Disneyland Paris nærmer sig overskud

Nyheder
I dag fremlagde Disneyland Paris halvårsregnskabet for 2008. Og endnu engang slog europas største forlystelsespark alle eksisterende rekorder.
I dag fremlagde Disneyland Paris halvårsregnskabet for 2008. Og endnu engang slog europas største forlystelsespark alle eksisterende rekorder. [811] Hele Disneyland resortet lidt udenfor Paris har lidt under blødende underskud hvert eneste år siden ledelsen åbnede resortets 2. park, 'Walt Disney Studios Park' i 2002. Denne park var både alt for lille, alt for kedelig og alt for ringe udsmykket og udført, hvilket betød at gæsterne blev væk. Men efter en del udskiftninger i bestyrelsen, er resortet ved at komme på ret køl. Der er blevet brugt mange millioner på at forskønne Walt Disney Studios Park, og senest blev forlystelsen, 'Tower of Terror' bygget sidste år. Og det lader til at tingene går i den rigtige retning for den franske Disney-park. I følge halvårsregnskabet for 2008, slog Disneyland Paris adskillelige rekorder: Indtægterne steg 18% til 4,4 mia. kr. (højeste indtægt nogensinde). Belægningen på resortets hoteller steg 5,4% til 88,5% (højeste belægning nogensinde). Underskudet blev reduceret med 47% til 314 mio. kr. (laveste underskud siden 2002). Besøgstallet steg 14,8% til 7 millioner (højeste halvårs-besøgstal nogensinde). [810]Det nye 'Tower of Terror' i Walt Disney Studios Park er en af hovedårsagerne til den massive stigning i antallet af besøgende. Med den overraskende halvering af parkens gæld, begynder en lys fremtid at tegne sig i horisonten. Karl L. Holz, parkens direktør, har prædiket i flere år, at målet er at nå frem til et overskud. Og hvis tallene fortsætter som de har gjort de sidste seks år, og de sidste seks måneder i særdeleshed, vil Disneyland Paris rent faktisk være gældfri i løbet af 2009. [809]Disney Village har fået en tiltrængt kærlig hånd i 2008. Forlystelsesområdet har tildligere været udskældt som et kedeligt og intetsigende sted. Nu er området blevet fyldt med planter hyggelige sidde-arealer. Og hvis parken begynder at generere et overskud, vil det angiveligt betyde flere nye tiltag. Der er allerede nu løse planer om en formel-1 bane, forretningscenter, udvidelse af Disney Village, flere hoteller og et par enkelte rigtig store forlystelser samt en god håndfuld mellemstore attraktioner. Hos Disney Imagineers, har man haft skufferne fulde af storslåede planer for Disneyland Paris i flere år. Der har bare aldrig været pengene til at virkeliggøre dem. Men det lader til at være ved at ændre sig.

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Bob Iger forlænger sin kontrakt hos Disney

Bob Iger har forlænget sin kontrakt så han skal forblive formand og administrerende direktør for The Walt Disney Company frem til den 30. juni 2018.

1 mia. euro til Disneyland

Walt Disney-koncernen planlægger at skyde 1 mia. euro i sit knap 40 pct. ejede franske selskab Euro Disney.

Disney er urørlig overfor finanskrisen

Mens aktiemarkederne stormbløder over hele verden og økonomer spår ny finanskrise, sejler The Walt Disney Company på rolige vande. Disneys nyeste regnskab viser stort overskud og fremgang.

Disneyland Paris snegler sig mod en gældfri fremtid

15 milliarder kroner i gæld er en stor mundfuld, selv for Europas største turistattraktion Disneyland Paris. Forlystelsesparkens nyeste halvårsregnskab viser dog at fremtiden kan være lys og gældfri, hvis de flotte besøgstal fortsætter.

Disney's økonomi boomer

Det seneste kvartalsregnskab for Disney-koncernen blev offentliggjort i dag. Og Andebys pengetank bugner af langt flere penge end økonomerne havde regnet med. Både forlystelsesparker, film, legetøj og tv-kanaler er en guldrandet forretning for The Walt Disney Company.

Johnny Depp og fodbold-VM giver Disney superregnskab

Kvartalsregnskabet for The Walt Disney Company viser, at finanskrisen ikke er andet end blot et eventyr for verdens største underholdningsvirksomhed. Godt hjulpet på vej af sportskanalen ESPN og filmen 'Alice i Eventyrland' tjente Disney 40% mere end kvartalet før.