Disneyland Resort Paris proppet til randen

Nyheder
I den forgangne weekend oplevede Disneyland i Paris en usædvanlig begivenhed. Resortet nåede sin maksimale kapacitet på 85.000 gæster på en enkelt dag. Det betød kaos og gratis goder for de ventende besøgende.
I den forgangne weekend oplevede Disneyland i Paris en usædvanlig begivenhed. Resortet nåede sin maksimale kapacitet på 85.000 gæster på en enkelt dag. Det betød kaos og gratis goder for de ventende besøgende.
 
Main Street USA med juledekoration
 
Det går rigtig godt for Disneyland Resort Paris. Forlystelsesparken rundede i år for første gang 15 mio. besøgende på et år. Og samtidig med at resortets popularitet vokser, er hotellerne fyldte, omsætningen i vækst og et overskud i vente (resortet har hidtil kørt med et stort underskud i mere end et årti). Og i weekenden fik parken endnu et skulderklap fra den voksende skare af gæster, da resortet blev fyldt til randen med 85.000 gæster. På grund af sikkerhedsforanstaltninger er dette antal den maksimale kapacitet for parken.
 
Der blev meddelt om bilkøer på flere kilometer og tusindvis af gæster kom aldrig ind af portene. Selv ejere af VIP adgangskort blev afvist. Til gengæld fik alle de skuffede besøgende fribilletter til andre dage samt pins og merchandise. Både fredag og lørdag var Disneyland Paris proppet. Julen er parkens vigtigste højtid med specielle parader og millioner af julelys.
 
Indenfor få år påbegyndes byggeriet af Toy Story Playland der vil øge resortets kapacitet med cirka 6.000 ekstra gæter. Men hvis europærerne fortsætter med at vælge Disney-parken som deres favoritdestination, vil denne udvidelse næppe være nok.
 
Normalt er det kun Disneyland i Californien der når sin maks-grænse for antal gæster.
 
Kilde: Disney Plaza Forum

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Fem gæster kvæstet af rutsjebane i Disneyland Paris

I går kom fem gæster til skade, den ene alvorligt kvæstet, i Disneyland Paris-forlystelsen Big Thunder Mountain. En falsk sten faldt ud over en af de kørende vogne og en 38 årig mandlig gæst fik kraniebrud og er stadig ikke uden for livsfare.

OVERBLIK: Disney's parker verden over

The Walt Disney Company ejer og opererer 12 forlystelsesparker på tre kontinenter. Har du styr på hvilke og hvor? Få overblikket her.

VIDEO: Disney-jul verden over

Julesæsonen er skudt i gang. Og Disney er mestre i at gøre denne højtid ekstra magisk. Her er en samling videoer der tager dig jorden rundt og viser, hvordan Disneys forlystelsesparker fejrer jul.

Disneyland Paris udvides med endnu en forlystelsespark

I går meddelte Disneyland Paris' direktør, at resortet indenfor det næste årti skal udvides med en tredje park - og at det højst sandsynligt bliver baseret på Marvels superhelte.

Ingen finanskrise i Disneyland

Selvom folk i de meste af verden stadig holder på pengene, er Disney's forlystelsesparker ikke mærket af finanskrisen. 2009 blev et år med rekordmange besøgende for Disney Parks & Resorts.

Disneyland Paris slår alle rekorder

For første gang nogensinde runder Disneyland Resort Paris de 15 mio. gæster der oprindeligt var målet for resortet. Derudover afslører det nyeste årsregnskab rekordhøj omsætning og omsider et overskud på bundlinjen.