Ratatouille's skjulte Dick Cheney-joke

Baggrund
'Ratatouille' indeholder en lille politisk joke, som de færreste lægger mærke til.
'Ratatouille' indeholder en lille politisk joke, som de færreste lægger mærke til.


Pixar har altid haft for vane, at lave skjulte henvisninger og indsider-jokes i deres film, og nogle er lettere at få øje på end andre. En af de sværeste, har også været den henvisning, der har skabt mest politisk fuore i USA på grund af det politiske aspekt.

'Ratatouille' indeholder en lille kommentar til vice-præsident Dick Cheney's uheldige episode, hvor han i februar 2006 skød og sårede advokaten Harry Whittington, mens de to var på fugle-jagt.

Scenen ligger tidligt i filmen, hvor rotterne Remi og Emil roder rundt i en gammel dames hus, mens hun sover. Når hun vågner og opdager gnaverne, begynder hun at skyde uhæmmet med et jagtgevær.


Og når den gamle dame løber tør for ammunition, rækker hun ud efter en ny boks med patroner.


Og i et meget kort øjeblik, kan der ses et glimt af pakkens bogstaver, der skriver:


"R.B. Cheny Supershot - Shotgun Shells"

R.B. Cheny som i Richard Bruce Cheney også kendt som Dick Cheney.

Efternavnet er dog ikke stavet korrekt. En af Pixar's medarbejdere på filmen fortæller, at Disney's advokater insisterede på, at navnet var fejlstavet, så Pixar og Disney havde en mulighed for at bortforklare "tilfældigheden", hvis der skulle opstå problemer.

Pixar blev i USA anklaget for at være kritiske overfor den siddende administration, og flere rivaliserende filmselskaber krævede tilmed scenen slettet fra filmen.

Læs også en længere artikel om masser af Pixar's skjulte henvisninger i deres film her.

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Rækken af de nye Pixar Klassikere udgives på én gang

De klassiske Disney-film med guldnummer på DVD og Blu-ray-coveret får snart følgeskab af den nye række af "Pixar Klassikere". Den nye filmkanon af Pixar animationsmesterværker udkommer i Danmark på én gang - på nær to film, oplyser Disney Danmark i dag.

'Partly Cloudy' klar til biografen

Pixar's nyeste kortfilm hedder 'Partly Cloudy' og forventes at blive vist i biograferne foran 'Up'. Nu offentliggøres det første billede i høj opløsning fra filmen.

Skjulte Wall-E-henvisninger

Pixar har fyldt Wall-E med masser af små, "hemmelige" hints til andre film. Men Pixar-fans har nu også fundet en række gæsteoptrædener af den lille robot i flere gamle film.

Skjulte henvisninger i Pixar-film

Pixar Animation Studios har for vane at gemme små henvisninger og krydsreferancer til deres egne produktioner i deres film og kortfilm.

John Lasseter latterliggjort i 'Bee Movie'

Dreamworks Animation har, med Jerry Seinfeld i spidsen, lavet en hånende inside joke med Pixar's chef John Lasseter.

Ratatouille tjener kassen

'Ratatouille' storhitter verden over, og er på vej til at blive en af Pixar's mest indbringende film.