Nedtur for Hong Kong Disneyland

Nyheder
Disney's lille problembarn, 'Hong Kong Disneyland' er ude i en ny nedtur. Besøgstallet er faldet drastisk i 2007.
[144,350]Endnu en dag med alt for få gæster ved indgangen i Hong Kong Disneyland. 'Hong Kong Disneyland' er den mindste og nyeste af Disney's temaparker verden over. Da parken åbnede dørene i september 2005 var forventinger moderate. Man håbede på at omtrent 5,6 mio mennesker ville lægge vejen forbi i 2006. Dette tal ramte man med en margin på 400.000. Men det lader til at nyhedsværdien er opbrugt, for kineserne vender ikke tilbage i lige så stor stil, som forventet. "Besøgstallet faldt markant til omkring 4 millioner fra 5,2 millioner året før," siger regeringen i en rapport. Parken, som er ejet af den kinesiske regering (57%) og The Walt Disney Company (43%), har lidt store økonomiske tab på grund af de mange fraværende gæster. Mange kritikere har påpeget at parken lader til at være bygget på et skrabet budget. Hong Kong versionen af Disneyland har ingen store, såkalde "E-ticket", forlystelser som Space Mountain, Haunted Mansion eller Tower of Terror. Der er indtil videre kun mindre og små forlystelser i parken. Og selvom der er planer om at tilføje 'It's A Small World' til april samt 3 - 4 andre mindre forlystelser i 2008, tror mange ikke på at dette er nok. [143,350]Juleudsmykning af Askepot-slottet i Hong Kong Disneyland. Disney gik sidste måned med til at afskrive sig sine management-indtægter fra parken samt at undlade at opkræve licenspenge for brug af Disney's navn, produkter og figurer. Alt sammen for at hjælpe parkens skræntende økonomi. Den kinesiske regering har brugt 2,2 mia. kr. på byggeriet af parken plus 9 mia. kr. på infrastruktur omkring parken. Disney brugte 1,6 mia. i deres andel af byggeriet. Se listen over besøgstallene i alle verdens Disney-parker her.

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

VIDEO: Disney-jul verden over

Julesæsonen er skudt i gang. Og Disney er mestre i at gøre denne højtid ekstra magisk. Her er en samling videoer der tager dig jorden rundt og viser, hvordan Disneys forlystelsesparker fejrer jul.

Disneyland Paris oplever nedtur trods flere besøgende

Det nyeste kvartalsregnskab fra Disney's europæiske forlystelsespark viser en stigning i besøgstallene, men alligevel et dårligere resultat på bundlinjen end forrige kvartal.

Hong Kong Disneyland i bedring

Efter en sløv start og svigtende besøgstal er der nu en smule optimisme at finde i Hong Kong Disneyland. Parkens besøgstal er steget med 8%.

Parkernes besøgstal

Disney's 11 forlystelsesparker verden over besøges hvert år af mere end 113 millioner gæster.

Markant vækst for Disneyland Paris

Sidste kvartalsregnskab for Euro Disney, der styrer Disneyland Paris, viste en stigning i indtjeningen på hele 20%.

Walt Disney Co. vil redde Hong Kong Disneyland

Walt Disney Company vil muligvis opkøbe en endnu større andel i det kriseramte Hong Kong Disneyland.