Disney laver forlystelsesparker om Star Wars

Nyheder
I weekenden løb Disney-messen "D23 Expo" af stablen i L.A., og her var en af de største nyheder at Disney ikke ét, men hele to nye Star Wars lande.

Disney sikrede sig for tre år siden alle rettigheder til den tilsyneladende uopslidelige rumhistorie ved at købe Lucasfilm for fire milliarder dollar eller næsten 28 milliarder kroner. Efter opkøbet var Disney hurtige til at sætte gang i lang række nye Star Wars film, og nu laver de altså også to forlystelser omkring den populære rum-saga.

"Vi ønsker at bringe Star Wars ud i alle hjørner af vores selskab. Ikke kun på film, men i det virkelige liv", siger Bob Iger.

Besøgende i temaparkerne vil blandt meget andet have mulighed for at komme på en "hemmelig mission" med et "af de mest genkendelige rumskibe i galaksen" - The Millenium Falcon, oplyser Disney.

"Vi vil transportere gæster til en helt ny planet. Du vil have chancen for at løbe ind i alle droiderne og fantastiske dyr", udtaler Bob Iger.

De nye temaparker kommer til at ligge ved siden af Disneys eksisterende underholdningsparker i Florida og Californien.I Florida vil Star Wars-parken få Disneys Hollywood Studios i Orlando som nabo, mens den i Californien skal placeres ved siden af Disneyland.

Et billed der giver fornemmelse af det enorme projekt Disney har sat sig for.

De to Star Wars lande bliver hver over 5,5 hektar stort og vil koste Disney ca. 5 milliarder kroner pr. land. På nuværende tidspunkt er der ikke nogen fast dato på hvornår parkerne åbner.

I øjeblikket er Disney ved at opføre en forlystelsespark i Shanghai i Kina. Den skal efter planen åbne næste år.

Kilde: ekstrabladet.dk


Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disney arbejder stadig på 'The Haunted Mansion'-film

Disney har i rigtig lang tid forsøgt at lave en spillefilm over forlystelsen 'The Haunted Mansion'. Desværre har projektet stået stille i meget lang tid, men skal man tro de nyeste rygter så begynder filmen at køre på skinner.

Disneyland har diamantjubilæum

Disneyland i Anaheim i Californien kan i år fejre sit 60 års jubilæum hvilket bliver fejret med en ny parade, et opgraderet fyrværkerishow og andre ændringer, som embedsmænd for parkerne beskriver som "forbløffende".

Endnu en Disney-forlystelse går til filmen

Pirates of the Caribbean, Haunted Mansion og Country Bears er alt sammen forlystelser fra Disneys temaparker, der siden hen har lagt baggrund for en række film med de samme navne. Nu skal endnu en forlystelse fra Disneyland laves om til en film.

Disney laver Marvel Land i Hong Kong

Lige siden Disney købte Marvel tilbage i 2009 for 20 mia. kr., har de fleste mennesker tænkt, at det kun var et spørgsmål om tid før Disney ville lade de mægtige helte blive en del af parkerne. Og nu er den første sten til dette projekt blevet lagt.

OVERBLIK: Disney's parker verden over

The Walt Disney Company ejer og opererer 12 forlystelsesparker på tre kontinenter. Har du styr på hvilke og hvor? Få overblikket her.

Milliard-forlystelse kører på skinner

Disneyland i Californien får næste år en af verdens dyreste forlystelser. Den er næsten en tro kopi af byen Kølerkildekøbing fra filmen 'Biler' og får anlagt en over en kilometer lang racerbane. I disse dage bliver bilerne testkørt og her kan du for første gang se, hvordan køreturen bliver.