Disneyland Paris fejrer 20 års fødselsdag med kæmpe vandshow

Nyheder
Næste år runder Disneyland Paris 20 år og det skal fejres med manér. Efter årtier med parader, danseshows og opvisninger kommer der nu en helt ny type event til forlystelsesparken, som har trukket fulde huse i Californien.
Næste år runder Disneyland Paris 20 år og det skal fejres med manér. Efter årtier med parader, danseshows og opvisninger kommer der nu en helt ny type event til forlystelsesparken, som har trukket fulde huse i Californien.


"Disney Dreams" er navnet på næste års store satsning i Disneyland Paris, som netop er blevet offentliggjort. Et omfattende aftenshow der hver dag skal underholde titusindvis af gæster med 3D-projektioner, vandsøjler der fungerer som filmlærreder, pyroteknik, musik og fyrværkeri, for at nævne blot nogle af ingredienserne.

Forestillingen har hentet inspiration fra den amerikanske version "World of Color" i Disney California Adventure-parken. Og faktisk er det selv samme Steven Davison, som stod bag World of Color, der også er arkitekten bag Disney Dreams i Paris-parken.


Men da Disneyland Paris ikke har en stor sø midt i centrum af parken, som der meget belejligt er tilgængeligt i den californiske version, så har de kreative hoveder måtte tænke lidt "ud af boksen". Derfor bliver hele det lyserøde Torneroseslot brugt som lærred, hvorpå der bliver projekteret sekvenser fra adskillelige Disney-tegnefilm. Og de små voldgrave rundt om slottet har fået installeret nogle særdeles kraftige vanddyser der kaster kaskader af vandstøv over ti meter op i luften og skal tillige fungere som bagtæppe for animation og lyskunst.


Hele showet handler om Peter Pan der jagter sin skygge. Og selvom hele forløbet endnu ikke er blevet offentliggjort, viser billedmaterialet, at vi får set til figurer som Rapunzel, Lumiere, Klokkeblomst, Simba og Facilier fra Prinsessen & Frøen.

Disney Dreams har premiere til april 2012 og det forventes at blive en permanent installation i Disneyland Paris og efter 20 års jubilæet.

Her kan ses "storebroderen" - World of Color i Californien:
Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disneyland Paris snegler sig mod en gældfri fremtid

15 milliarder kroner i gæld er en stor mundfuld, selv for Europas største turistattraktion Disneyland Paris. Forlystelsesparkens nyeste halvårsregnskab viser dog at fremtiden kan være lys og gældfri, hvis de flotte besøgstal fortsætter.

Fem gæster kvæstet af rutsjebane i Disneyland Paris

I går kom fem gæster til skade, den ene alvorligt kvæstet, i Disneyland Paris-forlystelsen Big Thunder Mountain. En falsk sten faldt ud over en af de kørende vogne og en 38 årig mandlig gæst fik kraniebrud og er stadig ikke uden for livsfare.

OVERBLIK: Disney's parker verden over

The Walt Disney Company ejer og opererer 12 forlystelsesparker på tre kontinenter. Har du styr på hvilke og hvor? Få overblikket her.

Kæmpeshow åbnede ny sæson i Disneyland Paris

Selvom der ikke åbner nogen nye forlystelser i Disneyland Paris i år, var der alligevel grund til et storslået show, da parken skød den nye sæson i gang med titlen "Magical Moments". Se hvad det nye år byder på.

Spektakulært vandshow slår rekord i Disneyland

Aldrig før har så mange mennesker været på besøg i Disney-parken 'Disney California Adventure'. Årsagen var premieren på det enorme vandshow 'World of Color'.

Mickey's magiske brag af en fest skudt i gang

I går tog Disneyland Resort Paris hul på et nyt år med et nyt tema. I de næste mange måneder vil parkerne invitere til "Mickey's Magical Party".