Disney sørger over Steve Jobs død

Nyheder
Apples chef Steve Jobs døde natten til torsdag. Han var den største aktionær i The Walt Disney Company, han sad i Disneys bestyrelse og så var han manden startede Pixar. Det er ikke uden grund at Disneys topchef i dag kom med den afsked du her kan læse.
Apples chef Steve Jobs døde natten til torsdag. Han var den største aktionær i The Walt Disney Company, han sad i Disneys bestyrelse og så var han manden startede Pixar. Det er ikke uden grund at Disneys topchef i dag kom med den afsked du her kan læse.


Steve Jobs var ikke blot chef for Apple. Han var også et ikon for nørder verden over og han var manden bag banebrydende opfindelser som iPod, iPhone, iPad, iTunes og meget mere. Jobs døde i går natten til torsdag dansk tid og er hele dagen blevet mindet af statsledere, kendisser og virksomhedsledere verden over.

Men især hos Disney vil Steve Jobs blive savnet. Han var med til at starte Pixar Animation Studios i 1986 sammen med to kolleger. Da Pixar blev solgt til Disney i 2006 for 40 milliarder kroner, blev Steve Jobs den største Disney-aktionær i verden og fik en fast plads i Disneys bestyrelse.

Som en værdsat del af Disney-familien har Jobs været med til at forme Disney-koncepter som de nye interaktive Disney Store-butikker, som blandt andet kan opleves på Strøget i København, og han har også haft en finger med i spillet i de nye Disney-krydstogtskibe. Derudover har Jobs været en nær rådgiver for Disneys øverste chef Bob Iger.

Faktisk var Steve Jobs så tæt knyttet til Disney-koncernen af flaget i Walt Disney World hele dagen i dag har vejet på halvt til ære for ham.

Flag på halvt i Walt Disney World til ære for netop afdøde Steve Jobs.

Det er nok også grunden til, at der ikke bliver sparet på de store ord i Bob Igers sidste farvel til Bob Iger. Her er den tekst han officielt sendte ud på vegne af hele The Walt Disney Company:

"Steve Jobs var en nær ven såvel som en betroet rådgiver. Hans arv vil række langt udover de produkter han skabte eller de virksomheder han byggede. Det vil være de millioner af mennesker han inspirerede, de liv han ændrede og den kultur han definerede. Steve var sådan et original, med et helt igennem kreativt og opfindsomt sind som definerede en æra. På trods af alt han opnåede, føles det som om, han kun lige var begyndt. Med hans forsvinden har verden mistet en sjælden original. Disney har mistet et medlem af vores familie, og jeg har mistet en god ven.  Vores tanker og bønner er med hans kone Laurene og hans børn igennem denne svære tid. - Bob Iger"

Steve Jobs (venstre) og Bob Iger.Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Første mord nogensinde i Disneys by Celebration

Den lille idylliske by i Florida, Celebration, der er skabt af The Walt Disney Company, står over for en drabssag for første gang i stedets 14 år lange historie.

Selvmord hærger Disneyland Paris

Forfærdelige arbejdsvilkår skulle angiveligt være grunden til at tre ansatte i 2010 har taget livet af sig selv. Disney-ledelsen kalder anklagerne for usmagelige.

Disney vil med på iPad-bølgen

Med Apple's udsigt til endnu en megasællert i iPad'en, er Disney klar til at være med på vognen. Og snart vil det vise sig hvor tæt et bånd der efterhånden er blevet knyttet mellem Disney og Apple.

Fuld adgang til Disney-skatkammeret for 150 kr.

Fremover ville Apple sælge et abonnement der giver ubegrænset adgang til alle Disney's film, musik og tv-serier på enten dit tv, din bærbar eller din iPhone.

1938: Walt Disney' mor død af giftgas

LA Times har digitaliseret deres enorme arkiv, og et eksemplar af avisen fra 1938 fortæller hidtil ukendte detaljer om Walt's mors død.

Disneyfilm på iTunes

Over en halv million Disney-film er nu blevet solgt gennem musik-butikken iTunes.