Snart kan man se Disney-film på Youtube

Nyheder
Fremover kan man snart se originale Disney film på Youtube. De to medievirksomheder har indgået et samarbejde for hver især at lukrere på hinandens markedsposition.
Fremover kan man snart se originale Disney film på Youtube. De to medievirksomheder har indgået et samarbejde for hver især at lukrere på hinandens markedsposition.´
 
Mickey Mouse/Fantasia
 
Disney Interactive Media og Youtube, der ejes af Google, bruger tilsammen mellem 10 og 15 millioner dollars på en ny original serie. Det bliver ifølge New York Times offentliggjort senere.
 
Den nye serie vil efterfølgende få premiere på en særlig "Disney-kanal" på Youtube.com. Samme kanal vil også være at finde på Disneys egen hjemmeside: Disney.com

Disney tiltrækker ikke de unge
Ifølge New York Times viser samarbejdet, at Disney har indset, at Disney-brandet ikke er stærkt nok til at tiltrække de unge på nettet. Koncernen håber derfor på, at et samarbejde med Youtube vil få flere kunder i butikken.

- Det er vigtigt, at vi er der, hvor vores publikum er. Disneys traditionelle historiefortælling skal være at finde på alle platforme, siger James A. Pitaro vicepræsident for Disney Interactive til New York Times.

Disneys kvalitetsstempel
Men det er ikke kun Disney, der håber på at lukrere på samarbejdet. Youtube håber nemlig, at samarbejdet med Disney kan give videotjenesten et børnevenligt kvalitetsstempel, så alverdens forældre tør at slippe deres børn løs på youtube.com.

Desuden er det Youtubes strategi, at levere mere originalt indhold for på den måde at konkurrere med tv-stationerne om reklamepengene.

På sigt vil Disney også gøre deres andre tv-serier tilgængelige på Youtube.
 
Om tjensten også bliver tilgængeligt i Danmark melder historien ikke noget om.
Kilde: DR og MediaWatch


Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disney i 2016

2016 bliver et år hvor Disney blandt har jubilæum, premiere på to film fra Walt Disney Animation Studios, samt en række nye serier på vej.

Efter 20 år bekræfter Disney fanteorien om Aladdin

En fanteori om Disney's Aladdin er nu blevet bekræftet af filmens skabere mere end 20 år siden dens premiere.

Disney lancerer deres egen streamingtjeneste

Disney lancerer sin egen streamingtjeneste i England i næste måned og derefter i det meste af Europa. Medieproducenter vil i stigende grad gå uden om distributørerne, vurderer Disney topchefen Bob Iger.

Danmarks vigtigste aften på Disney Channel

I aften fredag kl. 17.35 afgøres det, om Danmark - og dermed Sofie fra Randers eller Leonora fra Borup - vinder My Camp Rock 2 og dermed skal lave sin egen musikvideo til Disney Channel.

Playhouse Disney bliver til Disney Junior

Disney vil i løbet af 2011 relancere deres 22 Playhouse Disney kanaler som findes verden over under det nye navn 'Disney Junior'.

Disney Channel lancerer dansk udgave af "As The Bell Rings"

Disney Channel Scandinavia har udpeget det danske produktionsselskab Nobody til at udvikle et skandinavisk format af en sitcom kaldet 'Når Klokken Ringer'.