Disney lukker LucasArts

Nyheder
Efter Disneys overtagelse af George Lucas' mange firmaer, har de besluttet at lukke mindst et. LucasArts - udviklerne bag spil som 'The Secret of Monkey Island', 'Maniac Mansion' og 'Full Throttle' - er ramt og lukker.
Efter Disneys overtagelse af George Lucas' mange firmaer, har de besluttet at lukke mindst et. LucasArts - udviklerne bag spil som 'The Secret of Monkey Island', 'Maniac Mansion' og 'Full Throttle' - er ramt og lukker.
 
 
George Lucas stiftede firmaet i maj 1982 som Lucasfilm Games, senere fik det navnet LucasArts. Siden midten af 1980'erne har de stået for nogle af de bedste og stilskabende peg-og-klik eventyr nogensinde og kendte udviklere som Ron Gilbert, Tim Schaeffer og Steve Purcell er startet i faget her.
 
Men den 3. april offentliggjorde Disney nyheden, at LucasArts lukker. Dette betyder bl.a., at spil som Star Wars: 1313, Star Wars: First Assault og Star Wars: Battlefront 4 ikke kommer, selvom de har været i produktion længe.
 
 
”Efter at have evalueret vores position i spilmarkedet, har vi besluttet at omstrukturere LucasArts fra at være et internt udviklingsstudie til en licensmodel, der vil minimere firmaets risiko og samtidigt sikre en bredere portfolio af kvalitets Star Wars-spil”, lyder det i den officielle meddelelse. ”Som et resultat heraf, har vi været nødt til at fyre personale på tværs af hele organisationen”.
 
 
Næsten alle medarbejdere er blevet fyret, mens en lille deling bliver tilbage og skal i fremtiden arbejde på spil til bl.a. smartphones. Det betyder dog ikke, at der ikke vil komme Star Wars-spil - nu vil alle kunne byde ind med idéer og det kan i realiteten betyde mange flere Star Wars spil i fremtiden.
 
Kilde: dr.dk, recordere.dk, gamereactor.dk

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Traileren til "Star Wars: The Force Awakens" er landet

Disney og Lucasfilm har offentliggjort den første trailer til deres kommende "Star Wars"-film, nemlig den længe ventede "Star Wars: Episode VII - The Force Awakens".

Disney udgiver måske en trailer til 'Star Wars 7' i år

Den syvende 'Star Wars'-film får først premiere om 14 måneder, men de utålmodige fans kan som en lille trøst måske forvente at se en trailer til filmen allerede inden udgangen af 2014.

Pixar skal lave Star Wars-film

Hvis man skal tro gossip-hovederne på amerikanske underholdnings-blogs, så skal Pixar Animation Studios snart producere en animeret Star Wars-film.

Disney køber LucasFilm & "Star Wars Episode VII" annonceres

Det er ikke lang tid siden, at Disney fik ny præsident i form af Alan Horn, og nu er Disney klar med endnu en stor nyhed - de har nemlig købt George Lucas' LucasFilm og planlægger at udsende en ny "Star Wars"-film i 2015.

Disney lukker Propaganda Games og afskediger 70

Spilvirksomheden Propaganda Games der bl.a. har lavet "Turok" bliver nu lukket af Disney der købte selskabet for blot seks år siden. Det aktuelle konsolspil til filmen "Tron Legacy" bliver Propaganda's sidste.

Darth Vader invaderer Disney World

Hvert år afholdes der de populære Star Wars Weekends i Walt Disney World. Og hvert år laves der en række mindeværdige reklameplakater. Se dette års billeder der i bogstavliste forstand inviterer Darth Vader og resten af Star Wars-figurerne ind i Disneyland.