Epcot International Flower & Garden Festival

Baggrund
Hvert år afholdes Floridas største plante-festival i Walt Disney World. I år er arrangementet vokset med 10 dage og har fået et solbeskinnet tema.
Hvert år afholdes Floridas største plante-festival i Walt Disney World. I år er arrangementet vokset med 10 dage og har fået et solbeskinnet tema.


Fra d. 19. marts til d. 1. juni afvikles den årlige blomster- og havefestival i Epcot-parken i Walt Disney World, Florida. I år er det 15. gang arrangementet løber af stablen, og det bliver større end nogensinde.


Mere end 30 millioner planter pryder to af parkens områder, 'Future World' og 'World Showcase'. Tusindvis af forskellige plante- og blomsterarter spreder sig ud over de 1,2 kvadratkilometer med mere end 70 store Disney-figurer bygget af planter og blomster.


Festivalen har hvert år sit eget tema. I år hedder det "Fun in the Sun". Det betyder at der ved parkens indgang er en otte meter høj blomsterfigur af Fedtmule der surfer på en busk-bølge. Mickey og Minnie nyder et beach party med vollybane mens Stitch er kystvagt og Pluto leger med en badebold.


Man kan også stadig nå at få et gensyn med sidste års pirat-tema, hvor Peter Pan, krokodillen og Kaptajn Klo kigger forbi. Hele herligheden vedligeholdes af mere 75 fuldtids-gartnere med speciale i hver sine specifikke områder.


Festivalen byder også på mere end planter. "The Flower Power Concert Series" byder på en lang række koncerter med gamle bands fra 60'erne og 70'erne. Der afholdes dagligt foredrag og undervisning med gartnere og blomsterbindere samt kunstnere der har været inspireret af det botaniske. Workshoppen "Lift & Sniff" viser hvordan blomsternes dufte kan omsættes til parfumer, og du kan sejle ud på parkens store sø og se de gigantiske blomstermotiver der dækker bredden.En succes fra de tidligere år vender også tilbage: "Minnie's Magnificent Butterfly Garden". En enorm have med hundredevis af store sommerfuglefigurer (naturligvis bygget af blomster) samt et blomsterhav i alle regnbuens farver med en sværm af ægte, farvestrålende sommerfugle i utallige arter.


Festivalen fortsætter til d. 1. juni.

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Jasmins flyvende tæpper letter fra Tokyo Disneyland

En ny forlystelse så forleden dagens lys i verdens bedst anmeldte forlystelsespark Tokyo DisneySEA. En karrusel er ikke blot en karrusel, når den er udtænkt og bygget af Disneys Imagineers. "Jasmins Flyvende Tæpper" ligner en million - eller nærmere 114 millioner kroner, som den har kostet at lave.

Flyvende elefant svæver over Disneyland

Gæster og medarbejdere i Disneyland kunne forleden opleve lidt af et særsyn, da en elefant i fuld størrelse fløj hen over forlystelsesparken.

Disney laver film med Yeti

Disney har haft god succes med at lave Disneyland-forlystelsen 'Pirates of the Caribbean' om til film. Det har nu givet Disney så meget blod på tanden, at endnu en af deres forlystelser skal filmatiseres.

Hvad laver Darth Vader, når han besøger Disneyland?

I en ny reklamefilm for Disney-forlystelsen Star Tours besøger Darth Vader Disneyland sammen med to af hans soldater. Men da Star Tours er lukket, må den mørke hersker finde på anden underholdning. Her kan du se, hvad han vælger at bruge tiden på.

Disney-mesterværk er trækplaster på sandslotsfestival

En belgisk festival i Blankenberge har mange fantastiske bygningsværker i sand, men det største tilløbsstykke er en række af sandskulpturer lavet og leveret af Disneyland Paris.

Shanghai Disneyland skal bestå af tre forlystelsesparker

De kinesiske myndigheder talte for første gang åbnehjertet ud omkring den kommende kæmpe-park, Shanghai Disneyland. De fremmødte pressefolk blev bl.a. overraskede over nyheden om at ikke én, men hele tre forlystelsesparker er planlagt for Disney's dyreste resort til dato.