Disney får sin første latino-prinsesse

Nyheder
I løbet af de seneste 92 år har Disney-koncernen skildret prinsesser af mange forskellige etniske oprindelser, og nu ser en prinsesse af latinamerikansk herkomst dagens lys.

Til næste år præsenterer Disney med Elena studiets første latinamerikanske prinsesse. PR-foto: Disney

Hendes navn er Elena, og hun vil blive den centrale figur i sin egen animerede serie, Elena of Avalor, der vil få premiere i 2016 og som er målrettet til de yngste seere i alderen to til syv år. Men inden da vil man kunne møde den 16-årige prinsesse i en episode "Sofia the First".

I sin egen serie vil hun bevæge sig rundt i et univers, der er tydeligt inspireret af latinamerikansk kultur og folklore, oplyser Disney.

Tilbage i 2009 introducerede Disney-studierne i Prinsessen & Frøen prinsesse Tiana, der var Disneys første sorte prinsesse.

Tiana i 'Prinsessen & Frøen'.

I en udtalelse fra Nanctý Kanter, der er vice-direktør for Disney Junior Worldwide, hedder det blandt andet: "Det vi glæder os mest til, det er gennem animation at få muligheden for at fortælle vidunderlige historier, som vil være bekendt for en verdensomspændende befolkning af spanske og latinamerikanske familier."

Serien vil blive produceret på 25 sprog og vil blive vist over det meste af verden.

Kilde: jyllands-posten.dk


Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Florida får prinsesse-mekka

Walt Disney World i Orlando, USA kan se frem til en stor udvidelse, når parken om cirka tre år åbner et sandt paradis for prinsesse-fans. Et nyt land bliver hjem for Ariel, Belle og Askepot.

Et kig på premiere weekenden på Disney XD

Et kig på hvad der kommer i premiere weekenden den 12-13. spetember på Disney XD. Der bliver gensyn med gamle kendinge, nye serie, og smugkig på kommende serier & film

Disney XD starter i Danmark

Toon Disney og Jetix bliver den 12. september erstattet af Disney XD. En ny tv-kanal til drenge mellem 6 og 14 år.

Disney's prinsesser

Disney' film er spækket med uforglemmelige prinsesser. Men "Disney Princess" er en officiel betegnelse for de "rigtige" Disney-prinsesser. Se dem alle her.

Forsider til Pixar-tegneserier afsløret

Boom! Studios udgiver om få måneder deres første Pixar-tegneserier baseret på blandt andet De Utrolige og Biler. Og nu er forsiderne blevet lagt på nettet.

Pixar laver Disney-prinsesse

Når Pixar's 'The Bear and the Bow' får premiere i 2011, vil filmens prinsesse blive optaget i Disney's franchisekoncept, 'Disney Prinsesser'.