Harry Potter og Batman slået af 'The Avengers'

Nyheder
Disneys seneste storfilm 'The Avengers' har sat ny rekord i USA. Tidligere publikumsmagneter har måtte lade sig overgå af Marvel-universets helte.
Disneys seneste storfilm 'The Avengers' har sat ny rekord i USA. Tidligere publikumsmagneter har måtte lade sig overgå af Marvel-universets helte.


Rekorden for den største amerikanske åbningsweekend nogensinde er nu overtaget af Disneys Marvel-film "The Avengers", der med 207,4 mio. dollars slog den sidste Harry Potter-film (169,2 mio. dollars) i overlegen stil.

Bedriften er voldsomt imponerende. Både fordi de seneste Marvel-film som Thor og Captain America langt fra leverede resultater i samme liga som Nick Furys udvalgte, men også fordi 'The Avengers' (trods alt) ikke er en franchise på niveau med teenage-troldmanden eller selveste Batman.

Superheltefilmens liv i de amerikanske biografer startede godt med den andenstørste åbningsdag nogensinde med 80,5 mio. dollars - kun overgået af det endelige Harry Potter-eventyr, som indkasserede 91,1 mio. dollars på en fredag midt i sommerferien.


Filmen blev i weekenden set af ca. 20 mio. amerikanerne, hvoraf 61 % var mænd, og 52 % af den samlede indtjening kom desuden fra 3D-versionen samt 275 IMAX-biografer. Herhjemme kom ’The Avengers’ også godt fra start i forrige weekend, og på verdensplan har opgøret med Loki allerede indspillet 648,8 millioner dollars.

Weekendens samlede billetsalg i de amerikanske billetluger var 57 % større end samme weekend sidste år, hvor 'Thor' debuterede på 1. pladsen med 65,7 mio. dollars.

De 10 største åbningsweekender i USA:
1. The Avengers - $207,4 mio.
2. Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 - $169,2 mio.
3. The Dark Knight - $158,4 mio.
4. The Hunger Games - $152,5 mio.
5. Spider-Man 3 - $151,3 mio. 
6. The Twilight Saga: New Moon - $142,8 mio.
7. The Twiligt Saga: Breaking Dawn Part 1 - $138,1 mio.
8. Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest - $135,6
9. Iron Man 2 - $128,1 mio.
10. Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 - $125 mio.


Kilde: Kino.dk

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Første Avengers-trailer forener Captain America, Hulk og Iron Man

Seks superhelte er i følge Marvel bedre end én. Derfor burde Disney/Marvels kommende film "The Avengers" blive et must for alle med hang til tegneseriehelte. Du kan se den nye dugfriske trailer lige her.

2.000.000.000 kr. til "To på Flugt"

Disney-versionen af eventyret om Rapunzel har overrasket anmeldere og biografgængere positivt, og det sætter nu sine tydelig spor i pengekassen. "To på Flugt" har netop rundet 2 milliarder kroner i indtægter.

"Tangled" slår "Løvernes Konge"

Siden 1994 har Disney-klassikeren "Løvernes Konge" haft Walt Disney Animation Studios' rekord som den mest indbringende film på åbningsdagen. Nu er er førstepladsen blevet erobret af Rapunzel i hendes anmelderroste Disney-film "Tangled".

Rapunzel sætter Thanksgiving-rekord

"To på Flugt" satte ny indtjeningsrekord i USA i går, da den havde premiere i de amerikanske biografer.

Hollywood lagt ned af Pixar-legetøj

Toy Story 3 har efterhånden haft sit sejrsindtog over hele verden. Og på mandag vil tredje akt i fortællingen om Anders' legetøj have sat en række imponerende filmhistoriske rekorder.

Disney køber Marvel Entertainment

Walt Disney Company meddelte i går, at de har indgået en handel om at opkøbe Marvel Entertainment for 50 dollars per aktie, hvilket i alt svarer til omkring 20 mia. kroner.