Torneroseslottet åbnes igen for gæster

Nyheder
I Disneyland i Californien kan man igen få en fantastisk oplevelse i slottets snørklede trappegange og hemmelige pasager. Attraktionen genåbner efter 15 år i glemmebogen.
I Disneyland i Californien kan man igen få en fantastisk oplevelse i slottets snørklede trappegange og hemmelige pasager. Attraktionen genåbner efter 15 år i glemmebogen.
 
 
Da Walt byggede Disneyland i 1955 blev Torneroseslottet øjeblikkeligt parkens (og hele Disney Company's) ubestridte varetegn. Og selv den dag i dag bruges slottet som logo og intro-sekvens til Disney-studiernes film. Man vurderer at denne bygning og slottet i Walt Disney World i Florida er de to mest fotograferede menneskabte objekter i verden.
 
 
I 1957 valgte Walt Disney at slottet ikke kun skulle være en gennemgang til de bagvedliggende lande, men at gæsterne også skulle have mulighed for at komme helt ind bag væggene og portene og få et unikt kig indefor i både slottet og dets historie. Attraktionen Sleeping Beauty Castle Walkthrough var en fast del af parkens program helt frem til starten af 1990'erne, hvor daværende chef Michael Eisner lukkede forlystelsen af økonomiske årsager.
 
 
Men nu genåbner slottet sine døre i en ny og forbedret udgave. Gæsterne tages på en guidet tur rundt i hele slottet (i alt mere end 1 km), hvor historien om Tornerose fortælles gennem storslåede mosaik-vinduer, Audio Animatronics og animerede dioramaer. Og hele vejen gennem slottets otte etager er gangene og salene belyst af Disney's theater-division der tidligere har stået for lyset til opsætningerne af Skønheden & Udyret og Løvernes Konge på Broadway.
 
Hvis man ikke har mulighed for at tage til Disneyland og opleve slottet med egne øjne, kan man nøjes med den digitale version af attraktionen der er at finde på den netop nyudgivede Tornerose DVD.
 
Kilde: Disneyparks

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disney laver endnu en forlystelse om til film

Siden "Pirates of the Caribbean" blev en multi-milliard-franchise for Disney har filmselskabet sat gang i op til flere filmprojekter baseret på populære forlystelser - og nu er der blevet annonceret endnu en af slagsen.

Disney laver film med Yeti

Disney har haft god succes med at lave Disneyland-forlystelsen 'Pirates of the Caribbean' om til film. Det har nu givet Disney så meget blod på tanden, at endnu en af deres forlystelser skal filmatiseres.

OVERBLIK: Disney's parker verden over

The Walt Disney Company ejer og opererer 12 forlystelsesparker på tre kontinenter. Har du styr på hvilke og hvor? Få overblikket her.

Kæmpe Ursula-robot klar til gæster i Disneyland

Disney's kreative troldmænd i USA har vakt en af filmhistoriens mest karakteristiske skurke til live med en imponerende Audio Animatronic - en yderst realistisk robot. Se billeder og video af Ursula her.

Sådan har du aldrig set et slideshow før!

Disney overraskede alle, da de i onsdags havde premiere på deres nye aftenshow i Disneyland: "The Magic, the Memories and You". Folk troede, at de blot skulle se et slideshow med fotos projekteret op på Askepot-slottet. Når du ser denne video, vil du forstå, hvorfor klapsalverne fortsatte i over 10 minutter.

Disney-slottet i Paris får en make-over

Torneroseslottet i Disneyland Paris er efter mange års hård sol, regn og sne blevet en medtaget og falmet fornøjelse. Derfor skal det ikoniske slot undergå en større restaurering i løbet af denne sommer.