Første testvisninger af 'The Princess and the Frog'

Nyheder
Hos Walt Disney Animation Studios har en gruppe gæster fået lov til at se en prøvevisning af Disney's første håndtegnede film i mere end fem år. Og reaktionerne tyder på at en "ægte" Disney-klassiker er på vej.
Hos Walt Disney Animation Studios har en gruppe gæster fået lov til at se en prøvevisning af Disney's første håndtegnede film i mere end fem år. Og reaktionerne tyder på at en "ægte" Disney-klassiker er på vej.De første udmeldinger om Disney's nyeste tegnefilm placerer den i samme kategori som Løvernes Konge og Skønheden og Udyret: En ægte klassiker.
 
Disney's nye animationschef, John Lasseter, har valgt at bringe de håndtegnede film tilbage til studierne efter over et halvt årti udelukkende med computeranimerede film. Og første forsøg på at genoplive den traditionelle animation bliver dette års 'The Princess and the Frog'.

Og i går kunne Lasseter og hans medarbejdere så vise det første udkast til den endelige film til et tilfældigt udvalgt publikum fundet på gaden i Burbank, Californien hvor Walt Disney Animation Studios befinder sig. Filmen bestod af midlertidige stemmer, storyboard-skitser, halvfærdige sange, grovanimationer og enkelte scener med helt færdiggjort animation og lyd.En skribent fra Ain't It Cool News fangede flere af gæsterne efter visningen. Samtlige udspurgte var positive overfor 'The Princess and the Frog' og mente at den havde samme stemning og kvalitet som filmene fra Disney's såkaldte "2. Guldalder". Disney's Guldaldre (Disney's Golden Ages) er en betegnelse blandt medarbejdere og fans der sammenslutter de mest succesfulde rækker af Disney's tegnefilm. Den første guldalder regnes fra Snehvide og de Syv Små Dværge og frem til Junglebogen, som var den sidste tegnefilm Walt selv var med til at producere. Disney's 2. Guldalder startede ved Den Lille Havfrue og strakte sig over Skønheden & Udyret, Aladdin og Løvernes Konge; og nogle vil mene helt frem til Tarzan. Siden da, har Disney's animerede film været middelmådige i både anmelderhenseende og indtjening. Men nu tror både Disney's tegnere og tilsyneladende også de første seere at Disney-studierne snart kan træde ind i deres 3. Guldalder.


Den Lille Havfrue betød i 1989 en genoplivning af de kriseramte Disney-studier.

Men på Disney-koncernens øverste niveauer, bliver der holdt nøje øje med, hvordan 'The Princess and the Frog' klarer sig. En medarbejder har udtalt at, hvis denne film ikke ryger ind på Disney's Top 25 over mest profitable film (se hele listen her), så vil man igen gå tilbage til de computeranimerede film. Til gengæld kunne den anonyme Disney-talsmand love, at hvis 'The Princess and the Frog' klarer sig godt i biograferne, så vil Disney producere 3 - 4 nye håndetegnede film inden udgangen af 2015.

Læs mere om 'The Princess and the Frog' her og se en kort teaser-trailer for filmen her.
 
Kilde: Ain't It Cool News, Disney.com

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disney-kortfilm "La Luna" får sin første plakat

Kortfilmen "La Luna", som bliver vist sammen med "Biler 2" havde verdenspremiere i går. Her kan du se den første plakat.

Første billede fra "Brave" - Pixars næste film

Det er endnu ikke meget vi har set til den kommende eventyrfilmen "Brave". Pixar Animation Studios bevæger sig nu ind på Disney's territorium med en klassisk prinsessefortælling, men med det sædvanlige Pixarske twist. Her kan du se det allerførste officielle billede fra filmen der viser prinsessen Merida i fuld aktion.

Prinsessen og frøkumentaren

Prinsessen og Frøen kører for fulde gardiner i de danske biografer for øjeblikket. Og hvis du bare ikke kan få nok af Disney's nye håndtegnede eventyr, bringer vi dig her bag kulisserne med dokumentaren - The Frogumentary.

Anmeldelse: Prinsessen og Frøen

Efter flere år i dvale genoplives Disney's håndtegnede film med dette New Orleans-eventyr. Se her hvordan anmelderne har taget imod Disney's 49. animerede klassiker.

Pixars 'Op' kan skrive Oscar-historie

Kun én gang tidligere er en animeret film blevet nomineret til en Oscar for "Bedste Film". Sidst var det 'Skønheden & Udyret' - men dengang fandtes der ikke en kategori for tegnefilm. Nu skal Disney/Pixars 'Op' kæmpe om den mest eftertragtede statuette i verden. Disney er i alt nomineret til otte Oscars i år.

Disney satser på håndtegnede film

Efter en årrække med blikket fæstnet på computeranimerede film, vil Walt Disney Animation Studios nu satste mere massivt på de gammeldags metoder. Der skal fremover produceres én håndtegnet tegnefilm hvert 2½ år.