Disney-legenden Robert Sherman begravet og hyldet

Nyheder
Sangskriveren bag nogle af Disneys mest elskede sange på film og i forlystelsesparker er død og i dag blev han offentligt begravet i Culver City i USA.
Sangskriveren bag nogle af Disneys mest elskede sange på film og i forlystelsesparker er død og i dag blev han offentligt begravet i Culver City i USA.


Robert og hans bror Richard Sherman var Disneys dygtigste og mest succesfulde komponister. Sammen har de skabt en lang række af de udødelige Disney-sange vi hører den dag i dag. Men i mandags døde Robert Sherman i London af alderdomsrelaterede sygdomme og verden måtte sige farvel til en af filmusikkens største helte.Robert B. Sherman døde 87 år gammel og efterlod sig et imponerende CV af musik fra fx:
- Sværdet i Stenen
- Mary Poppins
- Junglebogen
- Aristocats
- Kingdom Hearts (videospil)
- Peter Plys
- It's a Small World (Disneyland-forlystelse)

Og Robert har også skrevet en masse musik udenfor Disneys magiske verden såsom "Lassie", "Family Guy" og "War of the Worlds" fra 2005.

17. november 2008 modtog Robert Sherman den amerikanske Medal
of Arts af præsident George Bush.

I denne video præsenterer Robert og hans bror Richard en ny sang til forlystelses Carousel of Progress med titlen "It's a great, big beautiful tomorrow" til Walt Disney:


Robert Sherman nåede i alt at blive nomineret til seks Oscars og vandt to af dem sammen med sin bror for sangene og musikken i Mary Poppins (1964). På dette foto ses de glade brødre sammen med skuespillerinden Debbie Reynolds:

Robert Sherman til højre.

I denne ni minuter lange hyldestvideo lavet af en fan, kan du opleve eller genopleve nogle af Sherman-brødrenes bedste værker:

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

En stor kvindestemme er gået bort

Stemmeskuespilleren June Foray er død i en alder af 99 år. I løbet af hendes mere 70 år lange karriere har hun været stemmen bag nogle af animationens mest kendte figurer.

Tre utrolige dokumentarfilm om Disney ude på DVD i dag

Det er nu muligt at tage på en fantastisk rejse gennem de legendariske Walt Disney arkiver og nyde tre vidt forskellige historier om henholdsvis Walt Disney, Sherman brødrene og den Anden Guldalder som udgives på DVD i USA i dag.

Den sidste store Disney er død

I går var det 43 årsdagen for Walt Disney's død. Og i dag mistede vi hans nevø Roy E. Disney der i årevis har kæmpet for sin onkels navn, ære og virksomhed.

Stemmen bag Yzma er død

Forleden mistede Disney stemmen bag Kejserens Nye Flip-skurken Yzma. Eartha Kitt blev 81 år og vandt to Emmy-priser for hendes Disney-præstationer.

1938: Walt Disney' mor død af giftgas

LA Times har digitaliseret deres enorme arkiv, og et eksemplar af avisen fra 1938 fortæller hidtil ukendte detaljer om Walt's mors død.

Disney's Oscars

Walt Disney er stadig manden, der har vundet flest priser i Oscar-historien. Og hans tegnefilms-selskab fortsætter med at hive de eftertragtede trofæer hjem. Her er en liste over Disney's Oscar-nomineringer og vindinger gennem tiderne.