Wall-E vil vinde Oscar for Bedste Film

Nyheder
Det er aldrig lykkedes en animeret film at vinde en Oscar for Bedste Film. Nu gør Wall-E forsøget der kun tidligere er blevet forsøgt af Skønheden & Udyret i 1991.
Det er aldrig lykkedes en animeret film at vinde en Oscar for Bedste Film. Nu gør Wall-E forsøget der kun tidligere er blevet forsøgt af Skønheden & Udyret i 1991.
 
 
Disney har besluttet at indstille Wall-E til nominering i kategorien Bedste Film ved Oscar-uddelingen næste år. Det fortalte Walt Disney Company's formand Dick Cook til New York Times, og begrundede det med ordene: "Hvis vi ikke gjorde det, ville vi virkelig undervurdere denne film".
 
Ikke siden 1991 er en animationsfilm blevet nomineret til Bedste Film-prisen. Dengang var det Skønheden & Udyret, der dog måtte se sig slået af Ondskabens Øjne. Hvis Wall-E formår at vinde prisen for årets bedste film, vil det være første gang en animeret film får denne ære.
 
 
Wall-E bliver også indstillet til nominering i kategorien Bedste Animerede Film der blev oprettet i 2001. Men selvom Wall-E har været en af de bedst anmeldte film i 2008, kan det have sine ulemper at indstille den til to store kategorier. Folk i filmbranchen fortæller, at der er en stor chance for at medlemmerne af akademiet, der uddeler Oscar-priserne, vil vælge kun at stemme på én af de to kategorier og Wall-E kan dermed ende at gå tomhændet hjem.
 
Disney begynder deres kampagne for indstillingen i næste uge.
 
Oscar 2009 bliver afholdt d. 22. februar i Hollywood.
 
Se liste over Disney's Oscars her.
 
Kilde: /Film

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

"Toy Story 3" nomineret til en Oscar for bedste film

Disney og Pixar er nu på nippet til at vinde den fornemmeste filmpris i verden i den mest prestigefyldte kategori. "Toy Story 3" blev i dag nomineret til årets bedste film. Disney fik i alt 11 nomineringer. Se dem alle her.

Film-nyheder fra D23 Expo-messen

Den enorme Disney-messe, D23 Expo, er i fuld gang i Californien. Og allerede nu er sløret blevet løftet for bl.a. flere kommende film.

'Wall-E' vandt Oscar for Bedste Animerede Film

Disney vandt kun én Oscar ved nattens prisuddeling. Wall-E blev belønnet for Bedste Animerede Film mens Bolt og kortfilmen Presto blev gået helt forbi.

'Wall-E' storfavorit til Oscar

Ifølge 54.000 brugere på verdens største filmsite står Wall-E til at vinde en Oscar for Bedste Animerede Film søndag nat.

Rekordmange Oscar-nomineringer til Wall-E

Nomineringerne til dette års Oscar-uddeling byder blandt andet på en historisk rekord til Pixar og Disney. Sidste års Wall-E er nomineret til flere Oscars end nogen anden animationsfilm nogensinde.

Wall-E's awards

Wall-E var en af de bedst anmeldte film i 2008. Her kan du følge robottens jagt på de mange priser og titler.