Ny modig Disney-film er kæmpehit

Nyheder
Animationsfilmen "Brave" har indspillet næsten 400 mio. i sin åbningsweekend.
Animationsfilmen "Brave" har indspillet næsten 400 mio. i sin åbningsweekend.


Disney Pixar er kendt for at lave animationsfilm af højeste kvalitet og meget kan også tyde på, at filmstudiets seneste skud på stammen leverer som forventet.

Det er filmen "Brave", der handler om en skotsk prinsesse, som drager ud på et eventyr for at opnå sin største drøm om at blive bueskytte, og det eventyr sætter hele kongerigets skæbne på spil.

Filmen har for nylig haft sin åbningsweekend i USA, og her er den strøget direkte ind som suveræn nummer et på den såkaldte US Box Office, der er en liste over de mest indtjenende film i landet.


Indtjent næsten 400 mio.
"Brave" har indtjent 397 mio. kr. i sin debutweekend og har et godt stykke ned til nummer to på listen, der er "Madagascar 3", som indbragte 117 mio. kr. i forrige weekend.

Den succesfulde åbningsweekend for "Brave" er den fjerdebedste for en Disney Pixar-film nogensinde, men den har dog et godt stykke op til nummer et på den liste, den Oscar-nominerede "Toy Story 3", som solgte biografbilletter for 656 mio. kr. i sin åbningsweekend i 2010.

Disney Pixar har lavet 13 animerede film, og alle 13 er gået direkte ind som nummer et på US Box Office efter deres premiere på biograflærredet.

Den stime fortsatte altså med "Brave", som i Danmark kommer til at gå under titlen "Modig" og får premiere den 30. august.

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disney's økonomi boomer

Det seneste kvartalsregnskab for Disney-koncernen blev offentliggjort i dag. Og Andebys pengetank bugner af langt flere penge end økonomerne havde regnet med. Både forlystelsesparker, film, legetøj og tv-kanaler er en guldrandet forretning for The Walt Disney Company.

"Epic Mickey" solgt i 1,3 mio. eksemplarer i USA

Selvom Disney's stort opslåede spil "Epic Mickey" blev lunkent modtaget i Europa, har det i løbet af den første måned på markedet i USA solgt 1,3 millioner eksemplarer.

2.000.000.000 kr. til "To på Flugt"

Disney-versionen af eventyret om Rapunzel har overrasket anmeldere og biografgængere positivt, og det sætter nu sine tydelig spor i pengekassen. "To på Flugt" har netop rundet 2 milliarder kroner i indtægter.

"Tangled" slår "Løvernes Konge"

Siden 1994 har Disney-klassikeren "Løvernes Konge" haft Walt Disney Animation Studios' rekord som den mest indbringende film på åbningsdagen. Nu er er førstepladsen blevet erobret af Rapunzel i hendes anmelderroste Disney-film "Tangled".

Rapunzel sætter Thanksgiving-rekord

"To på Flugt" satte ny indtjeningsrekord i USA i går, da den havde premiere i de amerikanske biografer.

'G-Force' slår 'Harry Potter'

På premieredagen for Disney's nyeste familiefilm, 'G-Force', fik 'Harry Potter og Halvblodsprinsen' meget overraskende økonomisk baghjul af den undertippede Disney/Bruckheimer-film.