Muppets beskyldes for at være venstreorienteret propaganda

Nyheder
Amerikanerne strømmer ind for at se ’The Muppets’, men nu er filmen under angreb for at være venstreorienteret propaganda.
Amerikanerne strømmer ind for at se ’The Muppets’, men nu er filmen under angreb for at være venstreorienteret propaganda.
 
 
Budskaberne bliver ikke pakket ind i den nye film med dukkerne fra ’The Muppet Show’:
Skurken er en rig mand fra Texas, så han hedder naturligvis Tex Richman. Og ligner i øvrigt den konservative præsidentkandidat Rick Perry fra Texas på en prik.
Richman driver et oliefirma, og nu har han fundet ud af, at der findes olie lige præcis under det hus i Hollywood, hvor ’The Muppet Show’ engang blev indspillet, og hvor et museum over tv-serien er ved at forfalde.
 
Tex Richman spilles af Chris Cooper.

Resten giver næsten sig selv: Dukkerne samles efter mange år, stabler et tv-show på benene og redder i sidste øjeblik deres hus fra olieskurken.
Og hvis ikke det hele fandt sted i USA, ville historien sikkert slutte der.
Men nu er frøen Kermit, den svenske kok og skrupskøre Gonzo pludselig under angreb igen. Ikke fra Tex Richman, men fra Fox News og andre konservative debattører, der beskylder dukkerne og deres film for at være udtryk for venstreorienteret propaganda af værste skuffe.

»Jeg ville bare ønske, de venstreorienterede kunne lade vores børn i fred«, som kommentatoren Andrea Tantaros sukkede på Fox Business News forleden.
»Hvorfor er det så slemt at være rig og succesfuld? Tex Richman er rig og succesfuld. Det var det, vi burde lære vores børn«, rasede hun.
Hun fik opbakning af Dan Gainor fra den konservative tænketank Media Research Center, der mener, at filmindustrien i Hollywood har hjernevasket amerikanske børn i årtier.
»Hollywood, venstrefløjen og medierne – de hader alle sammen olieindustrien. De hader erhvervslivet. De glemmer at fortælle, hvad olie betyder for de fleste folk: Den oplyser et hospital, den opvarmer deres hjem, og den sørger for, at ambulancen kan nå frem til hospitalet«.
 
Andrea Tantaros

Folkene bag filmen har ikke svaret på kritikken, men masser af amerikanere har til gengæld bidraget til en tråd på det sociale netværk Twitter, hvor de under overskriften ’Republikanernes Muppet-høring’ gør tykt grin med påstanden:
»Hr. Animal, er det ikke korrekt, at du har slået på tromme for venstrefløjen i årtier«, spørger en.
»Miss Piggy, vil du betegne jeres regime som en marionetregering?«, tilføjer en anden.
Miss Piggy bliver også spurgt, om ikke hende ekstravagante garderobe er udtryk for en venstreorienteret tendens, hvortil Miss Piggy svarer: »Moi?«.
 

Debatten betyder mere opmærksomhed for en film, der allerede har klaret sig overraskende godt, i betragtning af at den er noget så gammeldags som en dukkefilm. Og noget så sjældent som en børnefilm, der ikke er i 3D – eller som en af de to gnavne mænd fra balkonen i ’The Muppet Show’ siger: »De er præcis så endimensionelle, som de altid har været«.
Dertil kommer, at meget få under 30 vil kende dukkerne, eftersom den oprindelige tv-serie blev indspillet for sidste gang i 1981.
Det problem håndterer folkene bag tv-filmen med en solid portion selvironi, der mange gange minder meget om den tone, man kender fra Wikke-Rasmussens naivt lykkelige danske børnefilm, ikke mindst ’Hannibal og Jerry’.

Filmen åbner med grynede scener optaget med et af den slags hjemmevidoekameraer, der var populære i halvfjerdserne. Her møder man drengen Walter og hans bror Gary, der vokser op i byen Smalltown, hvor alle huse er i pastelfarver, og hvor den eneste regn kommer fra gartnerens haveslange.
Walter er verdens største Muppet-fan – hvilket muligvis hænger sammen med, at han selv er en Muppet. Under en rejse til Hollywood opdager han, at olieskurken Tex Richman er ude på at rive The Muppet Studios ned for at bore efter olie. Så går jagten ind for at samle de gamle dukker igen.
 
 
Opgaven er ikke nem – bjørnen Fuzzy optræder som stand-up-komiker på en tarvelig kasinobar i Reno, trommeslageren Animal er i terapi for at lære at tøjle sin vrede, og Miss Piggy lever et dekadent, om end ensomt, liv som redaktør for modebladet Vogue i Paris.
Da de endelig er samlet, forsøger dukkerne at få lov at sende et tv-show, der skal samle penge ind til at redde studierne. Men beskeden fra tv-kanalerne er klar: »I er fortid«. Gamle dukker kan slet ikke hamle op med tidens populæreste show: ’Tæsk din klasselærer’. 

Filmen fik rigtig pæne anmeldelser, selv om flere af anmelderne erkendte, at de var gået ind til ’The Muppets’ med alle parader oppe. Foreløbig har filmen indspillet over 57 mio. dollar, og dermed er mange tusinde amerikanere blevet udsat for den grove propaganda.
Men måske kan det være en trøst for de konservative kritikere, at mindre end hver tredje, der har set filmen, er under 18.

’The Muppets’ har dansk biografpremiere 9. februar 2012.
 
Kilde: politiken.dk

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disney får den kolde Oscar-skulder

Alle de nominerede til dette års Oscar-uddeling er netop blevet offentliggjort, og for første gang i mange år, er Disney meget svagt repræsenteret.

'The Muppets' får ikke dansk biografpremiere

Den seneste film om Muppets, der havde amerikansk premiere sidste år, kommer ikke til de danske biografer.

Dugfriske klip til 'The Muppets'

Disney har nu frigivet helt nye klip til den kommende film 'The Muppets'.

Endnu en trailer til 'The Muppets'

Walt Disney Pictures har nu frigivet endnu en trailer til deres kommende film 'The Muppets', som bliver Muppet-dukkernes første biograffilm siden 1999.

Muppet-soundtrack til tops på hitlister i USA

Det giver pote at være grøn. Kermit og resten af Muppets-slænget er snart aktuel i deres egen biograffilm, men lige nu er det musikken til "The Muppets" der hitter. For første gang nogensinde er et Muppets-album placeret på USA top 10 hitliste.

Muppets film parodierer "Captain America"-plakat

Når Disney skal promovere sin kommende film "The Muppets" er det ofte på bekostning af andre store biograf-blockbusters. Og denne gang er det en af dukkernes filmplakater der minder mistænkeligt meget om en aktuel superheltefilm. Se plakaten her.