The Twilight Zone Tower of Terror

Anmeldelser
Disneyland Resort Paris har fået Europas dyreste forlystelse. En tiltrængt tilføjelse til Disney's lille sorte får, Walt Disney Studios Park.
Disneyland Resort Paris har fået Europas dyreste forlystelse. En tiltrængt tilføjelse til Disney's lille sorte får, Walt Disney Studios Park.
 
 
Samlet vurdering af The Twilight Zone Tower of Terror:
 
Disneyland Resort Paris består af to parker: Disneyland Park og Walt Disney Studios Park. Og sidstnævnte blev bygget i 2002 på et yderst skrabet budget. Parken var lille, kedelig og manglede i særdeleshed nogle store prangende forystelser. 2008 blev året hvor Disney's lille sorte får i forlystelsespark-familien skulle opgraderes med nogle nye features. En af disse var The Twilight Zone Tower of Terror.
 
Tower of Terror åbnede i april 2008 og forventningerne var skyhøje. Forlystelsen er en version af de tidligere Tower of Terrors der er bevet bygget i begge amerikanske Disney-parker samt i Tokyo. Historien bag forlystelsen er at The Hollywood Tower Hotel i 1939 holdt en stor reception for Hollywoods fineste filmstjerner. En del af selskabet tager en tur i den skæbnesvangre elevator på vej op mod den 13. etage. Pludselig slår lynet ned og hele hotellet bliver indhyllet i elektricitet. Elevatoren falder ned med et brag men bliver aldrig fundet. Er den røget ind i en anden dimension? Når Disneyland's gæster besøger hotellet er vi fremme 1950'erne, hvor det lader til at historien er ved at gentage sig.
 
 
Køen snor sig rundt mellem detaljerige kulisser og man kan nemt lade sig opsluge af stemningen og historien mens man venter. Derudover har Disneyland det såkaldet FastPass. Et system hvor du trækker en billet der fortæller dig, at du skal komme tilbage til forlystelsen fx mellem kl. 13:30 og 14:25. Her vil ventetiden så være betydelige kortere end normalt. Hotellets lobby og keddelrum, hvor køerne bevæger sig igennem er bygget med en sådan perfektion, at man glemmer tid og sted. Faktisk synes jeg, at køen bevægede sig en anelse for hurtigt til, at jeg kunne nå at få det hele med, og ventiden var under 15 minutter.
 
Turen gik i gang med masser af forhistorie, desværre oftest på fransk. Man blev ledt gennem det ene rum efter det andet, hvor plottet udfoldede sig og hvor suspensen blev grundigt opbygget. Forlystelsens medarbejdere spillede alle en aktiv rolle i historien som udklædte hotelansatte. De levede sig enormt meget ind i deres roller, hvilket gjorde turen mere realistisk. Vores gruppe på ca. 16 personer blev placeret i en stor elevator med siddepladser, og vi begyndte vores opstigning mod den 13. etage. Bygningen er enorm og overvældende og den emmer af uhygge og mystik. Og netop mystikken er drivkraften bag denne forlystelse. De egntlige actionsekvenser udspiller sig når man når til tårnets øverste etage. Her åbner dørene sig, og man får frit udsyn over hele resortet. I næste sekund trækkes du hurtigere end tyngdekraften ned mod hotellets kælder. Men hvor fx Det Gyldne Tårn i Tivoli blot er bygget på idéen om at falde og opnå nulvægtstilstand, får du i Disneyland en totaloplevelse. Uden at afsløre for meget, kan jeg fortælle, at du bliver præsenteret for en række overraskelser i nogle af de øvrige etager på hotellet.
 
 
The Twilight Zone Tower of Terror er absolut en af Disneyland Paris' mest hæsblæsende attraktioner og kan ikke anbefales børn og folk med sarte hjerter. Man kommer ud derfra med strittende hår og gåsehud. Desværre bliver der brugt for lang tid på at fortælle den ellers meget medrivende historie. For selv om det er et positivt bidrag til en i forvejen gennemtænkt forlystelse, så bliver man en smule skuffet over at selve suset ikke varer længere end højst halvandet minut. Næste gang vil jeg checke ind på The Hollywood Tower Hotel for at få fortalt en gyserhistorie på højeste professionelle niveau mere end for adrenalinkicket alene.

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

BEKRÆFTET: Disneyland Paris får Ratatouille-forlystelse

Efter flere års spekulationer og halve udmeldinger går byggeriet til den længe ventede kæmpeforlystelse baseret på "Ratatouille" endelig i gang.

Oh lá lá! Sådan bliver Ratatouille-forlystelsen i Disneyland Paris

Officiel Disney-artwork der viser den kommende Ratatouille-forlystelse er blevet fundet på et rådhus i den franske by Chessy. En yderst ihærdig Disneyland Paris-fan aflagde kontoret et besøg og fik taget disse billeder, så du nu kan få et første glimt af, hvordan den spektakulære attraktion vil tage sig ud om få år.

OVERBLIK: Disney's parker verden over

The Walt Disney Company ejer og opererer 12 forlystelsesparker på tre kontinenter. Har du styr på hvilke og hvor? Få overblikket her.

Disneyland Paris udvides med endnu en forlystelsespark

I går meddelte Disneyland Paris' direktør, at resortet indenfor det næste årti skal udvides med en tredje park - og at det højst sandsynligt bliver baseret på Marvels superhelte.

Michael Jackson kommer til Disneyland Paris

3D-forlystelsen med Michael Jackson i spidsen fra 1980'erne har i disse år fået kultstatus. Derfor var mange europæere skuffede da 'Captain EO' ikke blev genoplivet i Disneyland Paris. Nu kan de igen glæde sig.

Disneyland Paris fejrer de nye i klassen

Europas største turistattraktion har fået for vane at have et nyt tema hvert år. Og når næste sæson snart skydes i gang bliver fokus på Disney's nyeste stjerner.