Disney's Juleshow

Baggrund
Så blev det december. For mange mennesker betyder det et besøg i kirken, julegaver, dans om juletræet, flæskesteg, mandelgaver og familiehygge. Men julen ville aldrig være den samme uden 'Disney's Juleshow'.
[133] 'Disney's Juleshow' blev sendt for første gang i Danmark i 1958. Dengang blev showet vist 1. juledag, og var en del anderledes end vi kender det i dag. Dengang var showet ca. 10. minutter længere, og nogle af af sekvenserner er blevet skiftet ud (f.eks. scenen fra 'Lady og Vagabonden'). Fra 1991 blev det en tradition at 'Disney's Juleshow' blev sendt på selve juleaftensdag. I dag er flere af stemmerne blev genindspillet, men showet indeholder stadig de fleste af de gamle, klassiske kortfilm. I USA var det Walt Disney selv i egen høje person der introducerede kortfilmene. Det eneste der er tilbage af scenerne med rigtige skuespillere i den danske version, er i begyndelsen, hvor kameraet zoomer ind på et julekort på kaminen. Hvis du vil gense nogle af højdepunkterne, kan du se enkelte af kortfilmene her: Pluto's Christmas Tree (1952) (6:50 min.) Donald's Snow Fight (1942) (7:24 min.) Og til sidst sangen 'From all of us to all of You', sunget af Jesper Fårekylling akkompagneret af Mickey Mouse. Sangen er på engelsk: (0:52 min.) 'Disney's Juleshow' vises på DR1 d. 24. december kl. 16:00. Disney's Juleshow blev i 2007 set af 787.000 danskere.

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Det vidste du ikke om "Disneys Juleshow"

Læs sjove fakta om et af julens mest sete tv-programmer i Danmark.

Disneys Juleshow endte med kedelige gentagelser

Det meste var som det plejede, da Disneys Juleshow traditionen tro blev vist på TV i går juleaftensdag. Men hvor indslaget typisk bliver afrundet med et par splinternye klip fra kommende Disney-film, var der i år ikke meget nyt over de to "overraskelser".

VIDEO: Disneys Juleshow

Siden 1969 har Disneys juleshow været fast del af danskernes TV-jul. Hvis du ikke kan vente til juleaften kl. 16:00, kan du se de legendariske juletegnefilm her.

VIDEO: Disney-jul verden over

Julesæsonen er skudt i gang. Og Disney er mestre i at gøre denne højtid ekstra magisk. Her er en samling videoer der tager dig jorden rundt og viser, hvordan Disneys forlystelsesparker fejrer jul.

En ny juleklassiker er født: "Prep & Landing"

Da Walt Disney sidste år producerede den lille animationsfilm "Prep & Landing" for den amerikanske tv-station ABC, høstede den gode anmeldelser og vandt flere priser. Nu lader det til den bliver en årlig tradition. Se hele filmen her.

Elite-alfer redder julen for Disney

'Prep & Landing' er en ny tv-film animeret af Disney i anledning af julen. Og den 30 minutter lange feature er allerede dømt til at blive en ny juleklassiker.