Disney raser: Nordkoreansk show misbrugte Mickey Mouse

Nyheder
Disney blev ikke spurgt om lov, da et sceneshow underholdt Kim Jong-un med en dansende Mickey Mouse.
Disney blev ikke spurgt om lov, da et sceneshow underholdt Kim Jong-un med en dansende Mickey Mouse.


Den unge nordkoreanske leder Kim Jong-un har allerede verdens ledere på nakken på grund af landets atomprogram, og nu har den unge diktator også fået bøvl med selveste Walt Disney-koncernen.

For Mickey Mouses hjemsted har ikke godkendt en farverig forestilling med flere af Disneys figurer, der blev vist til ære for »den store efterfølger« og den kommunistiske stats mest magtfulde generaler.

»The Walt Disney Company har ikke givet licens eller tilladelse til brug af sine figurer«, siger en talskvinde for virksomheden, efter at versioner af Mickey Mouse, Minnie Mouse, Peter Plys og andre varemærkede figurer trådte på scenen i Nordkorea.

Showet var usædvanligt, netop fordi det gjorde brug af tegneseriefigurer fra USA, som ellers er kendt som den autoritære stats fjende. Samtidig bød showet også på en lang række unge kvindelige musikere i korte sorte kjoler.

Det amerikanske udenrigsministerium giver udtryk for bekymring. Nordkorea er »nødt til at opfylde sine internationale forpligtelser og overholde ophavsrettighederne«, siger talsmand Patrick Ventrell.

»Vi er meget stolte af amerikansk innovation, vi er meget stolte af amerikanske produkter, og vi ønsker, at de får en retfærdig behandling«.

»Men Washington har ikke bilaterale forbindelser med Pyongyang«, fortsætter talsmanden.

Mandag dukkede billeder op af en smilende og klappende Kim, der nyder showet sammen med en mystisk kvinde, hvis seneste optræden ved offentlige arrangementer har udløst spekulationer om, hvorvidt hun er lederens søster eller kæreste.

Showet viste blandt andet scener fra Disneys film "Dumbo" og "Snehvide og de syv små dværge" på store tv-skærme, lyder rapporter med henvisning til de statslige nordkoreanske medier.

Kim Jong-un, der menes at være i 20'erne, overtog magten i landet efter sin far Kim Jong-ils død i december.

KILDE: Pol.dk

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Peter Plys dømt for druk i Tyrkiet

Peter Plys’ forkærlighed for honning har mange gange bragt ham i knibe, men det var en uskyldig omgang sodavand af den slags, der på engelsk hedder root beer, der i denne uge faldt tyrkiske dommere for brystet.

Muppets film parodierer "Captain America"-plakat

Når Disney skal promovere sin kommende film "The Muppets" er det ofte på bekostning af andre store biograf-blockbusters. Og denne gang er det en af dukkernes filmplakater der minder mistænkeligt meget om en aktuel superheltefilm. Se plakaten her.

Virkelighedens Op-hus til salg på nettet

Det flyvende hus fra Disney/Pixar-filmen "Op" er rent faktisk blevet genskabt af virkelige materialer og gigantiske heliumballoner. Og nu kan det købes for 2 millioner kroner.

FOTO: Se virkelighedens 'Op'-hus stige til vejrs

National Geographic Channel og et hold af forskere, ingeniører og to balloneksperter fik for nylig sendt et til lejligheden bygget hus tre kilometer op i luften ved at bruge 300 to meter brede balloner inspireret af Pixar's animerede film 'Op'.

Anders And sagsøges for at være en "pervers stodder"

Ifølge en 27-årig amerikansk mor er Anders And en pervers stodder. Han gramsede nemlig på hende under et besøg i Walt Disney World.

Firedobbelt Peter Pan-sanger scorer kassen

En ung amerikaner fik Disney på nakken på grund af en populær YouTube-video. Men så opdagede Disneys øverste chef ham og Danny Fong har nu en stor sponsoraftale på vej - med Disney.