Mickey Mouse & Co blæser derudaf

Nyheder
Disneys film og forlystelsesparker har længe været nogle af koncernens bedste brands. Faktisk er de så store brands, at det nu har resulteret i et kæmpe regnskabsbrag for Disney.

Disneys film og forlystelsesparker har længe været nogle af koncernens bedste brands. Faktisk er de så store brands, at det nu har resulteret i et kæmpe regnskabsbrag for Disney.

Medie- og underholdningskoncernen Walt Disney racede forbi Wall Street's forventninger med et muskelsvulmende kvartalsoverskud båret frem af Captain America-filmen, godt hjulpet af et højere antal gæster i de amerikanske forlystelsesparker og et stort salg af merchandise bundet op på megahittet Frost.

Koncernens nettoindtægter steg til 2,2 mia. dollar i kvartalet, der sluttede ved udgangen af juni. Det er en stigning på 22 pct. i forhold til samme periode sidste år. Resultatet per aktie nåede rekorden 1,28 dollar, hvor analytikernes gennemsnitlige prognose lød på 1,17 dollar ifølge Thomson Reuters. Omsætningen steg 8 pct. til 12,5 mia. dollar.

"Vores strategi om at opbygge stærke brands og franchise fortsætter med at skabe stor værdi på tværs af vores virksomhed", lyder det fra Disneys administrerende direktør, Bob Iger, i en erklæring.

Bob Iger sammen med Mickey Mouse.

Driftsresultatet i Disneys medienetværksdivision var uændret, mens resultatet i kabelnet-segmenten faldt 7 pct. Det skyldes et fald i sportkanalen ESPN på grund af et frasalg af ESPN UK. Men også højere programmering og produktionsomkostninger for Major League Baseball og FIFA World Cup slog igennem.

På filmsiden blev driftsindtægterne mere end fordoblet takket være succesen med Captain America: The Winter Soldier samt Frost og Maleficent.

Med en indtjening på 732 mio. dollars på verdensplan, har filmen 'Maleficent' været med til at give Disney en masse indtægter.

Forlystelsespark-segmentet viste en stigning på 23 pct. i driftsindtægterne i forhold til året før.

Driftsresultatet for forbrugerprodukterne steg 25 pct., hvilket stammer fra en stigning i salget i Disneys butikker og licensforretningen for produkter relateret til Frost, Disney Channel, Spider-Man og Fly.

Aktien steg 0,6 pct. i eftermarkedet.   

Kilde: ekstrabladet.dk


Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

'Frost' sætter gang i aktierne hos Disney

Disney-filmen 'Frost' har indspillet milliarder kroner. Nu er der en 2'er på vej. Verdens småpiger jubler, og det samme gør Disneys aktionærer.

Ny modig Disney-film er kæmpehit

Animationsfilmen "Brave" har indspillet næsten 400 mio. i sin åbningsweekend.

Harry Potter og Batman slået af 'The Avengers'

Disneys seneste storfilm 'The Avengers' har sat ny rekord i USA. Tidligere publikumsmagneter har måtte lade sig overgå af Marvel-universets helte.

Disney er urørlig overfor finanskrisen

Mens aktiemarkederne stormbløder over hele verden og økonomer spår ny finanskrise, sejler The Walt Disney Company på rolige vande. Disneys nyeste regnskab viser stort overskud og fremgang.

Jack Sparrow er en pengemaskine

Det fjerde pirateventyr med Johnny Depp i spidsen, 'Pirates of the Caribbean: I ukendt farvand', har nu indtjent 1 milliard dollars på verdensplan.

DisneyOnline.dk er hverken drevet af Joakim von And eller Fætter Højben

Derfor har vi brug for din hjælp og støtte til at fortsætte det glade og frivillige arbejde bag denne magiske hjemmeside.