Disney sagsøgt for 1,45 milliarder

Nyheder
Isabelle Tanikumi påstår, at filmen 'Frozen' bygger på hendes livshistorie og ikke H. C. Andersens eventyr.
 
 
 
Spørger man Disney, danner H. C. Andersens eventyr 'Snedronningen' baggrund for den populære tegnefilm Frozen (Frost på dansk).
 
Men ifølge Isabelle Tanikumis er handlingen bygget op over hendes livshistorie og opvækst i Andesbjergene i Peru, og derfor sagsøger hun nu Disney for 1,45 milliarder kroner.
 
Tanikumis mener, at Disney har plagieret karaktererne og plottet fra hendes bog, en selvbiografi, til animationsfilmen Frozen, som i øvrigt er den bedst indtjenende tegnefilm nogensinde.
 
'
Forsiden på Tanikumis bog.
 
På underholdningssitet TMZ.com har man i forbindelse med søgsmålet taget et kig på hendes bog og melder, at den for eksempel ikke beretter om en talende snemand, som der som bekendt er både i H. C. Andersens eventyr og i Frozen.
 
Kilde: ekstrabladet.dk

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disneys biografindtægter

Walt Disneys filmstudier har genereret milliarder af dollars siden 'Snehvide og De Syv Små Dværge' fik premiere i 1937. Her kan du se en liste over, hvor meget Disneys film tjener i biograferne verden over.

"Epic Mickey" solgt i 1,3 mio. eksemplarer i USA

Selvom Disney's stort opslåede spil "Epic Mickey" blev lunkent modtaget i Europa, har det i løbet af den første måned på markedet i USA solgt 1,3 millioner eksemplarer.

2.000.000.000 kr. til "To på Flugt"

Disney-versionen af eventyret om Rapunzel har overrasket anmeldere og biografgængere positivt, og det sætter nu sine tydelig spor i pengekassen. "To på Flugt" har netop rundet 2 milliarder kroner i indtægter.

Rapunzel sætter Thanksgiving-rekord

"To på Flugt" satte ny indtjeningsrekord i USA i går, da den havde premiere i de amerikanske biografer.

Sådan bruger Disney deres milliarder

The Walt Disney Company omsætter for cirka 200.000.000.000 kroner om året. Se her hvad de går og bruger formuen på for tiden.

Disney køber Marvel Entertainment

Walt Disney Company meddelte i går, at de har indgået en handel om at opkøbe Marvel Entertainment for 50 dollars per aktie, hvilket i alt svarer til omkring 20 mia. kroner.