Rip, Rap & Rup på Eventyr

Baggrund
Rip, Rap & Rup på Eventyr var Disney's tredje animerede tv-serie og blev hurtigt en seerfavorit, også her i Danmark. Her kan du læse mere om serien og figurene.


Rip, Rap & Rup På Eventyr (DuckTales) var en animeret serie skabt af The Walt Disney Company, og var Disney’s tredje tegnefilmsserie fra 1987. Den kørte i tre år frem til 1990 og bestod af 100 afsnit og var med at starte The Disney Afternoon i 1990 i USA (det som vi kender som Disney Sjov herhjemme). Disney Sjov startede i 1992 på DR1 med netop serierne Rip, Rap & Rup På Eventyr & Nye Eventyr Med Peter Plys som de første. Senere er serien også blevet vist på Disney Channnel og ToonDisney både i USA og herhjemme. Og i øjeblikket kan sæson 1 ses på ToonDisney herhjemme.

Serien er bygget op omkring Carl Barks' Andeby-univers. Barks var selv med til at skrive flere afsnit til serien og enkelte afsnit var baseret på gamle Barks-historier som blandt andet 'Land Beneath the Ground', 'Tralla La' og 'The Unsafe Safe'. Desuden blev et par helt nye figurer også introduceret i denne serie.

Se den originale intro til serien:Se den danske intro:

Serien fik en ny dansk intro til den afsluttende sæson, hvor flere af de nye figurer kom med. Se den her:Serien starter med at Anders And bliver indkaldt til flåden (og forbliver dér hele serien og gæsteoptræder kun i enkelte afsnit), så Rip, Rap og Rup flytter ind hos deres onkel Joakim. Joakim indser dog hurtigt, at han og hans tjener Albert ikke kan passe dem alene og ansætter derfor en barnepige, Fru. Trippeby. Trippeby medbringer niecen Tulle. Og hun drager ofte med på de talrige eventyr og kampen mod de vedholdende skurke: Bjørne-Banden som altid vil stjæle Joakim’s fantasilioner, Hexia de Trick som altid er på jagt efter Joakim’s første 25 øre og Guld Iver Flintesten som altid har en kamp med Joakim om hvem der er den rigeste. Et par gange dukker Sorteper også op, blandt andet i afsnit hvor han stjæler en stor perle fra et ø-folk.
 
En af de nye figur som ikke var set før er Max Motor, Onkel Joakims pilot og Grønspætteleder, hvis eneste problem er at han ikke kan lande et fly uden at ødelægge den.
I seriens sidste sæson fåk ænderne også besøg af Bimmer der via Georg Gearløs' tidsmaskine bliver hentet fra fortiden, samt bogholderen Fenrik Klinkeæg der ved en fejl omdannes til GismoAnd - et produkt af Onkel Joakims behov for en superhelt til at beskytte sine penge.


Onkel Joakim eller Joakim Von And. På engelske hedder han Scrooge McDuck og hans danske stemme er af John Hahn-Petersen.

Rip, Rap & Rup. Som altid er klar til at tage på eventyr og hjælpe deres Onkel Joakim. På engelsk hedder de Huey, Dewey, Louie, og deres danske er af Anne Lorentzen.

Max Motor. Joakims pilot og grønspætteleder. På engelsk hedder han Launchpad McQuack og hans danske stemme er af Esper Hagen.

Fru Trippeby. Barnepige til Rip, Rap & Rup og hende niece Tulle. På engelsk hedder hun Ms. Beakly og hendes danske stemme er af Michelle Bjørn-Andersen.

Albert. Han er Joakims tro tjener. På engelsk hedder Duckworth og hans danske stemme er af Lars Thiesgaard.

Biffer. Er grønspætte, og han drømmer om at få lige så mange grønspættemærker som hans store helt Max Motor. Biffer var kun med i første sæson af serien. På engelsk heder han Doofus og hans danske stemme er af Henrik Koefoed Jensen.

Georg Gearløs. Opfinder og er klar på at kreere alt hvad Joakim nu skal bruge. På engelsk hedder han Gyro Gearloose og hans danske stemme er af Lars Thiesgaard.

Tulle. Fru Trippebys niece, og er altid klar på at tage med ud på eventyr med drengene. Men som regel må hun sniger sig med, da hun ikke altid er lige ønsket. På engelsk hedder hun Webbigail og hendes danske stemme er af Pauline Rehné.

Guld Iver Flintesten. Er altid klar på at tage ufine metoder i brug for at bliver rigere end Joakim Von And og står tit i ledtog med Bjørne-Banden. På engelsk hedder han Flintheart Glomgold og hans danske stemme er af Henrik Koefoed Jensen.

Hexia de Trick. Gør alt for at stjæle Joakim Von Ands første 25 øre, så hun kan smelte den om til en amulet som vil gør hende til den mægtigste troldkvinde. På engelsk hedder hun Magica DeSpell og hendes danske stemme er af Michelle Bjørn-Andersen.

Bjørne-Banden. Er altid ude på at stjæle Joakims penge og star tit I ledtog med Guld Iver Flintesten. De får fra tid til anden også hjælp fra deres mor. På engelsk hedder de The Beagle Boys og deres danske stemmer er af Lars Thiesgaard & Henrik Koefoed Jensen.

GismoAnd. En superhelt skabt af Georg Gearløs for at sikre Joakims pengetank. Det er Fenrik Klinkeæg der ved et uheld blev til til GismoAnd, da han kom til at sige kodeordet der aktiverede dragten. På engelsk hedder han Gizmoduck og hans danske stemme er af Henrik Koefoed Jensen.

Fenrik Klinkeæg. Bliver ansat som Joakims bogholder i den sidste sæson og når han ikke er bogholder er han GismoAnd. Han prøver tit at imponere sin store kærlighed, Gurli Gås. På engelske hedder han Fenton Crackshell og hans danske stemme er af Henrik Koefoed Jensen.

Bimmer. Den forhistoriske dreng som havner i nutiden efter en tidsrejse. På engelsk hedder han Bubba.

Dijon. En lommetyv som er med i serien nogle få gange i den sidste sæson. Han har desuden en fremtrædende rolle i filmen 'Jagten På Den Forsvundne Lampe'. På engelsk hedder han også Dijon the Thief.


Serien var utrolig populær og blev i 1990 indspillet som spillefilmen 'Rip, Rap & Rup På Eventyr: Jagten På Den Forsvundne Lampe'. Historierne om ænderne fandt også vej til tegneseriemarkedet både i form af selvstændige hæfter samt historier i Anders And & Co.
Seriens musik er skrevet af Mark Mueller.

Nogen af afsnittene er både udgivet på VHS og seneste er 13 afsnit udkommet på DVD i 2007 fordelt på 2 Dvd’er og flere er det ikke blevet til herhjemme.Men kan man undvære dansk tale og tekster så kan series første 75 afsnit fås i USA, de sidste 25 afsnit var sat til udgivelse til jul sidste år, men er blevet udsat på ubestemt tid.Men kan man undvære dansk tale og tekster så kan series første 75 afsnit fås i USA, de sidste 25 afsnit var sat til udgivelse til jul sidste år, men er blevet udsat på ubestemt tid.

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

TRAILER: "Tron" som animeret TV-serie

"Tron Uprising" er titlen på Disney XDs nye rekord dyre TV-serie, der er baseret på sci-fi filmen "Tron Legacy". Her kan du opleve traileren og se den officielle plakat.

Premiere på 'Shake It Up' på Disney Channel

fredag den 25. marts har Disney Channel premiere på Shake It Up med Bella Thorne i hovedrollen.

Her er traileren til Disney's dyreste animerede tv-serie nogensinde

Til sommer 2012 begynder TV-kanalen for drenge, Disney XD, at sende Tron Uprising, der efter sigende skulle være den dyreste produktion nogensinde hos Disney's afdeling for animerede TV-serier. Se her om pengene er givet godt ud.

Premiere på 'På Krogen' og 'Spejder-brormand' på Disney Channel

Den fantasifulde og iøjnefaldende tegnet komedieserie 'På Krogen' har premiere fredag den 18. februar på Disney Channel, sammen med filmen 'Spejder-brormand'

Premiere på Marvel's "Avengers" på Disney XD

Den 14. januar 2011 starter Disney XD opvarmningen til premieren på Avengers: Klodens mægtigste helte, en ny animeret actionserie med kultfigurerne fra Marveluniverset

Bubbi Bjørnene

Bubbi Bjørnene var Disney's første store animerede tv-satsning. Her kan du læse mere om baggrunden for serien, figurene, sangen om meget mere.