Disney's slotte

Baggrund
I denne artikel vil vi tage et nærmere kig på Disney-parkernes primære ikoner. De er, for mange mennesker, ikke blot mindesmærket over Disneyland, men symbolet på hele The Walt Disney Company og deres magiske verden.
I denne artikel vil vi tage et nærmere kig på Disney-parkernes primære ikoner. De er, for mange mennesker, ikke blot mindesmærket over Disneyland, men symbolet på hele The Walt Disney Company og deres magiske verden. Der er lagt mange års planlægning og hårdt arbejde i hvert af disse arkitektoniske perler.

Sleeping Beauty Castle 
Disneyland
Disneyland Resort, Anaheim, Californien
 
Dette er originalen. Den første og for mange derfor også den bedste. Bygget i 1955 da Walt selv åbnede parken. Det er ikke så stort som flere af de andre slotte, men er stadig utrolig smukt.


Cinderella's Castle
Magic Kingdom
Walt Disney World, Orlando

Da det blev besluttet at gå i gang med byggeriet af Walt Disney World i Florida kort efter Walt's død, holdt man fast i at parken ikke blot skulle være en kopi af den i Anaheim. Man ville benytte sig af fordelen ved at have masser af plads og ikke bygge et lille slot som tidligere, men i stedet tænke stort og grandiøst.


Cinderella's Castle
Tokyo Disneyland
Tokyo Disney Resort, Japan

Da The Walt Disney Company lod The Oriental Land Company stå for byggeriet af Tokyo Disneyland, begyndte der en lang tradition for OLC med at bygge flottere og dyrere end Disney's egne parker. Og det er også tilfældet med slottet. På lang afstand ligner det slottet i Florida, men det er bedre designet og i bedre kvalitet.


Le Château de la Belle au Bois Dormant
Disneyland Park
Disneyland Paris Resort, Frankrig

Det er det lange franske navn for Torneroseslottet. Slottet er bygget mens Disneychefen Michael Eisner var i hans ekstravagante humør. Det skiller sig væsentligt ud fra de andre slotte ved at være mere europæisk, dog uden at miste sin "Disneyhed". Slottet er fantastisk detaljeret og har tilmed sin egen underjordiske hule med en ildsprudlende drage.


Sleeping Beauty Castle
Hong Kong Disneyland 
Hong Kong Disneyland Resort, Kina

Da The Walt Disney Company besluttede at bygge en park i Kina, valgte de at gøre det modsatte af Tokyo Nemlig at bygge et slot næsten magen til det gamle i Californien. Med kun små forskelle er slottet næsten identisk med det i Anaheim.

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Easyjet og Disneyland Paris indgår aftale

Blandt de mange selskaber Disney har lavet samarbejde med kan der nævnes Lego, MasterCard og Togetherville. Og nu skal Disney til at indgå et samarbejde med flyselskabet Easyjet.

OVERBLIK: Disney's parker verden over

The Walt Disney Company ejer og opererer 12 forlystelsesparker på tre kontinenter. Har du styr på hvilke og hvor? Få overblikket her.

Sådan har du aldrig set et slideshow før!

Disney overraskede alle, da de i onsdags havde premiere på deres nye aftenshow i Disneyland: "The Magic, the Memories and You". Folk troede, at de blot skulle se et slideshow med fotos projekteret op på Askepot-slottet. Når du ser denne video, vil du forstå, hvorfor klapsalverne fortsatte i over 10 minutter.

VIDEO: Disney-jul verden over

Julesæsonen er skudt i gang. Og Disney er mestre i at gøre denne højtid ekstra magisk. Her er en samling videoer der tager dig jorden rundt og viser, hvordan Disneys forlystelsesparker fejrer jul.

Ingen finanskrise i Disneyland

Selvom folk i de meste af verden stadig holder på pengene, er Disney's forlystelsesparker ikke mærket af finanskrisen. 2009 blev et år med rekordmange besøgende for Disney Parks & Resorts.

Parkernes besøgstal

Disney's 11 forlystelsesparker verden over besøges hvert år af mere end 113 millioner gæster.