nyheder
I kølvandet på de to Biler-film vil en ny Pixar-film om fly se dagens lys om få år. Direct-to-video produktionen "Planes" bliver en fuldlængde-film om flyet Dusty der lider af højdeskræk.
I kølvandet på de to Biler-film vil en ny Pixar-film om fly se dagens lys om få år. Direct-to-video produktionen "Planes" bliver en fuldlængde-film om flyet Dusty der lider af højdeskræk.


Disney har offentliggjort planerne om at lancere en spin-off film på "Biler" og den snarlige "Biler 2". Den nye film fra Pixar Animation Studios har fået den engelse titel "Planes" (fly) og har størstedelen af sine animerede karakterer fra "Biler 2", hvor Lynet McQuenn og Bumle for første gang ses ombord i flyvemaskiner.

Folkene bag "Biler 2" blev efter sigende så vilde med flyene, at de ønskede at lave en hel film dedikeret til maskinerne, på samme måde som "Biler" blev til i 2006 på baggrund af instruktør John Lasetters fascination af biler i alle afskygninger.


"Planes" bliver en direct-to-video film (Pixars første af slagsen) og kommer altså ikke i biograferne, men udelukkende på DVD og Blu-ray til foråret 2013. 

Selvom figurerne og konceptet udspringer fra Pixar, bliver det DisneyToon Studios i Burbank, Californien der kommer til at producere filmen. Det er endnu uvist om "Planes" vil blive markedsført som en Pixar-film.Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Første trailer til Disney's Planes

Disney har nu frigivet den første trailer til Planes som på dansk har fået titlen Flyvemaskiner og er en spin-off til Biler filmene. Se traileren her.

VIDEO: Se de første 30 sek. af ny Bumle-kortfilm

Bumle kan meget snart opleves i en splinterny animeret kortfilm. "Air Mater" bliver udgivet sammen med Blu-ray og DVD versionen af "Biler 2". Her kan du se det første halve minut af den nye kortfilm.

VIDEO: Den mystiske bilforhandler-reklame

Pixar har valgt at gå den virale vej med flere af deres reklamer for Biler 2. Her kan du se den seneste, som viser en række usædvanlige hændelser hos en lokal bilsælger.

360 graders fremvisning af "Biler 2" biler

Hvad er mere passende end at vise køretøjerne fra "Biler 2" frem på et computeranimeret show-wheel, sådan som det også gøres til virkelighedens præsentationer af nye bilmodeller? Se Bumle, Lynet, Finn McMissile og Holley Shoftwell på drejeskiverne her.

Lynet og Bumles internationale plakat

Den nyeste plakat for Pixar's "Biler 2" viser med al tydelighed, at den kommende sequel sender Bumle og Lynet McQueen vidt omkring.

Biler 2 får premiere 1 år tidligere

Efterfølgeren til Pixar's Biler er blevet skubbet frem i kalenderen til 2011.