Tim Burton genindspiller Frankenweenie

Nyheder
Burton's 24 år gamle kortfilm, Frankenweenie, skal nu produceres som en fuldlængde-film hos Disney-studierne.
Burton's 24 år gamle kortfilm, Frankenweenie, skal nu produceres som en fuldlængde-film hos Disney-studierne.
 
 
Frankenweenie var en af Tim Burton's tidligste film. Det var en kortfilms-gyser på 30 minutter lavet under en aftale med Disney.
 
Filmen handler om en ung dreng ved navn Victor, der laver sine egne film med hunden Sparky på rollelisten. Men da Sparky bliver kørt ned og dør, er gode råd dyre. Heldigvis har Victor lært om elektriske impulser i skolen. Han bygger en omfattende maskine der kan føre strømmen fra et lynnedslag ned i Sparkys muskler. Og snart har Victor sin egen dyreversion af Frankenstein.
 
 
Disney valgte dog at fyre Burton kort efter at filmen var færdigproduceret i 1984, fordi ledelsen mente at Burton misbrugte selskabets recourser, og at filmen i øvrigt var for skræmmende for små børn.
 
Den kolde luft mellem Burton og Disney må dog siges at være tøet op. Burton skal filmatisere Disney's egen Alice I Eventyrland og Frankenweenie skal genudgives på DVD/BlueRay-udgivelsen af hans egenproducerede The Nightmare Before Christmas.
 
 
Men det mest ovrraskende er nok, at Walt Disney Studios har bedt Burton om at genindspille Frankenweenie. Denne gang som en fuldlængde-film og i stop-motion (ligesom The Nightmare Before Christmas). Den nye Frankenweenie skal efter sigende beholde sin originale titel og forventes at få amerikansk premiere i 2009.
 
Kilde: Disney.com
 
 

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Første trailer til Tim Burtons "Frankenweenie"

Disney har udsendt den første trailer til Tim Burtons stop-motion-film "Frankenweenie", der er optaget i sort/hvid 3D.

Nye billeder fra Tim Burtons 'Frankenweenie'

I længere tid har Disney arbejdet sammen med Tim Burton om at lave stop-motion filmen 'Frankenweenie'. Nu er der så offentliggjort to nye billeder fra den kommende film, samt et enkelt billede af Burton selv.

Stemmerne til Frankenweenie er fundet

Arbejdet på den nye udgave af Tim Burton's gamle film 'Frankenweenie' går planmæssigt fremad, og nu er skuespillerne der skal lave stemmerne til de forskellige karakter fundet.

Disney legende skal lave Løvernes Konge i 3D

Filmskaberen Don Hahn, der har stået bag nogle af tidens største Disney-succeser, var for nylig i London for at se til pre-productionen på Tim Burton's næste film Frankenweenie. Her løftede han sløret for nogle af sine kommende projekter der bl.a. byder på tilbagevenden til Tornerose, Roger Rabbit og Løvernes Konge.

Christopher Lee i Alice i Eventyrland

Christopher Lee og Alan Rickman føjesnu til den i forvejen imponerende rolleliste til Tim Burton's Disney-remake af Alice i Eventyrland.

Tim Burton laver 2 nye film for Disney

Efter Tim Burtons to store Disney-succeser, 'Corpse Bride' og især 'The Nightmare Before Christmas' vender Burton nu tilbage til Disney-studierne med to spændende filmprojekter.