Disney udvider på spil-fronten

Nyheder
Disney Interactive Studios skal over de næste 10 år vokse med mere 250%.
Disney Interactive Studios skal over de næste 10 år vokse med mere 250%. [461,100] Det er gået jævn fremad for Disney Interactive Studios, der blev stiftet i 1988 under navnet 'Walt Disney Computer Software'. Fra primært at fungere som spil-udvikler sammen med Buena Vista Games, er Disney's spilafdeling nu vokset til både at udvikle, producere og distribuere koncernens spil. Og da Disney samlede alle sine 4 spil-afdelinger under fanen, 'Disney Interactive Studios', fik de en division, der totalproducerede spil for Disney, ABC, ESPN, Touchstone og Pixar. Alle selskaber ejet af Walt Disney Company. [464,175]'Chicken Little'. Et af Disney's bedst sælgende spil. Disney meldte for nyligt ud, at der skulle satses yderliger på spilfronten. Det betyder en væsentlig tilførsel af kapital, til den 140 mand store spilafdeling, der er placeret i staten Utah i USA. "Vi er virkelig tilfredse med, hvordan tingene går i vores Utah-afdeling, og vi tror på, at en markant vækst vil være realistisk inden for det næste årti," sagde vice-præsidenten for Disney Interactive Studios, Angela E. Emery. Helt konkret vil Disney øge antallet af ansatte med over 250% fra 140 til over 500. Disney's bestyrelse vedtog denne ekspanderingspakke, med en vurdering af, at spil-divisionen vil have en merindtægt på 76 mio. kr. årligt om få år. [462,100]'Club Penguin'. Disney har desuden været på firma-indkøb de senere år. I 2005 opkøbte Disney Interactive Studios det lokale spil-selskab 'Avalanche Software', og 'Fall Line Studios' blev oprettet som et søsterselskab hertil, for at fokusere på det lukrative marked for Nintendo Wii- og Nintendo DS-spil. De opkøbte også 'Propaganda Games' og 'Climax Racing' i 2005. Walt Disney Company indkøbte derudover også online-spillet 'Club Penguin', hvor spillere (hovedsagligt børn) skal registrere sig for 25 kr. om måneden. Club Penguin var verdens 5. hurtigst voksende onlinespil i 2007 og har mere end 40 mio. unikke besøgende om måneden. Disney afviser dog at afsløre, nøjagtig hvor mange registrerede brugere de har. [463,200]'Cars: Mater National'. Disney Interactive Studios har lavet over 50 spil til flere platforme, som for eksempel 'Løvernes Konge', 'Kingdom Hearts', 'High School Musical', 'Lille Kylling', 'Aladdin', 'Biler' og 'Arachnophobia'. Kilde: The Salt Lake Tribune

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disney lukker Propaganda Games og afskediger 70

Spilvirksomheden Propaganda Games der bl.a. har lavet "Turok" bliver nu lukket af Disney der købte selskabet for blot seks år siden. Det aktuelle konsolspil til filmen "Tron Legacy" bliver Propaganda's sidste.

Disney passerer 1 million downloadede bøger i App Store

Disney Publishing har haft stort held med at sælge digitale bøger og book apps gennem Apples App Store. Over en million salg er det blevet til.

Disney runder 100 millioner Facebook-fans

Disney blev denne uge kronet til den nye konge af Facebook. Med et netværk af hundredevis af Facebook-sider har Disney tilsammen rundet 100.000.000 "likes".

Den dystre side af Disney

Nyt Disney-spil viser hidtil ukendte dystre sider af Mickey Mouse. Den populære mus er nemlig skyld i andre figurers ulykke og glemsel.

Disney frigiver episk spiltrailer

'Epic Mickey' er titlen på det mest hypede spil fra Disney Interactive i mange år. Mickey Mouse har forladt sit småbørnspublikum med klubhuset på Playhouse Disney og begiver sig nu ind i en mørk og hjemsøgt version af Disneyland. Se den nye trailer her.

Pirates of the Caribbean uden Johnny Depp

'Pirates of the Caribbean: Armada of the Damned' er titlen på et nyt spil baseret på Disney's populære pirate-film. Og for en gangs skyld er Kaptajn Jack Sparrow ikke at finde i traileren. Læs hvorfor.