Disney viser gratis film på nettet

Nyheder
Disney.com er begyndt at udvide sit repertoire af online goder til også at omfatte fuld-længde film. Idéen forventes at brede sig til hele filmbranchen.
Disney.com er begyndt at udvide sit repertoire af online goder til også at omfatte fuld-længde film. Idéen forventes at brede sig til hele filmbranchen. [913] På disney.com har man gennem mange måneder kunne se afsnit af nyere TV-shows (for eksempel Hannah Montana, Little Einsteins) samt gamle klassiske kortfilm med Mickey, Anders og vennerne. Men Disney er nu villige til udvide denne service i et forsøg på at blive TV- og underholdningsbranchens spydspids når det gælder web-baseret børne- og ungdomsunderholdning. Disney's øverste direktør, Bob Iger, udtalte i maj: "Vi (Disney) har oplevet en eksplosionsagtig vækst på vores hjemmesider verden over, og vi stræber efter konstant at levere underholdning af højeste kvalitet. Faktisk vil vi gerne være de bedste til det." [914,375]På disney.com kan man fra tid til anden se flere klassiske kortfilm fra Disney's skattekammer. De bliver løbende skiftet ud. Og store online-satsninger som Pirates of The Caribbean-netspil, det nyligt indkøbte Club Penguin samt det nyoprettede Disney Interactive Studios, skal være afgørende for Disney's position på nettet. Disney ønsker ikke at oplyse besøgstallene på deres hjemmesider, men nævnte i deres årsregnskab at det samlede antal besøgende steg 43% i 2007. Og næste træk bliver at tilbyde fuld-længde-film i høj kvalitet, ganske gratis. Idéen kommer fra Disney's egen TV-station, ABC, der gennem længere tid har vist deres mest populære serier som 'Desperate Housewifes' på siden Abc.com. De film der vil blive vist på Disney.com vil udelukkende være Disney-producerede film der sendes i løbet af det ugentlige TV-segment, the Wonderful World of Disney Saturday Night. Filmene vil herefter være gratis tilgængelig ved streaming i op til en uge. [915,300]'The Haunted Mansion' (2003). I løbet af de næste to måneder bliver disse film tilgængelige på Disney.com for de amerikanske brugere: 'Find Nemo', 'Monsters, Inc.', 'Haunted Mansion', 'Confessions of a Teenage Drama Queen', 'Princess Diaries 2', 'Freaky Friday', 'Camp Rock' og 'Peter Pan'. Selvom at denne service i første omgang kun kan nydes af amerikanske internetbrugere, følger resten af verden nysgerrigt med. Og især film- og TV-branchen generelt forventes at følge i kølvandet på Disney's initiativ, og flere danske medieforskere vurderer, at vi om ganske få år, vil have muligheden for at se samtlige film og TV-shows ganske gratis på produktionsselskabernes egne hjemmesider uden brug af ekstra programmer eller download. Disney skal dog først bevise at de kan generere en ny indtægt der kompenserer for de tabte dollars ved faldende salg af DVD'er og Blu-Ray. Kilde: cnn.com, thebigd, disney.com

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Nye billeder fra 'Narnia 3' og 'Prince of Persia'

Nu er der kommet helt nye billeder til en kommende Disney-film - og en film der ikke længere er medlem af "Disney-familien".

'The Last Song' trailer

Så har Disney/Touchstone frigivet traileren til Miley Cyrus' nye film "The Last Song".

'Et Juleeventyr' for skræmmende for amerikanerne

Disney's nye julefilm 'A Christmas Carol' er hidtil blevet præsenteret som et humoristisk juleeventyr med en veloplagt Jim Carrey i hovedrollen. Men det er den i virkeligheden ikke.

Disney udvider på online-fronten

Disney's online-division har netop opkøbt Kerpoof Studios der fremover skal levere billeder, animation og printbare malebøger med kendte Disney-figurer.

Disney vil udleje film på iTunes

Apple har stor succes med salg af film via iTunes. Nu vil de også til at udleje film online. Og naturligvis er Disney et af de første selskaber til at støtte idéen.

Disneyfilm på iTunes

Over en halv million Disney-film er nu blevet solgt gennem musik-butikken iTunes.