Disneyland Paris skylder 14 milliarder kroner væk

Nyheder
Trods millioner af gæster er Disneyland Paris dybt forgældet. Direktøren tror dog alligevel på, at parken kan være gældfri i 2024.
Trods millioner af gæster er Disneyland Paris dybt forgældet. Direktøren tror dog alligevel på, at parken kan være gældfri i 2024.


Selv Joakim von Ands berømte pengetank kan løbe tom, og det selv om Mickey Mouse og Anders And er populære som aldrig før og tiltrækker små og store fans i milliontal.

Dobbelt så mange gæster går igennem portene til Disneyland Paris uden for den franske hovedstad, som vil op i Eiffeltårnet, og over dobbelt så mange vil hellere se Andersine And end Mona Lisa på Louvre. Parken er den mest populære destination i Europa.

Alligevel vokser gælden år for år for den populære forlystelsespark og nåede i april, da Disneyland Paris kunne fejre sin 20-års fødselsdag, det astronomiske beløb på 1,9 milliarder euro eller 14,12 milliarder kroner, skriver den engelske avis The Guardian. Sidste år betalte 15,7 millioner voksne gæster – Disney definerer alle over 11 år som voksne – et minimumsbeløb på 60 euro eller 446 kroner. Alligevel steg gælden med 413 millioner kroner.Gæld betalt i 2024
Parkens aktiekurs er styrdykket med 50 procent i løbet af det seneste år. En fremtrædende børsanalytiker i London siger til The Guardian, at parkens finansielle situation er sådan, at den næppe nogensinde vil give overskud.

Selv hævdede Philippe Gad, den sjette administrerende direktør for Disneyland Paris siden starten 12. april 1992, for nylig over for nyhedsbureauet AFP, at parken aldrig havde befundet sig i en bedre situation. Han var overbevist om, at gælden vil være betalt i 2024.

Kilde: Pol.dk


Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

1 mia. euro til Disneyland

Walt Disney-koncernen planlægger at skyde 1 mia. euro i sit knap 40 pct. ejede franske selskab Euro Disney.

Disneyland Paris snegler sig mod en gældfri fremtid

15 milliarder kroner i gæld er en stor mundfuld, selv for Europas største turistattraktion Disneyland Paris. Forlystelsesparkens nyeste halvårsregnskab viser dog at fremtiden kan være lys og gældfri, hvis de flotte besøgstal fortsætter.

Disney's økonomi boomer

Det seneste kvartalsregnskab for Disney-koncernen blev offentliggjort i dag. Og Andebys pengetank bugner af langt flere penge end økonomerne havde regnet med. Både forlystelsesparker, film, legetøj og tv-kanaler er en guldrandet forretning for The Walt Disney Company.

MasterCard bliver officiel Disney-partner

The Walt Disney Company har fået en ny samarbejdspartner i hele Europa, mellemøsten og Afrika. MasterCard bliver Disney's officielle betalingskort i de næste seks år.

"Epic Mickey" solgt i 1,3 mio. eksemplarer i USA

Selvom Disney's stort opslåede spil "Epic Mickey" blev lunkent modtaget i Europa, har det i løbet af den første måned på markedet i USA solgt 1,3 millioner eksemplarer.

Disneyland Paris oplever nedtur trods flere besøgende

Det nyeste kvartalsregnskab fra Disney's europæiske forlystelsespark viser en stigning i besøgstallene, men alligevel et dårligere resultat på bundlinjen end forrige kvartal.