Fyringsrunde i Disneyland og Walt Disney World

Nyheder
Efter et kæmpe tab af besøgende i årets første kvartal har Disney nu valgt at afskedige hundredevis af medarbejde i begge af firmaets amerikanske resorter.
Efter et kæmpe tab af besøgende i årets første kvartal har Disney nu valgt at afskedige hundredevis af medarbejde i begge af firmaets amerikanske resorter.
 
 
Disneyland Resort i Califiornien og Walt Disney World i Florida oplevede tilsammen et fald på 24% i besøgstallene i første kvartal af regnskabsåret 2009. Det har betydet at cirka 450 medarbejdere har måtte vinke farvel til deres job.
 
Allerede for halvanden måned siden, kunne The Walt Disney Company se, hvordan tilstanden forværredes da hotelreservationerne raslede ned. Dengang gav ledelsen en mulighed for at 320 mellemledere i både Flordia og Californien kunne tage imod en "generøs pausepakke". Pakken betød at man forlod sin post på ubestemt tid med en ekstra pengepræmie i lommen. Dette skulle medvirke at de ansatte valgte at gå frivilligt, i stedet for at Disney måtte udsende fyringer. Cirka halvdelen af de ramte gik med på kompromiset mens den anden halvdel, nu har modtaget en fyreseddel. Og det samme har cirka 300 andre Disney-medarbejdere. Alle ansatte inde i selve parkerne (figurer, forlystelser, restauranter osv.) er sikrede. De fyrede er primært leverandører og lagerarbejdere.
 
I Florida beskæftiger Walt Disney World over 65.000 mennesker, og analytikere siger at dette kan være første store skridt i en massiv forværring af turismen i området.
 
Kilde: msnbc.com

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

1 mia. euro til Disneyland

Walt Disney-koncernen planlægger at skyde 1 mia. euro i sit knap 40 pct. ejede franske selskab Euro Disney.

Ariel og Rapunzels far forlader Disney

En af de største Disney-legender i nyere tid har valgt at forlade Walt Disney Animation Studios. Glen Keane var manden nogle af de mest elskede og succesfulde figurer i Disneys tegnefilmkanon.

Disney mister halv milliard på Japansk jordskælv

Jordskælvet der sidste måned ramte store dele af Japan og som efterfølgende sendte en dødbringende tsunami mod landets kyster kommer til at koste Disney-koncernen dyrt. Tokyo Disneyland har været lukket lige siden katastrofen og Disney mister over en million kroner - om dagen.

The Walt Disney Company mere eftertragtet end NASA og Coca-Cola

I en ny undersøgelse om de mest eftertragtede arbejdspladser i USA er Disney placeret på en tredjeplads langt foran virksomheder som Nike, Ikea og Coca-Cola.

Disney stormbløder på spilmarkedet

Selv efter den store opmærksomhed og de pæne salgstal for Disney Interactives seneste spil "Epic Mickey", vælger Disney nu at skrue ned for deres aktivitet på spilmarkedet. Op mod 700 ansatte i Disney Interactive er blevet fyret.

Disney fyrer endnu en topchef

Disney er ikke tilfreds med størstedelen af de film der kommer fra studierne i disse år. Derfor er der for øjeblikket gang i en større udskiftning af cheferne. Det kan betyde en helt ny stil fra Disney i fremtiden.