Disney-chef Bob Iger får 286 mio. kr. i bonus

Nyheder
The Walt Disney Company's øverste chef modtager rekordhøj bonus for regnskabsåret 2008. Og det er på trods af, at Bob Iger har vist tilbageholdenhed og sagt nej til over 13 mio. kr. ekstra han kunne have gjort krav på.
The Walt Disney Company's øverste chef modtager rekordhøj bonus for regnskabsåret 2008. Og det er på trods af, at Bob Iger har vist tilbageholdenhed og sagt nej til over 13 mio. kr. ekstra han kunne have gjort krav på.
 
 
Siden Bob Iger tiltrådte som topchef i The Walt Disney Company i 2005, har hans grundløn ligget nognlunde fast på omkring 11 mio. kr. om året. Og i år kan Iger høste frugterne fra et særdeles godt Disney-år i 2008. Virksomheden kunne vise et af sine bedste årsregnskaber i nyere tid, hvilket generer en klækkelig bonus til Bob Iger.
 
Bob Iger modtager en bonus på lidt over 286 mio. kr. De mange millioner bliver primært udbetalt i aktieoptioner, der for øjeblikket ikke er særlig meget værd på grund af finanskrisen. Og netop finanskrisen er også årsagen til, at Iger ikke valgte at gøre krav på de ekstra 13,5 mio. kr. han havde ret til. Ligesom mange andre amerikanske topdirektører, valgte Iger at vise "storsind" overfor aktionærene i disse økonomisk trange tider.

Udover pengebonuses har Bob Iger i 2008 fløjet med virksomhedens flåde af privatfly for en værdi af 600.000 kroner samt brugt sikkerhedsforanstaltninger for 3,6 mio. kroner og personlige goder for 80.000 kroner.
 
Bob Iger's bonus for 2008 er 85% større end året før.
 
Kilde: Wall Street Journal

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Bob Iger forlænger sin kontrakt hos Disney

Bob Iger har forlænget sin kontrakt så han skal forblive formand og administrerende direktør for The Walt Disney Company frem til den 30. juni 2018.

Disney's økonomi boomer

Det seneste kvartalsregnskab for Disney-koncernen blev offentliggjort i dag. Og Andebys pengetank bugner af langt flere penge end økonomerne havde regnet med. Både forlystelsesparker, film, legetøj og tv-kanaler er en guldrandet forretning for The Walt Disney Company.

Pirat-legetøj skovler penge ind til Disney

"Pirates of the Caribbean"-filmene tjener ikke kun penge i biografer og på DVD'er. Siden den første film så dagens lys i 2003 har Disney's pirat-univers været en sand guldmine. Salg af "Pirates"-merchandise har nu rundet 8,6 milliarder kroner.

Disney-boss scorer 31 millioner kroner i lønforhøjelse

Bog Iger er direktør for verdens største underholdningsvirksomhed og chef for over 175.000 mennesker over hele kloden. Og når virksomheden så tilmed tjener flere penge end nogensinde før, udløser en lønstigning der kan få de fleste almindelige lønmodtagere til at blegne. Se her hvor meget Disney's topchef tjente i alt i 2010.

Johnny Depp og fodbold-VM giver Disney superregnskab

Kvartalsregnskabet for The Walt Disney Company viser, at finanskrisen ikke er andet end blot et eventyr for verdens største underholdningsvirksomhed. Godt hjulpet på vej af sportskanalen ESPN og filmen 'Alice i Eventyrland' tjente Disney 40% mere end kvartalet før.

Bob Igers løn steg til 140 mio. kr.

Efter et umådelig godt år for Walt Disney Company's økonomi, er lønnen til firmaets øverste chef blevet hævet betydeligt.