Disney satser på håndtegnede film

Nyheder
Efter en årrække med blikket fæstnet på computeranimerede film, vil Walt Disney Animation Studios nu satste mere massivt på de gammeldags metoder. Der skal fremover produceres én håndtegnet tegnefilm hvert 2½ år.
Efter en årrække med blikket fæstnet på computeranimerede film, vil Walt Disney Animation Studios nu satste mere massivt på de gammeldags metoder. Der skal fremover produceres én håndtegnet tegnefilm hvert 2½ år.


Til jul får Disney's første håndtegnede film i over fem år, 'The Princess and the Frog', premiere. Og allerede nu har Disney høstet så meget omtale og positiv respons fra fans verden over, at Walt Disney Animation Studios vil gøre de klassiske tegnefilm til en fast del af deres produktions-linje.
 
Fremover vil Disney skabe én computeranimeret film hvert 1½ år og én håndtegnet film hvert 2½ år. Alt i alt betyder det én Disney-animationsfilm hvert år. Det meddelte en Dsney-talsmand ved WonderCon-messen i USA.


'The Princess and the Frog'.
Det er planen at publikum skal kunne se en klar forskel mellem Disney's og Pixar's film. For selvom Walt Disney Animation Studios stadig skal lave CGI-film ligesom Pixar, skal det være med andre teknikker og et andet selvstændigt look. Dette skulle efter sigende blive tydeligt i 2010-filmen 'Rapunzel', som Disney-medarbejdere allerede nu kalder for et sandt mesterværk og noget så unikt som en milepæl i animationen på højde med 'Fantasia'. 'Rapunzel' varsles at ligne en håndtegnet film, men lavet med computeranimation.
 
Kilde: WonderCon

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Nyt navn og ny premiere- dato til "Reboot Ralph"

Disney's 52. store tegnefilmsklassiker er på trapperne. Men filmen som hidtil er blevet kaldt "Reboot Ralph" har nu fået en navneændring og premieredatoen rykket.

'King Of The Elves' hives frem igen

Andy Harkness - en af tegnerne på Disney-filmen der røg i glemmekassen - har i et interview bekræftet at 'King Of The Elves' nu alligevel er tilbage på tegnebrættet.

Prinsessen og frøkumentaren

Prinsessen og Frøen kører for fulde gardiner i de danske biografer for øjeblikket. Og hvis du bare ikke kan få nok af Disney's nye håndtegnede eventyr, bringer vi dig her bag kulisserne med dokumentaren - The Frogumentary.

Anmeldelse: Prinsessen og Frøen

Efter flere år i dvale genoplives Disney's håndtegnede film med dette New Orleans-eventyr. Se her hvordan anmelderne har taget imod Disney's 49. animerede klassiker.

Pixars 'Op' kan skrive Oscar-historie

Kun én gang tidligere er en animeret film blevet nomineret til en Oscar for "Bedste Film". Sidst var det 'Skønheden & Udyret' - men dengang fandtes der ikke en kategori for tegnefilm. Nu skal Disney/Pixars 'Op' kæmpe om den mest eftertragtede statuette i verden. Disney er i alt nomineret til otte Oscars i år.

Ny håndtegnet Peter Plys-film

Det er fire år siden vi sidst har set Peter Plys i den originale håndtegnede version. Men i 2011 vender Plys tilbage til sine rødder i sin helt egen film.