Disney giver DR lov til at redigere i film

Nyheder
Disney har aldrig før givet andre lov til at redigere i deres film. Ved brug af alternative metoder fik en ivrig DR-producent grønt lys fra selskabet.
Disney har aldrig før givet andre lov til at redigere i deres film. Ved brug af alternative metoder fik en ivrig DR-producent grønt lys fra selskabet.


Producent Jens Hofman fra DR Underholdningsorkestret er en glad mand. Han har som den første fået lov til at redigere i Disneys populære spillefilm.

Det skete i forbindelse med weekendens Slotskoncerter i Ledreborg Slotspark, hvor temaet i år er Disney.

- Det er set før, at en række kendte sangere optræder med Disney, men det nye er, at ingen nogensinde før har fået lov til at bruge filmene i nyredigerede versioner, siger Jens Hofman til dr.dk/omdr.

"Man må stort set ingenting"
Koncerterne havde han og DR haft på tegnebrættet i mindst syv-otte år, så det var et stort ønske for såvel underholdningsorkestret som producent, der gik i opfyldelse.
 
- Disney er et stort, internationalt selskab, der passer godt på sine rettigheder i en industri, hvor piratkopiering mere er reglen end undtagelsen. Derfor må man stort set ingenting, som ikke er prøvet før, siger Jens Hofman, der har været producent for Slotskoncerterne siden 1999.

Polsk koncert var "for slap"
I december opstod der en åbning til Disney Music Publishing i Los Angeles, som var begyndt at etablere koncerter rundt om i verden.

Jens Hofman tog til Polen for at opleve én af disse koncerter, men han var ikke specielt imponeret.

- For eksempel synes jeg, det var for slapt, at de langt hen ad vejen anvendte stillbilleder til at visualisere sangene. Men i stedet for at brokke mig, brugte jeg indfaldsvinklen, at formatet på vores Slotskoncerter er dobbelt så langt, så jeg ville komme med et bud på den anden halvdel, fortæller han.

Alternativ metode gav pote
Han lånte derfor alle filmene på dvd, udvalgte de bedste sange og samlede et hold, der klippede de vigtigste sekvenser fra filmene om, så de passede til en enkelt eller nogle få sange fra hver film.

- Så sendte vi det over til Los Angeles og hørte ikke noget i 20 dage, og jeg tænkte, at det skulle man altså ikke gøre. Så fik jeg et brev om, at det, jeg havde gjort, var dybt ulovligt. Men de synes faktisk, det var ret fedt. Så nu var vejen banet til noget helt unikt.

De nyredigerede versioner af Disneys klassiske og nyere spillefilm bliver under koncerterne vist på seks enorme skærme i Ledreborg Slotspark. Koncerten på lørdag er udsolgt, men der er stadig nogle få hundrede billetter tilbage til søndagens koncert.


Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Guitarlegende laver sang til Phineas and Ferb-film

Når Phineas and Ferb-elskere i næste måned kan se filmversionen af den populære Disney Chanel-serie, kan de samtidig nyde et unikt musiknummer skrevet og spillet af guitarkongen Slash fra Guns N' Roses.

Første billede fra "Brave" - Pixars næste film

Det er endnu ikke meget vi har set til den kommende eventyrfilmen "Brave". Pixar Animation Studios bevæger sig nu ind på Disney's territorium med en klassisk prinsessefortælling, men med det sædvanlige Pixarske twist. Her kan du se det allerførste officielle billede fra filmen der viser prinsessen Merida i fuld aktion.

Eventyrlig Disney-musik fylder dansk slotspark

DR inviterer til slotskoncert på Ledreborg slot med musikalsk magi fra filmene Løvernes Konge, Skønheden & Udyret, Junglebogen, Lady og Vagabonden, Fantasia og mange flere.

Disney-sange toner frem på Slotskoncert i Ledreborg

Oplev blandt andet Stig Rossen og Maria Lucia, når de sammen med DR Underholdningsorkestret og DR Vokalensemblet fremfører Disneys klassikere ved årets Slotskoncerter.

'Et Juleeventyr' for skræmmende for amerikanerne

Disney's nye julefilm 'A Christmas Carol' er hidtil blevet præsenteret som et humoristisk juleeventyr med en veloplagt Jim Carrey i hovedrollen. Men det er den i virkeligheden ikke.

2011: Det Magiske År

Af uvisse årsager har The Walt Disney Company en usædvanligt lang række initiativer der alle bliver søsat i 2011. Disneys egne folk snakker internt om, at netop dette år bliver helt særlig magisk.