Familien Robinsons indtjening

Nyheder
Efter nogle år med sløv indtjening for Disney's årlige klassikere, lader det nu til at gå en anelse fremad.
[213,200] Det seneste skud på stammen af Walt Disneys klassikere har klaret sig noget bedre end dets forgænger. Sidste års såkaldte "klassiker" var 'Helt Vildt' ('The Wild') der indtjente 521 mio kr. Godt en tredjedel af denne fortjeneste kom fra USA's biografer og de resterende 320 mio kr. fra resten af verden. 'Min skøre familie Robinson' ('Meet The Robinsons') indkasserede 810 mio kr. worldwide hvoraf det amerikanske salg stod for langt over halvdelen af disse. Selv om det er en lille fremgang for Walt Disney Animation Studios overgår det ikke deres første computeranimerede "klassiker" 'Lille Kylling' ('Chicken Little') der tjente 1,6 mia kr verden over. Den bedst sælgende Disney film nogensinde er 'Find Nemo', der kunne indkassere knap 4,5 mia kr. Det gør den til den 15. mest sælgende film i verdenshistorien. Se listen over biografindtægterne for alle Disney's film her.

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disneys biografindtægter

Walt Disneys filmstudier har genereret milliarder af dollars siden 'Snehvide og De Syv Små Dværge' fik premiere i 1937. Her kan du se en liste over, hvor meget Disneys film tjener i biograferne verden over.

2.000.000.000 kr. til "To på Flugt"

Disney-versionen af eventyret om Rapunzel har overrasket anmeldere og biografgængere positivt, og det sætter nu sine tydelig spor i pengekassen. "To på Flugt" har netop rundet 2 milliarder kroner i indtægter.

"Tangled" slår "Løvernes Konge"

Siden 1994 har Disney-klassikeren "Løvernes Konge" haft Walt Disney Animation Studios' rekord som den mest indbringende film på åbningsdagen. Nu er er førstepladsen blevet erobret af Rapunzel i hendes anmelderroste Disney-film "Tangled".

Rapunzel sætter Thanksgiving-rekord

"To på Flugt" satte ny indtjeningsrekord i USA i går, da den havde premiere i de amerikanske biografer.

Første filtrede plakat

Verdenspremieren på Disney-tegnefilmen om Rapunzel og hendes lange hår nærmer sig og den første plakat er nu ude - og det er en filtret fornøjelse.

Toy Story 3 åbner med et brag

Hidtil har det været Find Nemo fra 2003 der har haft den bedst indbringende premiereweekend hos Disney-studierne. Men den rekord lader nu til at blive slået af den tredje Toy Story-film som netop har indtjent 256 millioner kroner på én dag!