Se de første billeder: Velkommen til Disney Store København!

Nyheder
På torsdag åbner Nordens første Disney Store midt på Strøget i København. Butikken bliver den 11. i rækken af de nye "ekstreme Disney-butikker" som indtil videre har åbnet i Europa. DisneyOnline.dk var med på en rundtur inden åbningen. Se billederne fra snigpremieren og opdag, hvad der er så særligt ved denne butik.
På torsdag åbner Nordens første Disney Store midt på Strøget i København. Butikken bliver den 11. i rækken af de nye "ekstreme Disney-butikker" som indtil videre har åbnet i Europa. DisneyOnline.dk var med på en rundtur inden åbningen. Se billederne fra snigpremieren og opdag, hvad der er så særligt ved denne butik.


DisneyOnline.dk fik lov til at besøge den nye Disney-butik på Strøget i København forud for den officielle åbning torsdag d. 16. juni. Butikken bliver den første Disney Store i Norden og vil primært sælge varer der er lavet eksklusivt til Disney Store-kæden. Kun 10% af varerne er ting der også kan findes i andre legetøjsforretninger.


Disney-butikken i København er en af de såkaldte interaktive forretninger som The Walt Disney Company begyndte at udvikle for et par år siden. Der findes kun 10 af denne slags Disney-butikker i Europa. København-lokaliteten bliver nummer 11.


Til snigåbningen (og også til den offentlige "premiere" på torsdag) fik butikkens medarbejdere hjælp fra et par velkendte venner. Normalt vil Mickey, Anders og de andre Andebyvenner ikke kunne opleves i butikken, så hvis du vil trykke hånd med en af dine yndlingsfigurer skal du troppe op på strøget torsdag.


Den københavnske Disney-butik er udstyret med et hav af detaljer der vil glæde Disney-elskere i alle aldre. Over varehylderne pryder scener fra adskillelige Disney-klassikere væggene med skygger og silhuetter af fx de syv små dværge og Peter Pan. Der er sågar blevet plads til et par danske motiver i form af Rosenborg, Amalienborg og den lille havfrue i en version der minder om vores egen statue i Københavns Havn.


Butikken er både for drenge og piger, men især pigerne vil forgabe sig i miniatureudgaven af et prinsesseslot der indeholder magiske spejle (mere om dem senere i artiklen), prinsessekjoler, lysekroner og sågar en parfumeserie ved navn Imagination. Disney har udviklet denne duft specielt til deres butikker og i hele lokalet kan man ane den skovlige duft der sprøjtes ud i butikken.


I butikken finder du en lang række produkter der er lavet specifikt til denne Disney Store i Danmark. Dannebrogstasker, kaffekopper med Anders And foran Københavns Rådhus og Plysbamser med vikingehatte eller kongelig garder-uniform kan alle fås her.


"Butikken skal have en fornemmelse af Disneyland", siger Amy Pearsson der er Senior Marketing President for Disney Stores i Europa. "Du træder ind i en magisk verden som har sin egen duft, sin egen musik (butikkens soundtrack er lavet unikt til stedet og indspillet i de legendarisk Beatles-studier på Abbey Road) og sit eget udseende. Det skal være de bedste 30 minutter på dagen for både børn og deres forældre. 


Amy Pearsson forklarer at butikken åbner hver dag med en særlig ceremoni, hvor et heldigt barn får lov til at låse butikken op med en kæmpe Disney-nøgle. Og hvis man har fødselsdag kan man (gratis) få skrevet sit navn på de store skærme og interaktive paneler rundt omkring i butikken.

"Vi har en lille biograf, hvor børnene selv kan sætte den film i gang de gerne vil se uanset om det er en Anders And-kortfilm eller den nyeste trailer til Biler 2. Og hver måned laver vi specielle events, hvor vi bl.a. lærer børn at lave tegnefilm, laver filmquizzer, danser eller andre sjove ting", fortæller Amy Pearsson fra Disney.


Hele butikken har en udendørs atmosfære. Både på grund af det falske springvand og den sirlige duft der hele tiden karakteriserer stedet, men også især takket være de mange "træer" der også fungerer som videoskærme. Her vises der hele tiden små filmsekvenser som fx Bambi eller Pirates of the Caribbean.


Når Disney omtaler deres butikker for "interaktive" og "magiske" så er der noget om snakken. I butikkens lille drømmeslot kan piger (og også drenge erfarede DisneyOnline.dk) prøve prinsessekjoler foran tryllespejlet. Hvis man svinger en af de utallige legetøjs-tryllestave foran spejlet dukker der på "magisk" vis en prinsesse frem på spejlet og taler til dig. Tilmed på dansk. 


Varesortimentet i butikken er rettet mod børn. Selvom der har sneget sig enkelte samleobjekter ind, skal man ikke regne med at finde guld for Disney-nørder. Men selvom man ikke er barn eller har børn er Disney Store København et besøg værd. Du finder næppe en butik i Danmark så forrygende og uforglemmelig som denne.
Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Første nordiske Disney Store åbner i København 16. juni

Om en måned åbner Nordens første Disney Store midt på Strøget i København. Butikken er bygget op om et helt nyt koncept, som åbner for en interaktiv butiksoplevelse ud over det sædvanlige ved at kombinere Disneys klassiske fortælletraditioner med innovative tekniske løsninger.

Europas største Disney-butik på vej i Paris

Den Disney-butik der åbner på Strøget i København til foråret bliver en lilleput-forretning i sammenligning med "World of Disney"-butikken der p.t. er ved at blive bygget i Disneyland Paris. Se hvordan Europas største shoppingmekka for Disney-elskere kommer til at se ud.

Nordens første Disney Store åbner i København

Foråret 2011 åbner den første nordiske Disney Store på Strøget, midt i hjertet af København. Den vil præsentere det helt nye Disney Store koncept, der – ved hjælp af den nyeste teknologi, interaktiv storytelling og eksklusivt merchandise – giver gæsterne mulighed for at opleve noget helt ud over det sædvanlige.

FOTOSERIE: Da Disneyland sejlede til Københvan

Krydstoigtskibet 'Disney Magic' har i løbet af sommeren besøgt Københavns havn fire gang. Sidst lagde DisneyOnline.dk's skribent Knak vejen forbi og kom hjem med denne fotoserie fra den flydende forlystelsespark.

Toy Story 3 åbner med et brag

Hidtil har det været Find Nemo fra 2003 der har haft den bedst indbringende premiereweekend hos Disney-studierne. Men den rekord lader nu til at blive slået af den tredje Toy Story-film som netop har indtjent 256 millioner kroner på én dag!

Kæmpe 'Alice i Eventyrland'-udstilling kommer til København

Disney's hypede Tim Burton-film med Johnny Depp i hovedrollen bliver snart markedsført over hele verden. Og det kan betyde et helt unik Disney-visit i Danmarks hovedstad.