Bolt til Danmark i Disney3D

Nyheder
Når Bolt kommer til Danmark i starten af februar, er der gode chancer for, at filmen kan blive vist i Disney's nye 3D-teknologi. Det vurderer Walt Disney i Danmark.
Når Bolt kommer til Danmark i starten af februar, er der gode chancer for, at filmen kan blive vist i Disney's nye 3D-teknologi. Det vurderer Walt Disney i Danmark.
 
 
3D-teknologien har været almindeligt kendt siden 1980'erne. Men teknikken med brillerne med de farvede glas har fået en stor genopstandelse i USA, i kraft af indførelsen af 3D i store biografkæder. Og især Disney er sprunget med på vognen.
 
Allerede i 2005 blev Lille Kylling vist i Disney3D, og både Min Skøre Familie Robinson og The Nightmare Before Christmas har fået 3D-behandling i de amerikanske biografer. Men først med Bolt har Disney implementreret de tre-dimensionelle effekter allerede i produktionens første faser i modsætning til tidligere, hvor effekterne er tilføjet i efterredigering.
 
Danmark har ikke haft glæde af biografernes 3D-muligheder. Endnu. For nu lader det til, at Danmark følger efter lande som Holland, Finland, England og Tyskland, der alle har fået Disney3D i biograferne. Ifølge Walt Disney Studios Motion Picture Danmark er der stor interesse for Disney3D blandt de danske biografer og Disney fortæller, at der lige nu blot forhandles om mindre økonomiske detaljer.
 
Hvis alt går som smurt, mener Disney i Danmark, at landets biografgængere kan påklædes sig de specielle 3D-briller allerede til februar, og forhåbentlig i forbindelse med premieren på Bolt. Størstedelen af alle kommende animerede Disney og Pixar-film vil blive vist både i almindelig og 3D-udgave hvor teknikken tillader det.
 

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Det "andet" Disneys Juleshow

Læs om det andet Disney-juleshow: dét, der fandtes i Danmark, længe før fjernsynet kom til verden. Det årlige "Metropols Juleshow" – en hæderkronet decemberforlystelse, som mange københavnere over 40 stadig tænker tilbage på med nostalgisk våde øjne.

Disney genudgiver flere klassikere i 3D

3D-udgaven af Disney-klassikeren 'Løvernes Konge' er nu blevet en så stor succes, at Disney og Pixar har besluttet at finde flere film fra arkiverne og give dem en 3D-behandling.

Løvernes Konge får comeback i 3D-biografer

17 år efter at en af Disney's mest elskede tegnefilm fik premiere, får den nu lov at vende tilbage. Denne gang i fantastisk 3D. "Løvernes Konge" har netop haft repremiere i USA og biografindtægterne har allerede overgået alle forventninger.

Old School Disney rykker ind i Cinemateket

I julemåneden giver Cinemateket nostalgien frit løb med en række af Disneys musikalske animationsfilm fra 1990’erne.

Pirates 4 sejler med på 3D-bølgen

Helt som ventet har Walt Disney Pictures nu løftet sløret for, at Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides skal ses i biograferne med 3D-briller.

Bolt først til Danmark i 2009

Selvom 'Bolt' har verdenspremiere i 2008, kommer den højst sandsynligt først til Danmark året efter.