Bubbi Bjørnene

Baggrund
Bubbi Bjørnene var Disney's første store animerede tv-satsning. Her kan du læse mere om baggrunden for serien, figurene, sangen om meget mere.


Bubbi Bjørnene var en animeret serie skabt af The Walt Disney Company, og var Disney’s første rigtige tegnefilmsserie-satsning. Serien blev produceret og sendt samtidig med en anden Disney serie, som hed ”The Wuzzles” (på dansk: Wuzzlerne). Der blev dog kun produceret 13 afsnit af ”The Wuzzles” inden den blev taget af plakaten igen.

Idéen til serien om Bubbi Bjørnene kom, da Disneys daværende direktør Michael Eisner hørte sin søn spørge efter vingummibamser (gummi bears). Herefter blev idéen videreudviklet og det første afsnit af ”Disney’s Adventures of the Gummi Bears” løb over de amerikanske tv-skærme d. 14. september 1985 på NBC.Intro-musikken til showet bød på en iørefaldende melodi skrevet af ægteparret (der nu er skilt, men stadig samarbejder) Michael og Patty Silversher. Temaet er blevet lidt af en klassiker, som mange der var børn i 80’erne stadig kan synge med på. Den danske version bød på følgende tekst:

Hurtig og dristig og modig og listig
Trofast og venlig som dagen er lang
Solskin for oven og glad gennem skoven
Går han af sted mens han synger en sang:
Bubbi Bjørn
Hopper op og ned og hid og did
Helt fortryllet når han ta’r sin tørn,
Så’n er en Bubbi Bjørn.

Tryllerecepter gi’r bjørnene kræfter
De får deres styrke af supersaftens kraft
For stolthed de ejer og klogskab gi’r sejr,
Over den ondskab de kæmper imod.
Bubbi Bjørn
Hopper op og ned og hid og did
Helt fortryllet når han ta’r sin tørn,
Såd’n er en Bubbi Bjørn
Såd’n er en Bubbi bjørn

Den danske intro til Bubbi Bjørnene kan ses her:Og den originale intro kan ses her:Seriens sidste afsnit kørte over skærmen d. 7. december 1990, men der havde serien også kørt over 6 sæsoner, med 95 afsnit i alt. Ingen andre af Disneys animerede serier har kørt over 6 sæsoner.

Serien handler om de sidste Bubbi Bjørne, der er efterkommere af en engang stor civilisation af Bubbier. Menneskene blev dog så jaloux på Bubbiernes fremgang og magiske kræfter, at de tvang dem til at flygte. Mange år senere er historierne om Bubbi Bjørnene blevet eventyr, som menneskene fortæller.

Serien følger 6 Bubbi Bjørne (i 3. sæson kom der dog en ny Bubbi Bjørn til) og deres eventyr i kongeriget Dunwyn, hvor de lever i skjul for de mennesker, der for mange år siden jagede dem væk. Bubbi Bjørnene bliver dog fundet af drengen Jonas (på engelsk hed han Cavin), der har en Bubbi-medaljon. Jonas, der er køkkendreng på Kong Godtfreds slot, bliver venner med bjørnene, og det viser sig at hans medaljon kan åbne den store Bubbi-bog. Bubbierne bliver også venner med den unge Prinsesse Kira (eng.: Princess Calla).

              Jonas        Prinsesse Kira

Udover Bubbi-bogen har Bubbi Bjørnene også en trylledrik, der gør, at de kan hoppe ret højt, og med disse to våben må Bubbierne og deres 2 nye venner beskytte kongeriget Dunwyn mod den onde Fyrst Igor (eng.: Duke Igthorn) og hans Grumlinger. Fyrst Igor er dog ikke kun ude efter kongeriget, men også Bubbi Bjørnenes tryllesaft, som giver mennesker superstyrke. Bubbi Bjørnene må også beskytte Bubbiernes hemmelighed, så de sidste Bubbier, der lever i skjul rundt omkring i verden, kan leve i fred.


                                   Fyrst Igor og to af hans Grumlinger


I serien følger vi disse syv Bubbi Bjørne:


 
Beebob
En teenager Bubbi, der ofte er lidt af en rebel. Hun drømmer om at blive prinsesse. På engelsk hedder hun Sunni Gummi.
 
 
Buller
Den yngste Bubbi. En lille eventyrlysten, lyserød bjørn, der drømmer om at blive ridder. På engelsk hedder han Cubbi Gummi.
 
 
Bibbi
Er Bubbiernes lille husmor. Hun gør rent og laver mad. Det er hende der laver tryllesaften. På engelsk hedder hun Grammi Gummi.
 
 
Bøvle
Er en rigtig handyman. Han er meget stolt af at være Bubbi Bjørn og kan virke meget hård og kontant, men har inderst inde et godt og varmt hjerte. På engelsk hedder han Gruffi Gummi.
 
 
Burger
Er den lidt langsomme og altid sultne Bubbi. Han er (god)modig og har grønne fingre. Han kan godt lide at bygge modelbåde, og er faktisk også en god sømand på en rigtig båd. På engelsk hedder han Tummi Gummi.
 
 
Bubbi
Bubbi er den ældste Bubbi Bjørn og han vogter over Bubbi-bogen. Han kan lidt med magi, men det går også tit galt for ham. Han er højdeskræk og laver ofte talefejl når han bliver bange. På engelsk hedder han Zummi Gummi.
 
Bobbi
Han kom først med i serien i 3. sæson. Bobbi er meget kunstnerisk og hans humør svinger sammen med kvaliteten af den kunst han laver. På engelsk hedder han Gusto Gummi.


Bubbi Bjørnene blev så stor en succes for Disney, at den sidenhen har banet vej for serier som ”Rip, Rap & Rup på Eventyr” (Ducktales), ”Nøddepatruljen” (Chip ’n Dale Rescue Rangers), ”Luftens Helte” (TaleSpin) og ”Darkwing Duck”, samt mange flere. Serien blev også nomineret til en Young Artist Award for bedste animerede serie i både 1987 og 1989.
 
De 3 første sæsoner er udgivet på DVD, dog indtil videre kun på Region 1 (Amerika), og kan derfor ikke købes hverken med dansk tale eller danske undertekster.Glæd dig også til den kommende baggrundsartikel om Disney-serien Wuzzlerne.

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

TRAILER: "Tron" som animeret TV-serie

"Tron Uprising" er titlen på Disney XDs nye rekord dyre TV-serie, der er baseret på sci-fi filmen "Tron Legacy". Her kan du opleve traileren og se den officielle plakat.

Premiere på 'Shake It Up' på Disney Channel

fredag den 25. marts har Disney Channel premiere på Shake It Up med Bella Thorne i hovedrollen.

Her er traileren til Disney's dyreste animerede tv-serie nogensinde

Til sommer 2012 begynder TV-kanalen for drenge, Disney XD, at sende Tron Uprising, der efter sigende skulle være den dyreste produktion nogensinde hos Disney's afdeling for animerede TV-serier. Se her om pengene er givet godt ud.

Premiere på 'På Krogen' og 'Spejder-brormand' på Disney Channel

Den fantasifulde og iøjnefaldende tegnet komedieserie 'På Krogen' har premiere fredag den 18. februar på Disney Channel, sammen med filmen 'Spejder-brormand'

Hannah Montana er slut og Miley Cyrus rigere end nogensinde før

Fjerde og sidste sæson af tv-serien "Hannah Montana" slog alle rekorder på Disney Channel og seriens altoverskyggende stjerne, Miley Cyrus, kun lukke og slukke programmet med et brag.

Rip, Rap & Rup på Eventyr

Rip, Rap & Rup på Eventyr var Disney's tredje animerede tv-serie og blev hurtigt en seerfavorit, også her i Danmark. Her kan du læse mere om serien og figurene.