Gode gamle Plys udkonkurrerer Biler 2

Nyheder
Selvom Walt Disneys seneste tegnefilmsklassiker havde premiere samtidig med finalefilmen i Harry Potter-serien, så formåede den lille hyggelige historie om den honningelskende bjørn at overgå selveste Lynet McQueen og Bumle.
Selvom Walt Disneys seneste tegnefilmsklassiker havde premiere samtidig med finalefilmen i Harry Potter-serien, så formåede den lille hyggelige historie om den honningelskende bjørn at overgå selveste Lynet McQueen og Bumle.


Biler er Disneys hidtil største succes, når det kommer til indtægter på legetøj og merchandise. Flere milliarder om året bliver omsat i kølvandet på filmen om de talende biler. Derfor har forventningerne også været skyhøje til efterfølgeren "Biler 2" der havde premiere sidste måned.


Men nu viser det sig, at en gammeldags og håndtegnet plysbamse overhaler Pixar-bilerne indenom. Walt Disney Animation Studios' 51. animerede klassiker, "Peter Plys", havde premiere i sidste uge samtidig med Harry Potter 7 del 2, som har tromlet gennem biograferne verden over med en indtjening på hidtil 542 millioner dollars. Men på trods af denne David og Goliat-lignende kamp om biografgængerne, formåede den nye Peter Plys-film at overraske Disney's chefer og resten af Hollywood. 

Med en besked indtægt på 15 millioner dollars ser Peter Plys ikke umiddelbart ud af noget i forhold til "Biler 2"s 288 millioner dollars. Men det svarer til ca. 11,5 millioner dollars pr. dag for "Biler 2" og ca. 5 millioner dollars pr. dag for "Peter Plys". Det er slet ikke ringe gået af en film der har kostet næsten en tiendedel af "Biler 2" at lave, og som tilmed har måtte kæmpe med selveste Harry Potter om biografgængernes opmærksomhed. 


Dertil kommer at reklamebudgettet for "Biler 2" er mere end 30 gange så stort som Plys'. Men ikke nok med at de økonomiske tal taler varmt for vennerne i Hundredemeterskoven. Også anmelderne foretrækker Plys fremfor Lynet. 


På Rottentomatoes.com, der samler kritikernes anmeldelser får "Biler 2" en såkaldt rådden tomat og en trist rating på blot 35%. "Peter Plys" modtager 90% og har efter anmeldernes mening meget mere hjerte og en langt bedre historie end "Biler 2". 


Og netop historien lader til at være det gennemgående kritikpunkt på Pixars 12. fuldlængdefilm "Biler 2". Ligesom forgængeren "Biler", mener flere udenlandske anmeldere, at manuskriptet er for svagt og at den uovertrufne animation og de flotte effekter ikke gør det op for den flade historie.

"Biler 2" får dansk premiere den 4. august.
"Peter Plys" får dansk premiere den 13. oktober.Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disneys biografindtægter

Walt Disneys filmstudier har genereret milliarder af dollars siden 'Snehvide og De Syv Små Dværge' fik premiere i 1937. Her kan du se en liste over, hvor meget Disneys film tjener i biograferne verden over.

2.000.000.000 kr. til "To på Flugt"

Disney-versionen af eventyret om Rapunzel har overrasket anmeldere og biografgængere positivt, og det sætter nu sine tydelig spor i pengekassen. "To på Flugt" har netop rundet 2 milliarder kroner i indtægter.

"Tangled" slår "Løvernes Konge"

Siden 1994 har Disney-klassikeren "Løvernes Konge" haft Walt Disney Animation Studios' rekord som den mest indbringende film på åbningsdagen. Nu er er førstepladsen blevet erobret af Rapunzel i hendes anmelderroste Disney-film "Tangled".

Rapunzel sætter Thanksgiving-rekord

"To på Flugt" satte ny indtjeningsrekord i USA i går, da den havde premiere i de amerikanske biografer.

Toy Story 3 åbner med et brag

Hidtil har det været Find Nemo fra 2003 der har haft den bedst indbringende premiereweekend hos Disney-studierne. Men den rekord lader nu til at blive slået af den tredje Toy Story-film som netop har indtjent 256 millioner kroner på én dag!

'G-Force' slår 'Harry Potter'

På premieredagen for Disney's nyeste familiefilm, 'G-Force', fik 'Harry Potter og Halvblodsprinsen' meget overraskende økonomisk baghjul af den undertippede Disney/Bruckheimer-film.