Mindre magi pga. finanskrisen

Nyheder
Selvom Disney tidligere har vist sig yderst modstandsdygtig over for økonomiske nedture, kan denne tids finanskrise alligevel betyde, at Disneylands gæster bliver snydt for en række planlagte nye forlystelser.
Selvom Disney tidligere har vist sig yderst modstandsdygtig over for økonomiske nedture, kan denne tids finanskrise alligevel betyde, at Disneylands gæster bliver snydt for en række planlagte nye forlystelser. [976,300] Gennem de sidste års økonomiske nedsving i USA, har Disney alligevel satset på flere investeringer og store, nye projekter. Dette gælder især i forlystelsesparkerne, hvor alle Disney-lande verden over har stået over for massive udvidelser og forbedringer. Men nu har den nylige finanskrise også taget sit indtog i Disney's magiske verden. Og denne gang tør selskabet ikke at fortsætte med at poste penge ud i parkerne. Disney har netop meddelt at en lang række fremtidige forlystelser er blevet udskudt og/eller annulleret, hvilket også kommer til at ramme Disneyland Resort Paris. I Paris er tale om at udskyde den hypede Ratatouille-forlystelse til over 400 millioner kroner samt helt at annulere det kommende Toy Story-land. [977,400] I Magic Kingdom i Walt Disney World, Florida er Den Lille Havfrue-forlystelsen blevet lagt tilbage på støvhylden sammen med en ny Snehvide-rutsjebane, der skulle tage gæsterne gennem en tur i dværgenes diamantmine. I Disneyland i Californien er planerne om at kopiere Tokyo Disneyland's kommende enorme Monsters Inc.-rutsjebane også lagt på is indtil videre. I alle tilfælde vil ledelsen afvente situationen og se, hvordan krisen udvikler sig. Der sker, så vidt vides, ikke nogle ændringer mht. til Disney's kommende film-udgivelser. En kilde hos Disney fortæller ABC Money, at Disney overvejer at aflyse alle nye initiativer i Disney-parkerne, hvis krisen ikke er under kontrol inden december. Kilde: ABC Money, TLRCD, DisneyInsider.com

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Mickey Mouse & Co blæser derudaf

Disneys film og forlystelsesparker har længe været nogle af koncernens bedste brands. Faktisk er de så store brands, at det nu har resulteret i et kæmpe regnskabsbrag for Disney.

Ny modig Disney-film er kæmpehit

Animationsfilmen "Brave" har indspillet næsten 400 mio. i sin åbningsweekend.

Disneyland Paris skylder 14 milliarder kroner væk

Trods millioner af gæster er Disneyland Paris dybt forgældet. Direktøren tror dog alligevel på, at parken kan være gældfri i 2024.

Disney er urørlig overfor finanskrisen

Mens aktiemarkederne stormbløder over hele verden og økonomer spår ny finanskrise, sejler The Walt Disney Company på rolige vande. Disneys nyeste regnskab viser stort overskud og fremgang.

Disney's økonomi boomer

Det seneste kvartalsregnskab for Disney-koncernen blev offentliggjort i dag. Og Andebys pengetank bugner af langt flere penge end økonomerne havde regnet med. Både forlystelsesparker, film, legetøj og tv-kanaler er en guldrandet forretning for The Walt Disney Company.

Walt Disney Co. vil redde Hong Kong Disneyland

Walt Disney Company vil muligvis opkøbe en endnu større andel i det kriseramte Hong Kong Disneyland.