1 mia. euro til Disneyland

Nyheder
Walt Disney-koncernen planlægger at skyde 1 mia. euro i sit knap 40 pct. ejede franske selskab Euro Disney.
 

Det kunstige åndedræt er nødvendigt, efter at forlystelsesparken har måtte se besøgstallet dale markant i 2014. Efter de første ni måneder af året vurderede Euro Disney, at antallet af gæster vil falde til 14,1-14,2 mio. i år fra 14,9 mio. sidste år.

Euro Disney, der er selvstændigt noteret på børsen i Paris, regner samtidig med et kæmpe tab i år på 110-120 mio. euro.

Disneys kapitalstilskud falder dels ved tegning af nye aktier for 420 mio. euro, dels ved konvertering af gæld til aktier for 600 mio. euro. Disney-koncernen vil desuden yde Euro Disney yderligere lån og forlænge løbetiden på eksisterende gæld.

På aktiemarkedet modtages udsigten til en kapitalforhøjelse med et kursfald i aktien i Euro Disney på over 16 pct. De øvrige aktionærer vil ifølge planen, der ventes gennemført i første halvår af 2015, få mulighed for at tegne aktier i Euro Disney til samme vilkår som Disney-koncernen.

Kilde: epn.dk


Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disneyland Paris skylder 14 milliarder kroner væk

Trods millioner af gæster er Disneyland Paris dybt forgældet. Direktøren tror dog alligevel på, at parken kan være gældfri i 2024.

Disneyland Paris fejrer 20 års fødselsdag med kæmpe vandshow

Næste år runder Disneyland Paris 20 år og det skal fejres med manér. Efter årtier med parader, danseshows og opvisninger kommer der nu en helt ny type event til forlystelsesparken, som har trukket fulde huse i Californien.

Disney-mesterværk er trækplaster på sandslotsfestival

En belgisk festival i Blankenberge har mange fantastiske bygningsværker i sand, men det største tilløbsstykke er en række af sandskulpturer lavet og leveret af Disneyland Paris.

Disneyland Paris snegler sig mod en gældfri fremtid

15 milliarder kroner i gæld er en stor mundfuld, selv for Europas største turistattraktion Disneyland Paris. Forlystelsesparkens nyeste halvårsregnskab viser dog at fremtiden kan være lys og gældfri, hvis de flotte besøgstal fortsætter.

Fem gæster kvæstet af rutsjebane i Disneyland Paris

I går kom fem gæster til skade, den ene alvorligt kvæstet, i Disneyland Paris-forlystelsen Big Thunder Mountain. En falsk sten faldt ud over en af de kørende vogne og en 38 årig mandlig gæst fik kraniebrud og er stadig ikke uden for livsfare.

OVERBLIK: Disney's parker verden over

The Walt Disney Company ejer og opererer 12 forlystelsesparker på tre kontinenter. Har du styr på hvilke og hvor? Få overblikket her.