Disneyland Paris oplever nedtur trods flere besøgende

Nyheder
Det nyeste kvartalsregnskab fra Disney's europæiske forlystelsespark viser en stigning i besøgstallene, men alligevel et dårligere resultat på bundlinjen end forrige kvartal.
Det nyeste kvartalsregnskab fra Disney's europæiske forlystelsespark viser en stigning i besøgstallene, men alligevel et dårligere resultat på bundlinjen end forrige kvartal.Disneyland Resort Paris har haft et par rigtige gode år, og har kunne se frem til et moderat overskud for første gang nogensinde, hvis væksten fortsatte. Men tilsyneladende ligger der alligevel ikke et overskud lige om hjørnet foreløbig.

Det nyeste kvartalsregnskab viser at resortets omsætning faldt med 4% til 2,4 mia. kroner, og kunne dermed ikke trække et overskud hjem. De faldende indtægter skyldes manglende salg og leasing af jord og ejendomme på resortets grund. Og samtidig blev der købt 12.000 færre hotel-overnatninger i løbet af det første regnskabskvartal. Dette skyldes at flere franskmænd besøgte resortet mens færre gæster kom fra Spanien og England. Og det er typisk gæster fra andre lande der benytter sig af Disney's hoteller mens de lokale ofte vælger at tage hjem samme aften.


Det nye live-show 'Playhouse Disney Live on Stage'
bliver fremover afviklet dagligt i Walt Disney
Studios Park.

Som et plaster på såret har Disney-parken til gengæld for 13. kvartal i træk oplevet en stigning i antallet af besøgende. 8% flere valgte at besøge Europas største turistattraktion end kvartalet før, og resortets indtjening på merchandise, mad m.m. steg med 3%.
 
Philippe Gas, chef for Disneyland Resort Paris, regner med at dette års tema: Mickey's Magical Party vil hindre et år med underskud i 2009. Blandt andet vil der i år blive stablet en ny parade (Disney's Stars and Cars Show) på benene samt en række live shows som Playhouse Disney Live on Stage og Stitch Dance Show.
 
Kilde: DLP Today
 
 

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disneyland Paris skylder 14 milliarder kroner væk

Trods millioner af gæster er Disneyland Paris dybt forgældet. Direktøren tror dog alligevel på, at parken kan være gældfri i 2024.

Besøgende nummer 250 million blev hyldet i Disneyland Paris

I sidste uge fik Disneyland Paris besøg af sin gæst nummer 250.000.000. Og den besøgende blev hyldet på bedste manér og fik sig en dag i Disneyland Paris som de sent vil glemme.

Disney er urørlig overfor finanskrisen

Mens aktiemarkederne stormbløder over hele verden og økonomer spår ny finanskrise, sejler The Walt Disney Company på rolige vande. Disneys nyeste regnskab viser stort overskud og fremgang.

Disneyland Paris snegler sig mod en gældfri fremtid

15 milliarder kroner i gæld er en stor mundfuld, selv for Europas største turistattraktion Disneyland Paris. Forlystelsesparkens nyeste halvårsregnskab viser dog at fremtiden kan være lys og gældfri, hvis de flotte besøgstal fortsætter.

Disneyland Paris slår alle rekorder

For første gang nogensinde runder Disneyland Resort Paris de 15 mio. gæster der oprindeligt var målet for resortet. Derudover afslører det nyeste årsregnskab rekordhøj omsætning og omsider et overskud på bundlinjen.

Markant vækst for Disneyland Paris

Sidste kvartalsregnskab for Euro Disney, der styrer Disneyland Paris, viste en stigning i indtjeningen på hele 20%.