Aftale om Shanghai Disneyland næsten på plads

Nyheder
Ifølge flere store amerikanske medier er den kinesiske regering og The Walt Disney Company meget tæt på at indgå en aftale om at bygge det, der skal blive verdens største Disney-park om få år.
Ifølge flere store amerikanske medier er den kinesiske regering og The Walt Disney Company meget tæt på at indgå en aftale om at bygge det, der skal blive verdens største Disney-park om få år.

Qigan-området ved Shanghai har ventet næsten et årti på at
regeringen og Disney skulle blive enige om et Disneyland der kan
sikre tusindvis af jobs til de lokale.
 
Både Los Angeles Times og Bloomberg.com beretter at en delegering fra The Walt Disney Company har været på et ugelangt besøg i Shanghai, hvor de blandt andet mødtes med repræsentanter fra den kinesiske regering for at drøfte bryggeriet af et enormt forlystelses-resort i regionen.
 
Ifølge Disney-talskvinden, Alannah Hall-Smith, er der dog endnu ikke indgået en endelig aftale, men at der kun mangler få detaljer før at der kan offentliggøres et resultat. Og flere kinesiske medier fortæller at denne offentliggørelse kan komme allerede om et par måneder.
 
 
The Walt Disney Company ønsker at gøre det stik modsatte af tidligere Disney-chef Michael Eisner, som byggede Hong Kong Disneyland for meget få midler og på et meget lille stykke land. En Disney-park i Shanghain skal være stor. Faktisk den største Disney-park i verden, siger flere Disney-insidere. Og Shanghai-parken vil blive betydelig anderledes end de øvrige Disney-resorter med mange unikke og enestående forlystelser der aldrig er blevet set i en Disney-park før.
 
Men på grund af den nuværende finanskrise, har der været problemer med at fordele investeringerne mellem Disney og regeringen. Den kinesiske regering har været forsigtige med at bruge de enorme summer der kræves for at bygge et Disney-resort, fordi regeringen i Hong Kong ikke har oplevet den håbede indtægt fra Hong Kong Disneyland.
 
Hong Kong Disneyland kostede ca. 3,2 millarder dollars at bygge. Og en søsterpark i Shanghai forventes at kunne koste helt op mod det dobbelte. Mange lokale beboere ser frem til Disney's ankomst, da en Disney-park normalt betyder op mod 40.000 nye job. Og da de udsendte Disney-medarbejdere besøgte det potentielle område for parken i Qigan-området, vakte det så stor glæde hos de lokale, at de startede en spontan byfest.
 
Bloomberg.com skriver at en endelig aftale højst sandsynligt vil være underskrevet inden marts og at byggeriet kan være igang så tidligt som 2010.
 
Kilde: L.A. Times, Bloomberg.com

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

VIDEO: Der bygges i Hong Kong Disneyland så langt øjet rækker

Den svært tiltrængte udvidelse af Hong Kong Disneyland er i fuld gang. Omfanget af byggeriet er kolossalt, selvom der i pressemeddelelserne er tale om "tre nye MINI-lande". En gæst i parken tog videokameraet med ombord på Disneyland toget og filmede denne video der dokumenterer hvor stort det nye område i Hong Kong Disneyland i virkeligheden er.

Den astronomiske pris for Shanghai Disneyland afsløret

Det er ikke billigt at bygge en forlystelsespark. Og de tal der har floreret i forbindelse med byggeriet af Shanghai Disneyland har da også været astronomisk høje. Men først nu kommer den officielle pris på Disney's kommende kæmperesort.

2010 blev rekordår for Hong Kong Disneyland

Efter flere år med skuffende få gæster satte Disneys mindste forlystelsesresort i år besøgsrekord. Hong Kong Disneyland ser omsider ud til at have fået godt fat i kineserne.

Så er det officielt! Shanghai Disneyland på vej

Selvom Disney-fans over hele verden har vidst det med stort sikkerhed i snart halvandet år, er det først nu, at Disney er kommet med den officielle udmelding. Verdens sjette Magic Kingdom er på vej - i Shanghai.

Byggeriet af Shanghai Disneyland begynder om en uge

Disney får snart en gigantisk forlystelsespark i verdens folkerigeste land. Shanghai Disneyland er spået til at blive større end nogen anden Disney-park og byggeriet begynder om ca. en uge. Se det eneste billede af, hvordan det kommer til at se ud her.

Disney's asiatiske parker bliver endnu større

Ikke nok med at rygterne om en helt ny Disney-park i Shanghai tager til i styrke, The Walt Disney Company har netop annonceret en række udvidelser deres parker i både Tokyo og Hong Kong.