Gæ-gæ-gæ-glædelig jul i Cinemateket

Nyheder
Askepot, Dumbo, Mowgli, Peter Pan, Snehvide, Pinocchio, Lady og Vagabonden. De er der allesammen, når biografen Cinemateket i København juler igennem og sørger for klassiske Disney-film til de barnlige sjæle. I alle aldre.
Askepot, Dumbo, Mowgli, Peter Pan, Snehvide, Pinocchio, Lady og Vagabonden. De er der allesammen, når biografen Cinemateket i København juler igennem og sørger for klassiske Disney-film til de barnlige sjæle. I alle aldre.


Kan du (heller) ikke vente til juleaften med at høre de hjælpsomme mus synge, at det faktisk kun er en kjole, der skal sys med et par nåle oppe på Askepots loftsværelse, skal du skynde dig på internettet og bestille billetter nu. Cinemateket i København holder deres helt egen hyggelige juletradition i hævd og viser Disney-klassikere for børn og især de barnlige sjæle i hele julemåneden.

Udover at se, om Askepot nu også kommer til det bal, kan du følge, hvad der sker med Lady og Vagabonden efter sidste kødbolle er spist op. Og få svar på, om Snehvide og dværgene udelukkende fester dagen lang ved det underlige klaver, hvilke andre danse ham Pinocchio kan, og om vovsen Nanna nogensinde får fløjet med Peter Pan, Wendy og Klokkeblomst til Ønskeøen. Udover klassikerne fra Disneys traditionelle juleshow, kan du også se ’Dumbo’ og ’Junglebogen’ med Mowgli og Baloo. Visningerne er inklusive bonusforfilm og er selvsagt populære, så bestil billetter i god tid på www.cinemateket.dk.

Klip din filmnisse
Lørdag 17. december er der desuden arrangeret en særlig børnevenlig juledag, hvor de små storbyfamilier kan klippe og klistre kravlenisser sammen og bagefter vække dem til live i Film-X-studiet. Naturligvis er der også æbleskiver og en julemand med i billetprisen på 65 kroner, men billetterne skal senest afhentes 17. december.


Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Det "andet" Disneys Juleshow

Læs om det andet Disney-juleshow: dét, der fandtes i Danmark, længe før fjernsynet kom til verden. Det årlige "Metropols Juleshow" – en hæderkronet decemberforlystelse, som mange københavnere over 40 stadig tænker tilbage på med nostalgisk våde øjne.

Det vidste du ikke om "Disneys Juleshow"

Læs sjove fakta om et af julens mest sete tv-programmer i Danmark.

Disney giver os nostalgi, bilræs og teenagedrama i 2011

Efter et år med gigantiske filmsucceser som "Alice i Eventyrland", "Toy Story 3", "Prince of Persia", "Tron Legacy" og "To på Flugt" går Disney endnu et interessant filmår i møde i 2011. Læs her om hvad Walt Disney Pictures har på tapetet i det nye år.

Disneys Juleshow endte med kedelige gentagelser

Det meste var som det plejede, da Disneys Juleshow traditionen tro blev vist på TV i går juleaftensdag. Men hvor indslaget typisk bliver afrundet med et par splinternye klip fra kommende Disney-film, var der i år ikke meget nyt over de to "overraskelser".

Krig mellem Anders And og Chip & Chap censureret fra juleshow

Disneys Juleshow på DR har ikke altid været så idyllisk og hyggeligt som vi kender det i dag. I "gamle dage" var det fyldt med bomber og skyttegrave.

Old School Disney rykker ind i Cinemateket

I julemåneden giver Cinemateket nostalgien frit løb med en række af Disneys musikalske animationsfilm fra 1990’erne.