Bob Iger forlænger sin kontrakt hos Disney

Nyheder
Bob Iger har forlænget sin kontrakt så han skal forblive formand og administrerende direktør for The Walt Disney Company frem til den 30. juni 2018.

Et af Igers første skridt vil være at udpege en chief operating officer i løbet af 2015, der med stor sandsynlighed skal erstatte ham når han trækker sig tilbage. Men indtil den tid nyder Disney, at have Iger ved roret.

"Bob Iger er arkitekten bag Disneys nuværende succes, med en dokumenteret historie for at levere rekordhøje økonomiske resultater for virksomheden kvartal efter kvartal og år efter år", siger Orin C. Smith, uafhængig direktør ved Disneys bestyrelse.

"Under hans embedstid, har Disney nået hidtil usete kreative og økonomiske højder, kørt aktiekursen til et rekordhøjt niveau og skabt ekstraordinær værdi for aktionærerne. Han har forvandlet Disneys kultur og bemyndiget virksomhederne til effektivt at kapitalisere på skiftende markeder og nye teknologier, hvilket gør Disney til et selskab, der ikke blot acceptere forandring, men fører indenfor det punkt."

Orin C. Smith

Iger vil fortsat have samme årlige kompensation vilkår som sin eksisterende kontrakt (han tjente 34,3 mio. dollars i 2013). Han vil også have mulighed for at tjene en præstationsbaseret bonus, hvis visse finansielle mål er opfyldt i løbet af en femårig periode, der slutter i regnskabsåret 2018.

Sidste år fik Iger forlænget sin ansættelse som leder hos Disney med 15 måneder, hvilket gjorde ham til Disneys leder frem til juni 2016. I 2011 havde Iger planer om at træde tilbage som administrerende direktør i april 2015, men efter selskabets overtagelse af Lucasfilm og planerne om et Disneyland i Kina blev han ansporet til at forlænge sin embedstid.

Disney har endnu ikke fundet en klar efterfølger til Iger som administrerende direktør, dog ses økonomidirektør Jay Rasulo og chefen for Disneys forlystelsesparker, Tom Staggs, som potentielle afløsere for Iger.

Iger har været administrerende direktør for Disney siden september 2005, da han overtog for Michael Eisner. Han er almindeligt anset for en af ​​branchens mest succesfulde direktører, der har omformet Disneys aktiviteter med vigtige opkøb og ekspansions tiltag i løbet af de sidste ti år.

Bob Iger og Michael Eisner.

"Ved at sætte en klar forretningsstrategi baseret på at producere høj kvalitet-branded indhold, teknologisk innovation og international ekspansion - og derefter over-levere mod denne strategi - har Iger gentagne gange vist sig at være en yderst effektiv leder, der er i stand til at skabe langsigtet værdi for aktionærerne", udtaler Smith og tilføjer. "Efter at han er blevet administrerende direktør hos Disney, er firmaets markedsværdi steget fra 48,8 mia. $ til 150 mia. $."

Disney-koncernen har lagt mange af sine ressourcer omkring mærkevarer film - herunder Marvels superheltefilm, animationsfilm fra Pixar og Walt Disney Animation Studios, samt at genoplive Star Wars-franchisen med en lang række nye film.

Billede fra optagelserne af 'Star Wars: Episode VII'.

"Iger's køb af Pixar, Marvel og Lucasfilm, genoplivningen af Disneys animation med blockbusteren 'Frost', samt de kommende forlystelsesparker rundt om i verden, er med til at give Disney langsigtet vækst", siger Smith.
"Med Bob Igers enestående rekord til dato, er det indlysende, at aktionærer og selskabet vil være bedst tjent med hans fortsatte lederskab, hvilket er grunden til, at bestyrelsen har bedt ham om at forlænge sin kontrakt til den 30. juni 2018", siger Smith som afsluttende bemærkning.

Under Bob Igers ledelese kan vi i løbet af 2015 og 2016 se frem til film som: The Avengers: Age of Ultron, Star Wars: Episode VII, The Jungle Book, Cinderella, Pixar-filmene Inside Out, The Good Dinosaur og Finding DoryAnt-Man, Captain America 3, Alice in Wonderland 2 og Tomorrowland.

Kilde: variety.com


Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disneyland Paris snegler sig mod en gældfri fremtid

15 milliarder kroner i gæld er en stor mundfuld, selv for Europas største turistattraktion Disneyland Paris. Forlystelsesparkens nyeste halvårsregnskab viser dog at fremtiden kan være lys og gældfri, hvis de flotte besøgstal fortsætter.

Disney's økonomi boomer

Det seneste kvartalsregnskab for Disney-koncernen blev offentliggjort i dag. Og Andebys pengetank bugner af langt flere penge end økonomerne havde regnet med. Både forlystelsesparker, film, legetøj og tv-kanaler er en guldrandet forretning for The Walt Disney Company.

Disney-boss scorer 31 millioner kroner i lønforhøjelse

Bog Iger er direktør for verdens største underholdningsvirksomhed og chef for over 175.000 mennesker over hele kloden. Og når virksomheden så tilmed tjener flere penge end nogensinde før, udløser en lønstigning der kan få de fleste almindelige lønmodtagere til at blegne. Se her hvor meget Disney's topchef tjente i alt i 2010.

Johnny Depp og fodbold-VM giver Disney superregnskab

Kvartalsregnskabet for The Walt Disney Company viser, at finanskrisen ikke er andet end blot et eventyr for verdens største underholdningsvirksomhed. Godt hjulpet på vej af sportskanalen ESPN og filmen 'Alice i Eventyrland' tjente Disney 40% mere end kvartalet før.

Disney-chef Bob Iger får 286 mio. kr. i bonus

The Walt Disney Company's øverste chef modtager rekordhøj bonus for regnskabsåret 2008. Og det er på trods af, at Bob Iger har vist tilbageholdenhed og sagt nej til over 13 mio. kr. ekstra han kunne have gjort krav på.

Bob Igers løn steg til 140 mio. kr.

Efter et umådelig godt år for Walt Disney Company's økonomi, er lønnen til firmaets øverste chef blevet hævet betydeligt.